Kifejlesztették a világ legcsípősebb paprikáját, már a puszta érintése is fáj

A laboratóriumban létrehozott paprika semmiképp sem alkalmas emberi fogyasztásra.

A Románia középső keleti részében található Buzău megyei kutató- és növénynemesítő központban hozták létre a világ legcsípősebb paprikáját. A felvágásával felszabaduló gázok könnyezést és tüsszögést okoznak, a felvágott húsának vagy a magjának pedig már a puszta érintése is igen erős csípősségérzetet kelt – írta meg a Főtér.ro.

Az egyes paprikafajták csípősségét az úgynevezett Scoville-skála segítségével mérik, az eddigi rekorder 2013 óta a Carolina Reaper volt, ami mintegy 2,2 millió csípősségi egységgel rendelkezett, a buzăui azonban ezt is felülmúlta, és 2,4 millió SHU csípősséggel büszkélkedhet.

A paprika hamarosan megkaphatja a mezőgazdasági minisztérium engedélyét, melynek értelmében kereskedelmi forgalomba kerülhet.

A fotó illusztráció

2022. szeptember 19. 19:03
A szerdán eltűnt két hetes csecsemőt holtan találták meg Nagydorog határában.
Az augusztus 20-ai fővárosi rendezvényeken a mentők 160 embernek nyújtottak segítséget az esti órákig - tájékoztatta...
Szolgálatot teljesítő készenléti rendőrök és három helyi összefogásának, valamint a gyors újraélesztésnek köszönhető...
ÜZENET DEMJÉNTŐL - Az orvosok elégedettek, Demjén eltökélt, de hosszú rehabilitáció vár rá. A Kossuth-díjas énekest ...
family
Van, aki tehetséges énekes. Mások a műsorvezetéshez értenek. De akadnak olyanok is, akik kiváló újságírók. Kádár Món...
family
Az esküvője előtt éppen öt nappal lett rosszul a koktélkirály, Lajsz András. Szépen lassan hatalmasodott el rajta eg...
family
CSECSEMŐGYILKOSSÁG - Megöltek egy kéthetes újszülöttet Nagydorogon. Az anyja azt állította, hogy valaki elrabolta tő...
Korábban már gyermekpornográfia miatt elítélték.