Hollik István: Az újabb szankciós csomag megölné a magyar gazdaságot

Ha az Európai Unió bármiféle új szankciót vezetne be az orosz gázra, Oroszország megszüntetné a gázszállítást, ez pedig "megölné a magyar gazdaságot, agyonverne bennünket" - figyelmeztetett a Fidesz kommunikációs igazgatója kedden Zala megyében, Nagykanizsán.

2022. november 15. 18:55

Hollik István a Mondjunk nemet a szankciókra! elnevezésű országjárás keretében tartott fórumot megelőző sajtótájékoztatón azt mondta: nehéz időket élünk, "amelynek okozója egyértelműen a háború és az erre adott elhibázott brüsszeli válasz", amely szankciókban ölt testet.

Egyre több európai polgár látja, hogy ezek a szankciók nem működnek, sőt "nyugodtan lehet mondani, hogy fordítva sültek el", mert az eredeti célkitűzést nem sikerült ezeken keresztül elérni - fogalmazott Hollik István.

"Azt mondták Brüsszelben, hogy a szankciókkal majd véget vetünk a háborúnak, Oroszországot meg fogjuk gyengíteni és Európának a szankciók nem fognak fájni" - emlékeztetett a politikus.

Hozzáfűzte: most azt látjuk, hogy Oroszország gazdagodott, mert olyan magasra emelkedtek az energiaárak, hogy bár kevesebbet adott el, de mégis jóval több bevételre tett szert. Európának nagyon fájnak a szankciók, és a háborút olyannyira nem sikerült befejezni, hogy a hírportálokon ma is arról olvashatunk, milyen újabb katonai műveleteket végzett Oroszország - mondta.

Ahelyett hogy Európa - például a magyar kérésnek megfelelően - elgondolkodna azon, hogy megváltoztatja a szankciós rendszert, egy kilencedik szankciós csomagon gondolkodik. Annak ellenére, hogy Oroszország közölte: bármiféle, orosz gázzal kapcsolatos európai intézkedés esetén beszünteti az Európába irányuló gázszállítást, Ursula von der Leyen és az Európai Tanács elnöke is arról beszél, hogy egy gázra vonatkozó szankciós javaslatot kell letenni a következő európai uniós csúcsértekezletre - fejtette ki Hollik István.


Úgy folytatta: fontos küzdelem vár ránk és elsősorban Orbán Viktorra, és ahhoz, hogy "elég erős legyen az ő hangja", minél több embernek ki kell töltenie a nemzeti konzultációs ívet. "Több százezer magyar hangját nem lehet elnémítani", az el fog érni Brüsszelbe, és így talán meg tudjuk gátolni, hogy olyan döntéseket hozzanak az európai vezetők, amelyek ellentétesek az európai érdekekkel - mondta a politikus.

A Fidesz kommunikációs igazgatója hozzátette: a következő hetek arról szólnak majd, hogy rákényszerítsük az európai vezetőket arra, végre az európai, köztük a magyar emberek és vállalkozások érdekeit képviseljék, mert amit most csinálnak, az éppen ennek az ellenkezője.

A nehéz helyzetekben mi, magyarok mindig összefogtunk. Az elmúlt 12 éves kormányzásra is az volt a jellemző, hogy a nehéz idők - a bevándorlás, a világgazdasági válság, a Covid-járvány vagy most a háború - ellenére "évről évre közelebb tudtunk kerülni a céljainkhoz", és ezt csak összefogással lehet megvalósítani - hangoztatta Hollik István.

Forrás: MTI/ A címlapfotó illusztráció: MTI/ Koszticsák Szilárd

Gyomorbaj? Sietve hágta át a létező összes szabályt a 10-es út fenegyereke
A sofőr ámokfutását egy fedélzeti kamera rögzítette.
Váratlan látogatók toppantak be a kiskunfélegyházi szeszgyárba, gazdát cserélt a vegyes pálinka
Nem kegyelmeztek az éppen pálinkát főző házigazdának. 
Jogerősen elítélték Lagzi Lajcsit
Jogerősen 3,5 év börtönbüntetésre ítélte a Budapest Környéki Törvényszék Galambos Lajost.
Különös fotók készültek a Mecsekben, több méteresre nőttek az óriási árnyak
A látvány leírhatatlan.
Letépte a nő ruháját, majd a nyakát szorítva akarta megerőszakolni a miskolci utcán - videó
Most emelt vádat az ügyészség a férfi ellen nemi erőszak kísérlete miatt.
Így ugrottak le a kilók
A párjaik, családjuk támogatták őket, nélkülük még mindig felfalnák a hűtőt, a végletekig elmennének az evésben a hí...
Született Anyák nem csak anyáknak
Három Született Anya, akik kendőzetlen őszinteséggel és közvetlen stílusban elmesélték anyaságuk minden rejtett titk...
Hírességek a vörös szőnyegen
Csak úgy, mint Hollywoodban, vörös szőnyegen vonultak fel a magyar hírességek azon a nívós eseményen, amit New York ...
A szeretet gyógyító ereje
Egy váratlan komplikáció a születésnél vagy nem sokkal utána és minden megváltozik egy család életében. Oxigénhiány,...
Minden lében kanál
Alekosz - ahogyan azt már tőle megszokhattuk - minden lében kanál. Minden részletre alaposan figyel, legyen szó az é...
Megjelent a Kézi-könyv, amely bemutatja a magyar kézilabdázás történetét
Magyar sztárok, akik titkolják a párjukat
Bochkor Gábor megalázta Kulcsár Edinát
Ezzel a modellel csalta Diana hercegnőt a szeretője
Fésűs Nelly arról vallott, mit plasztkáztatott magán