Karácsony embere a vastagabb zoknik és melegítők után az egy szobában alvást javasolja a családoknak

Holoda Attila, Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter korábbi energiaügyi tanácsadója a napokban azt a nevetséges tanácsot adta az embereknek, hogy a rezsicsökkentés helyett mindenki vegyen fel egy másik melegítő felsőt és mindenkinek egy vastagabb zokni húzását is javasolta. Most Holoda egy baloldali propagandalapnak nyilatkozva arra ösztönözte a lakosságot, hogy húzódjanak össze egy szobába spórolás gyanánt. A baloldalban az a közös, hogy el akarják törölni brüsszeli parancsra a rezsicsökkentést. Az elmúlt évtizedben azonban a nemzeti kormány kemény harcot vívott Brüsszelben azért, hogy a magyarok millióinak ne okozzanak nehézséget a rezsiköltségek. A mostani Nemzeti Konzultáció lényege az, hogy - többek között - ennek a segítségével is meg tudja védeni a magyar kormány a rezsicsökkentést - írta kedden az Origo

Holoda Attila, Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter korábbi energiaügyi tanácsadója a napokban azt ajánlotta, hogy rezsicsökkentés helyett, vegyenek vastagabb zoknit és melegítőt az emberek, most pedig arról beszélt Varga Zoltán vörösbáró 24.hu nevű propagandalapjának, hogy a lakosság úgy spóroljon, hogy húzódjon össze egy szobába.

...) akkor összehúzódunk egy nagyobb szobába, mert az spórolás, a spórolás meg a fogyasztás, tudatos fogyasztáscsökkentés közötti különbséget, én folyamatosan ezt szeretném az embereknek magyarázni és önkormányzatoknak...

– mondta megdöbbentő módon Holoda.


Majd később hozzátette, hogy

az önkormányzatok is hajlamosak voltak ugye legdrasztikusabb eszközhöz nyúlni ... tehát ne ahhoz nyúljon hozzá az (önkormányzati – szerk.) ember, mint az egyszeri, lakossági fogyasztó, hogy akkor gyerekek összehúzódunk egy szobába, a kisszobát meg kizártuk.


Korábban ahogyan arról beszámolt a lap, Holoda Attila azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy azt mondta, a rezsicsökkentés helyett vegyenek vastagabb zoknit. az emberek.
Akkor így fogalmazott:

... állami beavatkozásnak feltüntetett dolog (rezsicsökkentés – szerk.) az egyrészt igazságtalan, mert ugye mindenkinek ugyanazt a mértékű kedvezményt adja. (...) Talán ez az egyetlen, ahol úgy tudunk lépni, hogy nem okoz majd anyagi megterhelést, mert fölveszünk majd egy másik melegítő felsőt, fölveszünk majd egy vastagabb zoknit, éppúgy, mint a skandináv országok...ott 18-19 fok van a házakban...


Brüsszel és a dollárbaloldal eltörölné a rezsicsökkentést

Brüsszel javaslatai és kívánalmai szerint el kellene törölni a magyar családokat védő magyar kormányprogramot. A rezsicsökkentéssel hatalmas összegeket spórolnak a magyar lakosok. Nemhiába, hogy a baloldal a kezdetektől fogva a rezsicsökkentés ellene van.

Mi sem bizonyítja ezt jobban az, hogy az elmúlt évek során számos abszurd javaslattal jöttek elő.

Márki-Zay már 2020 őszén a Gellért Szállóban tartott előadásában támadta a rezsicsökkentést:

Micsoda ostobaság volt annak idején így rezsit csökkenteni! Lehet rezsit csökkenteni, hogyne lehetne: kevesebb vizet kell használni, kevesebb áramot kell használni, kevesebb gázt kell használni. Át kell térni megújulókra. Persze, lehet rezsit csökkenteni.

Márki-Zay Péter, és egyébként a teljes dollárbaloldal szerint a rezsicsökkentés fenntarthatatlan.

"A Fidesz rezsicsökkentése fenntarthatatlan. Amikor a világpiaci árak alacsonyabbak voltak, mint a befagyasztott rezsi, akkor a különbözetet nem adták oda a fogyasztóknak. Most, amikor a piaci árak magasabbak, akkor a különbözetet a magyar állampolgárok fogják megfizetni, hiszen a kormány veszteségessé teszi azokat a közműcégeket, amelyeket adófizetők pénzéből kell majd megmenteni – ezt tették a víziközmű-cégekkel is. A valódi rezsicsökkentés a meg nem termelt, el nem fogyasztott energia, amely fenntartható, és nem terheli az adófizetőket sem" - szögezte le korábban a bukott baloldali miniszterelnök-jelölt.

Márki-Zay Péter úgy véli az a baj a rezsicsökkentéssel, hogy nagyon könnyű megadni, és rendkívül nehéz megszüntetni. A hódmezővásárhelyi polgármester még 2021 októberében azt mondta, hogy

az a baj ezekkel a felelőtlen lépésekkel, mint a rezsicsökkentés is, hogy ezeket nagyon könnyű megígérni, megadni, és rendkívül nehéz megszüntetni. (...) A rezsicsökkentés kivezetéséről se beszélünk, hiszen egyszer megadta ezt az Orbán-kormány valakinek, akkor ebből nagyon nehéz kimászni. De ennek iszonyatosan tovagyűrűző káros hatása van a környezetvédelemre is. Az igazságosság szempontjából is. (...) Éppen, hogy az árakon keresztül tudunk ösztönzőket képviselni.


– Nyilvánvalóan az Európai Unióban sehol máshol nincs sem rezsicsökkentés, sem hatósági benzinár és mégis boldogabb, fejlődőbb, gazdagabb országok. Tehát a mi modellünk az az Európai Unió. De ezeket az intézkedéseket – azt is elmondtam már – nem lehet úgy kivezetni, pontosan a lakossági elégedetlenség miatt. Tehát ezt nem lehet egyik lépésről, egyik napról a másikra megszüntetni – mondta egyik bejelentkezésében a baloldali politikus.

Márki-Zay szerint az energiatakarékosságra magasabb árakkal lehet ösztönözni a lakosságot
A bukott baloldali politikus arról is beszélt, hogy

tehát ahhoz, hogy fenntarthatóvá alakítsuk a gazdaságot, ahhoz igenis érezni kell az energiaár-növekedést és azokat az externáliákat, amiket ráterhelünk a fogyasztókra. (...) A végén mindent a fogyasztó fizet, olyan nincs, hogy nem a fogyasztó fizeti meg, hogy nem az ember fizeti meg.

Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnök szerint a rezsicsökkentés nem működik egy jól működő gazdaságban, mert nincs mögötte haszon.

2014 márciusában Gyurcsány úgy fogalmazott, hogy Gyurcsány szerint Orbán Viktornak olyan szavakat kellene megtanulnia, mint az együttműködés, partnerség és dialógus.

Még háromszor rezsit csökkentenek, aztán ők fognak fizetni, hogy hajlandók legyünk fűteni. Lehet tapsikolni, hogy letörünk minden hasznot, de akkor a végén éhen halunk, mert egy jól működő gazdaságban kell a haszon.

Gyurcsányhoz hasonlóan nyilatkozott 2022. április 20-án Dávid Ferenc, Gyurcsány-párti képviselő.

A rezsicsökkentés kérdése, ez így tarthatatlanná válik, és egyre inkább tarthatatlanabbá fog válni, ahogy késlekednek az európai uniós pénzek.

A momentumos Tompos Márton szerint a rezsicsökkentés mellőzött minden piaci logikát. 2021 szeptemberében azt hangsúlyozta, hogy

a rezsicsökkentés egy politikai termék volt, ami a szocialista időket idézte és teljesen mellőzött minden piaci logikát. (...) Rezsicsökkentés helyett mi évi 100 ezer lakás energetikai korszerűsítését tűztük ki célul.

Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője úgy fogalmazott korábban, hogy rá lehet engedni a tényleges piaci árakat a lakosságra jelentős fűtéskorszerűsítési és szigetelési programok után, ugyanis a nap végén ugyanannyi a rezsiszámla, mert kevesebb fogyasztást magasabb egységáron fizetnek.

2018-ban úgy vélekedett, hogy a rezsicsökkentési program „nemhogy nem segített, de mostanra egyértelmű, hogy ártott a magyar háztartások jövedelmi, vagyoni helyzetének, többet fizetünk egyszerűen a rezsiért, mintha ez a híres rezsicsökkentés nem lett volna", majd 2020-ban kijelentette, hogy arra van szükség, hogy a fogyasztást korlátozzuk, a fogyasztás csökkentéséhez járuljunk hozzá".

Fotó: MTI/Kovács Tamás

A legmesszebb talán a jelenleg már Gyurcsány-párti Kocsis-Cake Olivio ment, aki egész egyszerűen azt mondta, hogy el kell zárni az orosz gázt.

Kocsis-Cake Olivio 2022 elején amellett érvelt, hogy „zárjuk el az orosz gáz- és olajcsapot", amivel a magyar családoknak is olyan, akár ötven-százalékos energiaár-emelkedéssel kellene szembenézniük, mint a nyugat-európai háztartásoknak.

2023. november 07. 13:18
Többen meghaltak hóviharokban Ukrajnában
Tízen meghaltak az Ukrajnában dúló hóviharok miatt..
Holttestre bukkantak a Marosban, kiderült, ki az áldozat
Két városból is jött segítség, de az életét már nem lehetett megmenteni.
Szijjártó Péter: A NATO ragaszkodjon korábbi döntéséhez!
Mi, magyarok speciális földrajzi helyzetben vagyunk, hiszen keletről a háborútól szenvedő Ukrajna, délről pedig Euró...
Körözött török terroristát fogtak el Magyarországon
Emberölésért és fegyveres terrorszervezet tagjaként körözték a hatóságok azt a 23 éves török férfit, akit társával e...
Felavatta az idei első havat egy gyergyói maci, gyermekként csúszdázik a kis cuki
Videón az önfeledt bocs.
Többen megsérültek egy középiskolában, két diákot mentőhelikopterrel szállítottak kórházba
Több társára rátámadt egy diák, majd öngyilkos akart lenni.
Tények teljes adás, 2023. november 29., szerda
TRAGÉDIA - Szívszorító tragédia: megszülte, magához ölelte ikergyerekeit, majd hirtelen rosszul lett és meghalt egy ...
Ez volt a szörnyű valóság!
Számtalan támadás érte már Zámbó Jimmy miatt Peter Srámeket. A fiatal énekes viszonya mondhatni, nem túl rózsás a Zá...
Idegösszeomlást kapott
Minden szülő számára szívbemarkoló fájdalom, ha a gyerekénél rosszindulatú daganatot fedeznek fel az orvosok. Hát mé...
Íme, a világ legerősebb nője
Hogyan képes egy nő vagy egyáltalán bárki közel fél tonnát megmozgatni? Már pedig egy 32 éves nőnek sikerült. 400 ki...
Meghalt Henry Kissinger
Több fronton is véres harcok folynak, az ukránok Moszkvát támadták
Véget ér a tűzszünet, folytatódnak a pusztító rajtaütések
Ónos eső és havazás után durva lehűlés jön
A Manchester United potyakapusa megint kivégezte a saját csapatát - galéria

Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
A baleset helyszínén teljes útlezárás van érvényben - írták a police.hu oldalon
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Halálos baleset történt a 85-ösön, a szomszédos vármegyében
20:34 - A sofőr meghalt
Felborult egy autó a 84-esen főúton
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Felborult egy autó a 84-esen, Lövőnél
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Kamion és kisteherautó ütközött össze az 5-ösön, Lajosmizsénél
A 66-os és 65-ös kilométer között félpályán halad a forgalom.
Karambol a kórház közelében Nyíregyházán
Két személygépkocsi ütközött össze a Szent István utcán Nyíregyházán péntek délután. A vétlen autóból egy sérültet kórházba szállítottak. A baleset okát a rendőrség vizsgálja.
Baleset történt a 4-es főúton Kőlaposnál
Egy személy megsérült abban ráfutásos balesetben, ami pénteken délután történt a 4-es főúton Kőlapos közelében. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.
Kerékpározás közben telefonált egy nő Egerben, súlyos baleset lett a vége
Az ügyészség vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.
Baleset történt Zalaegerszegen
Baleset történt Zalaegerszegen a Hock János utca 92-nél péntek délután 4 óra tájt. A helyszíni szemle időtartama 1 órát vesz igénybe. Torlódás és lezárás nincs a helyszínen, de mindenki körültekintően vezessen. 

Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Szerelmükről adtak bizonyítékot.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most derült ki: június óta rákkal küzd a képernyőről eltűnt műsorvezető
Nagyon népszerű arca volt a híradónak.
Baleset történt a 85-ös főúton: a sofőr a helyszínen életét vesztette
A helyszínen életét vesztette a sofőr.
Baleset a Paksi Atomerőműnél: többen is megsérültek!
A rendőrség adott tájékoztatást a történtekről.
Kiderült a titok az Aldi pénztárosairól - ez minden egyes vásárlót érint!
Ez segít alacsonyan tartani az árakat.
Krausz Gábor fotóját máris egy társkeresőn látták viszont
A sztárt egy társkeresőn találták meg.
"41 éves vagyok, és hozzámentem a legjobb barátom iskolás fiához – ő 16 éves"
Legjobb barátja fiához ment feleségül egy 41 éves nő és állítja, ez legális.
Még csak 15 éves, de meseszép: Jázmin lehet Palvin Barbi utódja
Kifutóról álmodik.