Hivatalos rendőrségi jegyzőkönyv bizonyítja, hogy Varga Judit félt Magyar Pétertől

Hétfő este a HVG ismertette azt a rendőrségi jegyzőkönyvet, amely Magyar Péter és Varga Judit vitája kapcsán készült. Magyar Péter még aznap este igyekezett megkérdőjelezni felesége szavahihetőségét, és erős kommunikációs támadást indított ellene. A következő napokban sorozatunkban részletesen elemezzük, mit lehet tudni eddig Varga Judit és Magyar Péter 2020. december 29-én lezajlott családi vitájáról - írte meg a Magyar Nemzet.

Fotó: MTI/ Veres Nándor

Magyar Péter politikai aktivizálódása óta a legfontosabb esemény hétfőn este következett be, amikor a HVG – miután Magyar elkezdte előre keretezni botrányos ügyét – összefoglalt egy birtokában lévő rendőrségi jegyzőkönyvet. A dokumentum egy 2020 utolsó napjaiban kicsúcsosodott házastársi vitát mutat be, amelynél kulcsmomentum, hogy jelen volt egy rendőr is. Egy olyan hatósági személy, aki hivatali esküt tett, és rendőri minőségében jelentés formájában meg is örökítette a történteket.


A továbbiakban a HVG cikkéből idézett a lap, mert nincsenek a jelentés birtokában. Az idézetek tehát a cikkből, és nem a jelentésből származnak. Magyar Péter szavait – ha külön nem jelölték – 2024. március 18-ai Facebook-bejegyzéséből idézik, amelyben a HVG cikkére reagált.

A történetet ott érdemes kezdeni: azon a téli napon Varga Judit kérte, hogy a védelmét ellátó rendőr „menjen el vele a lakásukhoz, így lehetett tanúja a pár egyre hangosabb szóváltásának”. Tehát Varga Juditnak oka lehetett félni, azt akarta, hogy legyen tanú, és ne legyen kettesben Magyarral. „A rendőr saját állítása szerint úgy érzékelte, Varga láthatóan félt, és a jelenlétük nélkül kiszolgáltatott helyzetben lett volna.”

Ez önmagában cáfolni látszik Magyar azon állítását, hogy „a cikkben és a jelentésben foglaltakkal szemben a valóság az, hogy az egész történés egy megrendezett színjáték volt”. Nem valószínű ugyanis, hogy Varga Judit el tudta volna játszani egy idegen előtt, hogy fél a férjétől. Ha pedig Varga hatósági személy(ek) előtt ilyet tett volna férjével, próbálta volna egy ellene agresszív módon fellépő aktorként bemutatni a hatóság előtt, akkor vajon Magyar miért folytatta volna később házasságukat, amelyet részben a nyilvánosság előtt éltek?

Védekező, cáfolatnak szánt, de támadásba átcsapó hétfő esti bejegyzésében Magyar azt írta: „A feleségem nem félt tőlem, előtte lévő este baráti vacsorán vettünk részt Gulyás Gergelynél, ahonnan nagyobb mennyiségű alkohol elfogyasztása és 10 perc üvöltözés után a volt feleségem távozott.”

Ez valójában nem bizonyítja Magyar állítását, hogy felesége nem félt tőle. Nem derül ki a posztból, hogy Magyar ittas volt-e, és az sem, hogy ő is üvöltözött-e feleségével. Életszerűtlen, hogy csak Varga Judit üvöltözött volna Magyarral, és fordítva nem került volna erre sor. Márpedig, amennyiben a férj kiabált a feleséggel, utóbbi joggal gondolhatta, hogy kockázatos, félelemkeltő, és bizonyos tekintetben számára kiszámíthatatlan egyedül hazatérnie, hogy összepakolja saját és gyermekei holmijait.

Valójában a félelem kapcsán Varga Judit maga is előállt egy sajátos bizonyítékkal: egy párkapcsolati erőszak elleni kampányvideót posztolt, „Mindig van kiút” megjegyzéssel. Magyar Péter szinte azonnal kommunikációs támadást indított ellene, azzal vádolva gyermekei anyját, hogy valamivel zsarolják.


Perlaky-Papp József kríziskommunikációs szakértő pénteken este a Hír TV-ben Magyar Péter kapcsán arról beszélt, hogy „Varga Judit is posztolt egy sokat sejtető kisfilmet a kapcsolati erőszakról. És ha ez a kapcsolati erőszak, ez valóban megformálódik és bizonyító erejűen a nyilvánosság elé tárul, akkor az gyakorlatilag minden közéleti szerepvállalását tönkreteheti. Tönkre is fogja tenni. Hogyha ez tényleg valós.”

A nyilvánosságstratéga úgy látja, hogy

Magyar Péter láthatóan, amikor megjelent a volt feleségének ez a típusú ráutaló posztja, utána meglehetősen indulatosan reagált. Tehát láthatóan félti azt a frissen szerzett hírnevet, amit sikerült elérnie e rövid idő alatt. És bizony ez az indulatos reakció nem sok jót ígér számára, hiszen pont azt erősíti meg, amikkel esetleg vádolhatják, hogy bizony könnyen indulatba jön, olyan reakciói vannak, amit kevéssé tud kontrollálni.


Idetartozik, hogy péntek este Varga Judit a 444 kérdésére azt válaszolta:

Tisztelt Kaufmann Balázs!

Köszönöm szépen a lehetőséget, de inkább nem élek vele. Egyrészt, mert már visszavonultam a közélettől, és bármilyen közéleti téma – akár az időközben baloldali politikussá vált volt férjem meghökkentő, megtévesztő ámokfutásának – értékelése újra politikai mezőbe helyezne, amit el kívánok kerülni; másrészt, korábbi házasságom annyi fájdalmat, bánatot és megaláztatást okozott, hogy a magánéleti téma megvitatásától kifejezetten elzárkózom. Remélem, volt férjem meggondolatlan és manipulatív nyilatkozatai később sem kényszerítenek arra, hogy a sebek feltépésével a nyilvánosság elé kelljen állnom.

Megértését megköszönve, maradok tisztelettel: Varga Judit.

2024. március 23. 13:28
Horror Mezőnyárádon: Akasztás volt az erdőben
Felkavaró helyszíni képek készültek.
Most érkezett: Többen kizuhantak egy csepeli panelházból
Lesújtó tragédia történt.
Budai Gyula magyarázatot vár Karácsony Gergelytől a hídpénzbotrányról
Budai Gyula felszólította Karácsony Gergely főpolgármestert, nyilatkozzon arról, hova tűnt el 1,5 milliárd forint a ...
Nacsa Lőrinc: Folytatjuk a támogatói aláírások gyűjtését a béke mellett!
Június 9-én létfontosságú választás lesz. A választás tétje egyszerű: háború vagy béke? - szögezte le legújabb videó...
Hidvéghi Balázs: Jelenleg Gyurcsány Ferencnek van főpolgármestere, a budapestieknek pedig nincs
Hétfőn is folytatódik a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje, Szentkirályi Alexandra kampánya az online és közerületi...
Berúgta a kampányt Orbán Viktor, elkezdődött az országjárás
Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszpré...
Mindenki másképp emlékszik a tömegverekedésre - Tények 18.00
Nem akarták beengedni a biztonsági őrök, a férfi ezért szólt az apjának és a testvérének. További részletek a Tények...
Breakdance az M1-esen: megbénult a forgalom a sztrádán – Videó
Volt, akinek a feje tetejére állt a világ.
Egy nagymama mellett ébredt a népszerű magyar énekes, azóta már az országot is elhagyta
Magyarázatot adott mindenre.
Nem kellett neki a kutya, felakasztotta - Tények 18.00
Az állatkínzó édesanyja azt mondta, nem tudta, hogy a fia ilyen kegyetlenül végzett az állattal. További részletek a...

Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
A baleset helyszínén teljes útlezárás van érvényben - írták a police.hu oldalon
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Halálos baleset történt a 85-ösön, a szomszédos vármegyében
20:34 - A sofőr meghalt
Felborult egy autó a 84-esen főúton
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Felborult egy autó a 84-esen, Lövőnél
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Kamion és kisteherautó ütközött össze az 5-ösön, Lajosmizsénél
A 66-os és 65-ös kilométer között félpályán halad a forgalom.
Karambol a kórház közelében Nyíregyházán
Két személygépkocsi ütközött össze a Szent István utcán Nyíregyházán péntek délután. A vétlen autóból egy sérültet kórházba szállítottak. A baleset okát a rendőrség vizsgálja.
Baleset történt a 4-es főúton Kőlaposnál
Egy személy megsérült abban ráfutásos balesetben, ami pénteken délután történt a 4-es főúton Kőlapos közelében. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.
Kerékpározás közben telefonált egy nő Egerben, súlyos baleset lett a vége
Az ügyészség vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.
Baleset történt Zalaegerszegen
Baleset történt Zalaegerszegen a Hock János utca 92-nél péntek délután 4 óra tájt. A helyszíni szemle időtartama 1 órát vesz igénybe. Torlódás és lezárás nincs a helyszínen, de mindenki körültekintően vezessen. 

Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Szerelmükről adtak bizonyítékot.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most derült ki: június óta rákkal küzd a képernyőről eltűnt műsorvezető
Nagyon népszerű arca volt a híradónak.
Baleset történt a 85-ös főúton: a sofőr a helyszínen életét vesztette
A helyszínen életét vesztette a sofőr.
Baleset a Paksi Atomerőműnél: többen is megsérültek!
A rendőrség adott tájékoztatást a történtekről.
Kiderült a titok az Aldi pénztárosairól - ez minden egyes vásárlót érint!
Ez segít alacsonyan tartani az árakat.
Krausz Gábor fotóját máris egy társkeresőn látták viszont
A sztárt egy társkeresőn találták meg.
"41 éves vagyok, és hozzámentem a legjobb barátom iskolás fiához – ő 16 éves"
Legjobb barátja fiához ment feleségül egy 41 éves nő és állítja, ez legális.
Még csak 15 éves, de meseszép: Jázmin lehet Palvin Barbi utódja
Kifutóról álmodik.