Horror, majdnem kizuhant egy gyerek a repülő kiszakadt vészkijáratán a levegőben - videóval

Majdnem kizuhant egy gyerek, amikor kiszakadt egy repülőgép vészkijárata négy kilométeres magasságban Portland felett, az Egyesült Államokban pénteken. Az volt a szerencse, hogy az édesanyja szorosan fogta a kisfiút, ezért csak a pulóverét rántotta ki a léghuzat. Az utasok pánikba estek.

A horrorisztikus jelenet, amit egy utas sem akar átélni. Kiszakadt egy utasszállító repülőnek a vészkijárata és még az egyik ablaka is betört a levegőben, 16 ezer láb magasan. Az emberek pánikban várták, hogy a gép leszálljon. A pilóta még vissza tudott fordulni az indulási helyére, Portlandben hajtott végre kényszerleszállást. Mára kiderült, hogy egy gyerek kis híján kizuhant. A leszakadt vészkijárat miatt beáramló szél ugyanis majdnem kirántotta édesanyja kezéből. A nő azonban szorosan fogta, így a kisfiú megmenekült, végül csak a pulóvere repült ki gépből. A balesetben néhányan könnyebben megsérültek, de mindenki túlélte a rémisztő utat. Ez annak is köszönhető, hogy senki sem ült annál a vészkijáratnál, ami leszakadt.

„Egyszer csak egy hangos robbanást vagy valami zajt hallottunk. Felnéztem, és a légzőmaszkok kicsúsztak. Aztán balra néztem, és ott tátongott egy hatalmas lyuk. Először azt hittem, hogy csak kinyílt a vészkijárati ajtó, de aztán kiderült, hogy le is szakadt” - nyilatkozta Elizabeth Le, az Alaska Airlines utasa.

A történtek után teljeskörű vizsgálatot rendeltek el. Az Alaska Airlines 160 járatot törölt, ez pedig legalább 23 ezer utast érintett. De egy másik amerikai, sőt a török és a panamai légitársaság sem repült azzal a géptípussal, aminek darabjai kiszakadtak a levegőben még pénteken. Az amerikai szövetségi légügyi hivatal 171 ilyen gépre rendelt el repülési tilalmat.

„Megnézzük a Boeing teljes gyártási folyamatát, A vizsgálat jelenlegi szakaszában mindent megvizsgálunk. Nagyon széles körben nyomozunk” - ezt mondta a szövetségi légügyi hivatal szóvivője, Jennifer Homendy.

Már korábban is voltak gondok az az amerikai repülőgépgyártó 737 MAX típusú gépeivel. Egy előző típusból kettő le is zuhant. A China Eastern Airlines gépe még 2022 márciusában hibásodott meg és csapódott földbe 132 emberrel a fedélzetén. Ezt megelőzően pedig az etióp légitársaság utasszállítója került bajba. Az egyik gépük 5 évvel ezelőtt zuhant le. Abban a szerencsétlenségben több mint 150-en haltak meg.

Kertben találták meg a kiszakadt ajtót

Az eltűnt panelt vasárnap egy csak "Bob" néven azonosított portlandi iskolai tanár találta meg a Cedar Hills városrészben lévő háza hátsó kertjében - közölte Jennifer Homendy, az NTSB elnöke. Az illetékes korábban újságíróknak azt mondta, a hiányzó alkatrész "kulcsfontosságú" a baleset okának meghatározásához.

A panel elvesztése során keletkezett légáramlat elég erős volt ahhoz, hogy repülés közben felszakítsa a pilótafülke ajtaját - mondta Homendy, aki szerint "félelmetes esemény" lehetett, amit át kellett élni. Szólt arról is, hogy a pilótafülkében folytatott beszélgetés hangrögzítőjén nem maradt rögzített adat, mert azt a berendezés más adatokkal felülírta. A tisztségviselő egyben felszólította az illetékes hatóságokat, hogy írják elő a meglévő repülőgépek utólagos felszerelését olyan rögzítőkkel, amelyek a jelenleg előírt két óra helyett 25 órányi adatot rögzítenek.


Közölte továbbá, hogy december 7-én, január 3-án és január 4-én ugyanezen az Alaska Airlines repülőgépen bekapcsolt az automatikus nyomáskiegyenlítés hibajelző lámpája, de nem volt világos, hogy van-e összefüggés ezen incidensek és a baleset között. Az Alaska Airlines az incidensek után úgy döntött, hogy nem használja a repülőgépet a Hawaii felé tartó hosszú, víz fölötti repülésekre, hogy szükség esetén gyorsan vissza tudjon térni egy repülőtérre - tette hozzá.

Az FAA vasárnap közölte, hogy az érintett Boeing MAX 9-es repülőgépek flottája - beleértve más légitársaságok, köztük a United Airlines üzemeltetőit is - mindaddig repülési tilalom alatt marad, amíg a szabályozó hatóság meg nem győződik azok biztonságáról. Az FAA még szombaton bejelentette: a szükséges ellenőrzések négy-nyolc órát vesznek igénybe, ami alapján az iparágban sokan feltételezik, hogy a repülőgépek nagyon gyorsan ismét közlekedhetnek.

Az ellenőrzések kritériumairól azonban még nem született megállapodás az FAA és a Boeing repülőgépgyár között, ami azt jelenti, hogy a légitársaságok még nem kaptak részletes utasításokat - mondták az ügyet ismerő személyek.

Az Alaska Airlines vasárnap 170, hétfőn pedig további 60 járatot törölt, és közölte, hogy a repülési tilalom miatt az utazási fennakadások várhatóan legalább a hét közepéig eltartanak. Az Egyesült Államok egyik legnagyobb légitársasága, a United Airlines 79 MAX 9 típusú gépét kénytelen nélkülözni, a cég vasárnap 230 járatot, azaz a tervezett indulások 8 százalékát törölte.

2024. január 08. 09:36
Egy fiatal lövöldözött Szolnokon, egy biciklis postást többször eltalált
Délutáni autókázásnak indult az egész.
Németh Lajos megerősítette a nyugtalanító pletykákat: A hír igaz
Élő adásban közölte a nézőkkel.
Tűz ütött ki egy németországi nyugdíjasotthonban, többen meghaltak
A tűzesetben egy tűzoltó és egy rendőr, valamint rengeteg idős sérült meg.
„Nem vagy olyan hülye, mint amennyire kinézel” - durván odaszúrtak az elismert magyar énekesnek a TV2 stúdiójában
Derült égből villámcsapásként érte.
Életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba egy csecsemőt, a szomszédok segítségét kérte a kegyetlen apuka
Görcsrohamot kapott, majd elájult.
Vízihullát találtak Békéscsabán, eljárást indított a rendőrség
Az Élővíz-csatornában látták meg az élettelen nőt.
Tények délben teljes adás, 2024. március 5., kedd
TRAGÉDIA - Egy nő meghalt és hatan megsérültek egy brutális balesetben Debrecenben. Két autó ütközött, majd a járdár...
Tények reggel teljes adás, 2024. március 5., kedd
RETTEGNEK - Már az utcára is alig mernek kimenni sötétedés után, félnek a falubeliek, amióta valaki halálra vert egy...
Napsütés és záporok leginkább
időjárás-jelentés, 2024. március 5., kedd, reggel
Meghalt Jurák László
92 éves volt.
Két magyar is játszott a Borussia Dortmund ellen
Újabb megsemmisítő magyar győzelem az olimpiai selejtezőtornán
Székely Norbert: Olyan szurkolást kaptunk, amilyet én még sohasem éltem át
A magyar kosárcsoda hőse: Majdnem elsírtam magam, de inkább majd vasárnap - videó
Krausz Gábornak üzenhetett Tóth Gabi

Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
A baleset helyszínén teljes útlezárás van érvényben - írták a police.hu oldalon
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Halálos baleset történt a 85-ösön, a szomszédos vármegyében
20:34 - A sofőr meghalt
Felborult egy autó a 84-esen főúton
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Felborult egy autó a 84-esen, Lövőnél
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Kamion és kisteherautó ütközött össze az 5-ösön, Lajosmizsénél
A 66-os és 65-ös kilométer között félpályán halad a forgalom.
Karambol a kórház közelében Nyíregyházán
Két személygépkocsi ütközött össze a Szent István utcán Nyíregyházán péntek délután. A vétlen autóból egy sérültet kórházba szállítottak. A baleset okát a rendőrség vizsgálja.
Baleset történt a 4-es főúton Kőlaposnál
Egy személy megsérült abban ráfutásos balesetben, ami pénteken délután történt a 4-es főúton Kőlapos közelében. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.
Kerékpározás közben telefonált egy nő Egerben, súlyos baleset lett a vége
Az ügyészség vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.
Baleset történt Zalaegerszegen
Baleset történt Zalaegerszegen a Hock János utca 92-nél péntek délután 4 óra tájt. A helyszíni szemle időtartama 1 órát vesz igénybe. Torlódás és lezárás nincs a helyszínen, de mindenki körültekintően vezessen. 

Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Szerelmükről adtak bizonyítékot.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most derült ki: június óta rákkal küzd a képernyőről eltűnt műsorvezető
Nagyon népszerű arca volt a híradónak.
Baleset történt a 85-ös főúton: a sofőr a helyszínen életét vesztette
A helyszínen életét vesztette a sofőr.
Baleset a Paksi Atomerőműnél: többen is megsérültek!
A rendőrség adott tájékoztatást a történtekről.
Kiderült a titok az Aldi pénztárosairól - ez minden egyes vásárlót érint!
Ez segít alacsonyan tartani az árakat.
Krausz Gábor fotóját máris egy társkeresőn látták viszont
A sztárt egy társkeresőn találták meg.
"41 éves vagyok, és hozzámentem a legjobb barátom iskolás fiához – ő 16 éves"
Legjobb barátja fiához ment feleségül egy 41 éves nő és állítja, ez legális.
Még csak 15 éves, de meseszép: Jázmin lehet Palvin Barbi utódja
Kifutóról álmodik.