Hidvéghi Balázs: Nem engedjük meg, hogy migránsgettókat hozzanak létre Magyarországon

Magyarország nem fogja megengedni, hogy migránsgettókat hozzanak létre a területén azért, mert mások az Európai Unióban nem védik meg a határokat - jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője szerdán Strasbourgban magyar újságíróknak nyilatkozva. 

A politikus az Európai Parlament plenáris ülésének az új uniós menekültügyi és migrációs csomag gyors elfogadása szükségességéről tartott vitáját követően kijelentette: Magyarország nemet mond az erőszakos betelepítésekre, nem fogadja el a migránsok kvóták szerinti kötelező elosztását, és azt, hogy mások az unióban mindenáron a multikulturalizmust, az illegális bevándorlást akarják ráerőszakolni másokra. Kiemelte: a migráció jelenleg a legnagyobb krízist jelenti Európában. Az illegális bevándorlás mára az Európai Unió legalapvetőbb értékeit és eredményeit veszélyezteti, és ellehetetleníti az unión belüli szabad mozgást biztosító schengeni határok fenntartását.

A bevándorlók miatt a közbiztonság, az emberek mindennapi jóléte kerül veszélybe - figyelmeztetett. Az illegális migráció tarthatatlan helyzetet eredményez, veszélyezteti az emberek biztonságát, az európai kultúrát és az európai életmódot. "Ezért nemet kell mondanunk az illegális bevándorlásra" - tette hozzá Hidvéghi Balázs. Jean-Paul Garraud, a francia Nemzeti Tömörülés (FN) európai parlamenti képviselője magyar újságíróknak nyilatkozva arról beszélt, hogy az uniós migrációs csomag a tagállamok önállóságát veszélyezteti. Elfogadása megfosztaná a tagországokat a jelenleg tapasztalható, inváziónak is beillő, tömeges migráció megállítását célzó intézkedések meghozatalától.


A brüsszeli adminisztráció nem jelölt meg pontos számot a migránsok tagállamok közötti áthelyezésének felső határáról, ami korlátlan betelepítéseket eredményezhet - hívta fel a figyelmet. Közölte továbbá: a jövőre esedékes európai parlamenti választások lehetőséget biztosítanak arra, hogy az emberek leszavazzák a migránspárti politikát. A francia EP-képviselő végezetül kijelentette: le kell állítani Magyarország és Lengyelország ellen indított támadásokat, ezek az országok ugyanis - mint kiemelte - az emberek érdekeit képviselik. Jorge Buxade Villalba, az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) képviselőcsoportjának spanyol politikusa arra hívta fel a figyelmet, hogy az illegális bevándorlás megállítása sürgető, az európai területre érkező, az EU-ban szabad mozgást élvező migránsok miatt ugyanis nő az erőszak és a bizonytalanság a kontinensen. 

Nem a migrációt támogató baloldali politikusok viselik a hibás döntések következményeit, ezek a politikusok valójában a milliárdos üzletet jelentő illegális migrációt segítik

 - fogalmazott a spanyol politikus, majd hozzátette: meg kell védeni a rendet és az állampolgárok biztonságát. Charlie Weimers, a Svéd Demokraták EP-képviselője nyilatkozatában kiemelte, országának liberális migrációs politikája valódi megoldásokat nem, kizárólag erőszakot eredményezett. Véleménye szerint az elfogadásra váró uniós migrációs és menekültügyi csomag nem képes kezelni a tömeges migrációs beáramlást, hanem még nagyobb nyomás alá fogja helyezni a tagállamokat. Kijelentette: le kell állítani a civil szervezetek migránsokat Európába szállító hajóit. 

Ki kell mondani: ezek nem életmentő akciók, ez embercsempészet 

- fogalmazott a svéd EP-képviselő, majd hozzátette: ha ennek felismerése elmarad, Európa még több utcai agresszióval néz majd szembe. Hölvényi György, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) EP-képviselője a vitához benyújtott, majd az MTI-hez is eljuttatott írásbeli felszólalásában kijelentette: a 2015-ös migrációs válság kezdete óta az unió nem tudott érdemi megoldást felmutatni az Európára nehezedő nyomás enyhítésére. Valós megoldásokat eddig csak a migráció frontvonalában fekvő tagállamok, köztük Magyarország tudtak adni - mondta. "A szigorú határvédelem, és az illegális migrációval szembeni következetes féllépés az egyetlen járható út" - fogalmazott a kereszténydemokrata EP-képviselő, majd hozzátette: a migrációs frontvonal országai ezért joggal várják, hogy uniós források álljanak rendelkezésre a schengeni határt védő létesítmények felépítésére, fenntartására. 

Saját határaink védelmére igent, az illegális migrációra világos nemet kell mondanunk

 - fogalmazott. Kiemelte: az unió fejlesztési forrásait arra kell fordítani, hogy azok a helyben maradást, a migráció kiváltó okainak felszámolását segítsék elő Afrikában. Ennek eszköze pedig a biztonság elősegítése, az oktatás és a munkahelyteremtés helyi támogatása. Minden embernek joga van ahhoz, hogy szülőföldjén jusson megélhetéshez, míg az illegális bevándorlás nem alapjog, hanem törvénysértés - tette hozzá írásbeli felszólalásában Hölvényi György.

Forrás: MTI

2023. október 04. 14:43
Karácsonyi kvíz: Most letesztelheti, mennyire rajong az ünnepért!
Csak pár másodpercet vesz igénybe.
Megrázó fotók: meghalt egy ember a Lurdy háznál
Rendőrök érkeztek a helyszínre.
Leszakadt egy erkély a VI. kerületben, ketten életveszélyesen megsérültek
Éppen falat bontottak az épület belső udvarában, amikor leszakadt az egyik erkély, és maga alá temetett két munkást.
Elképesztő piruettet vettek fel az M3-ason, egy sofőr nyári gumival korcsolyázott – Videó
Biztosan akadnak, akiket ez sem győz meg az abroncscseréről.
Óriási lángok csaptak fel az Auchan egyik raktárában, fiatalokat gyanúsítanak a gyújtogatással
A tűzoltók számára azonnal nyilvánvaló volt, hogy gyújtogatás történt.
100-al gázolta halálra a kerekesszékest
Száguldozó sofőr okozott halálos balesetet Vámosújfaluban. A férfi a furgonjával 100-al ment a faluban, amikor az id...
Ablakon kilógva törölte a szélvédőt
Kézi ablaklehúzóval tisztította az autó ablakát egy férfi a 6-os úton, Dunaújváros közelében. Menet közben, a jobb e...
Ön látja, mi van a képen? Sokan már feladták a találgatást
Többeknek tört már bele a bicskája egy optikai csalódásba.
Megcsalás után kivégezte a feleségét
Súlyosabb büntetést szeretne az ügyészség annak a férfinek, aki szabályosan kivégezte feleségét Jászladányban. A fér...
Kiszaladt az útra, halálra gázolták
Kiszaladt az útra, halálra gázolt egy kocsi egy 30 év körüli nőt Mosonmagyaróvár közelében. A baleset után az áldoza...
Az ukrán külügyminiszterrel tárgyalt Szijjártó Péter Brüsszelben
Egy "élő bőr" védi a Kínai Nagy Falat az eróziótó
Alekosz rögtön jelentkezett Vadon Jani helyére
Elárulta a Google, mire kerestek rá 2023-ban a magyarok
Saját reformja megváltoztatásával maradna hatalmon az UEFA elnöke

Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
A baleset helyszínén teljes útlezárás van érvényben - írták a police.hu oldalon
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Halálos baleset történt a 85-ösön, a szomszédos vármegyében
20:34 - A sofőr meghalt
Felborult egy autó a 84-esen főúton
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Felborult egy autó a 84-esen, Lövőnél
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Kamion és kisteherautó ütközött össze az 5-ösön, Lajosmizsénél
A 66-os és 65-ös kilométer között félpályán halad a forgalom.
Karambol a kórház közelében Nyíregyházán
Két személygépkocsi ütközött össze a Szent István utcán Nyíregyházán péntek délután. A vétlen autóból egy sérültet kórházba szállítottak. A baleset okát a rendőrség vizsgálja.
Baleset történt a 4-es főúton Kőlaposnál
Egy személy megsérült abban ráfutásos balesetben, ami pénteken délután történt a 4-es főúton Kőlapos közelében. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.
Kerékpározás közben telefonált egy nő Egerben, súlyos baleset lett a vége
Az ügyészség vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.
Baleset történt Zalaegerszegen
Baleset történt Zalaegerszegen a Hock János utca 92-nél péntek délután 4 óra tájt. A helyszíni szemle időtartama 1 órát vesz igénybe. Torlódás és lezárás nincs a helyszínen, de mindenki körültekintően vezessen. 

Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Szerelmükről adtak bizonyítékot.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most derült ki: június óta rákkal küzd a képernyőről eltűnt műsorvezető
Nagyon népszerű arca volt a híradónak.
Baleset történt a 85-ös főúton: a sofőr a helyszínen életét vesztette
A helyszínen életét vesztette a sofőr.
Baleset a Paksi Atomerőműnél: többen is megsérültek!
A rendőrség adott tájékoztatást a történtekről.
Kiderült a titok az Aldi pénztárosairól - ez minden egyes vásárlót érint!
Ez segít alacsonyan tartani az árakat.
Krausz Gábor fotóját máris egy társkeresőn látták viszont
A sztárt egy társkeresőn találták meg.
"41 éves vagyok, és hozzámentem a legjobb barátom iskolás fiához – ő 16 éves"
Legjobb barátja fiához ment feleségül egy 41 éves nő és állítja, ez legális.
Még csak 15 éves, de meseszép: Jázmin lehet Palvin Barbi utódja
Kifutóról álmodik.