Hatalmas összeget költ Amerika a háborúpárti kampányra Magyarországon

Elképesztő méreteket öltött Magyarországon az amerikai befolyásszerzési hadjárat. Egyre több bizonyíték mutat arra, hogy a dollárbaloldal mellett a dollármédiát is a demokrata amerikai kormány pénzeli annak érdekében, hogy kormányt váltsanak Magyarországon és megváltoztassák az ország békepárti politikáját, mivel az Egyesült Államok számára jövedelmező üzlet a háború, így az az érdekük, hogy a konfliktus minél tovább elhúzódjon. A háborúpárti plakátkampány mögött is ezek az érdekek húzódnak, a törekvésekhez pedig már gyakorlatilag a teljes baloldal csatlakozott. A budapesti amerikai nagykövetség által pénzelt Nyugati Pályán nevű oldal elképesztő pénzeket költ a háborúpárti kampányra, de még a dollármédia fenntartására is jut elegendő keret. Az Origo feltárta a megdöbbentő összefüggéseket. 

Fokozódik az amerikai nyomás:

Az Origo írása szerint az elmúlt hetekben Joe Biden és kormánya egyre nagyobb nyomást akar Magyarországra helyezni annak érdekében, hogy beszálljunk a háborúba, fegyvereket szállítsunk Ukrajnának. Az amerikaiak legutolsó próbálkozása egy gyalázatos háborúpárti plakátkampány, amelyet az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége pénzelt egy Nyugati Pályán című, szintén általuk létrehozott Facebook-oldalon keresztül.

Mindez újabb bizonyítékot szolgáltat arra, hogy David Pressman amerikai nagykövetet azért küldte Magyarországra Joe Biden, hogy ellenőrizze és irányítsa a dollárbaloldal tevékenységét és a magyar kormány elleni kampányt.

Shea Bradley-Farrell, a The European Conservative szerzője, aki tavaly májusban a CPAC Hungaryn is felszólalt, tökéletesen írta le Pressmant. Szerinte Pressman nyilatkozataiból az derül ki, hogy szándékosan rosszul jellemzi az emberi jogok, a médiaszabadság és a jogállamiság helyzetét Magyarországon. Hozzátette, hogy kijelentéseivel megdöbbentő módon sérti a magyar népet és a kormányt. Aláhúzta, hogy hiába beszél arról Pressman, hogy Magyarországon diktatúra van, hazánk parlamentáris rendszerű köztársaság, ahol 2022 áprilisában zsinórban negyedszerre kapott bizalmat Orbán Viktor miniszterelnök és a Fidesz vezette pártszövetség.

Pressmann Magyarországra küldése az első jele volt annak, hogy fokozódni fog az amerikai nyomás.

Kép forrása: Joe Biden hivatals Facebook oldala

A washingtoni demokrata vezetésnek ugyanis nem tetszik, hogy a magyarok nem akarnak belesodródni a háborúba és akadályozzák ezzel az amerikai célokat: a háború elnyújtása, a fegyverek és az energiahordozók értékesítése, egyik legnagyobb vetélytársuk, Oroszország diplomáciai, gazdasági és kulturális elszigetelése.

Zila János, az Alapjogokért Központ elemzője az Origónak adott interjúban arról beszélt, hogy "az amerikai baloldal le akarja préselni a béke mellett kiálló magyar emberek torkán a háborúpártiságot". A szakértő kiemelte: 

Joe Biden amerikai elnök és az általa vezetett kormányzat minél nagyobb hasznot akar húzni az ukrán háborúból, ezért minden európai országot igyekeznek alárendelni elképzeléseiknek. 

Az amerikaiak ráadásul egyre szégyenletesebb lépésekhez folyamodnak. Pressman például meghívta a nyíltan antiszemita Gyöngyösi Mártont az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének széderestjére.

Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet igazgatója korábban az Origónak ezzel kapcsolatban elmondta, hogy szerinte ezzel az Egyesült Államok egyértelműen kijelenti, hogy támogatják Gyöngyösi Márton és a Jobbik kampányát, emögött pedig minden bizonnyal politikai, stratégiai megfontolások vannak, hiszen korábban ugyanettől az embertől és ugyanettől a párttól Amerika mereven elhatárolódott. Mráz szerint nagyon erős az a látszat, hogy ezzel az Egyesült Államok egy baloldali pártot próbál felemelni és politikai kommunikációs támogatásban részesíteni.

A háborúpárti plakátkampány:

Washington legújabb nyomásgyakorlati kísérlete a már korábban említett háborúpárti plakátkampány, amelyet az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége pénzel egy Nyugati Pályán nevű oldalon keresztül.

A Nyugati Pályán nevű Facebook-, valamint Instagram-oldalak leírásából az derül ki, hogy az oldalakat a budapesti amerikai nagykövetség támogatásával a FLOW PR (Splendidea Communications Kft.) kommunikációs ügynökség üzemelteti. Az Origo megírta, hogy a Splendidea Communications Kft. tulajdonosa a Splendidea Corportations Zrt., amelynek korábbi tulajdonosai között olyan nevek bukkannak fel, mint Somogyi Zoltán, a Political Capital alapítója.

A Political Capital és a Splendidea-hálózat között szintén kapcsolatot jelent Szabados Krisztián, aki mindkét cég esetében tulajdonos volt egy időben. A Nyugati Pályán nevű oldalra pedig elképesztő összegeket költöttek -

2019 óta összességében 138 millió forintot, amellyel a tizenharmadik helyen állnak a legnagyobb magyar politikai-közéleti hirdetők listáján. 

Szabados Krisztián és Somogyi Zoltán is az ezredforduló környékén bukkantak fel az SZDSZ környékén, vagyis szorosan kapcsolódnak a baloldalhoz. Később a Political Capital nevű céggel voltak a Gyurcsány-kormány, valamint annak nemzetbiztonsági szolgálatának tanácsadói százmilliókért, de közreműködtek az MDF leépülésénél is.

Az, hogy Somogyiék a magyar kormány leváltásán próbálnak dolgozni már eddig is ismert volt, hiszen Somogyi Márki-Zay Péter kampányánál is felbukkant.

A Splendidea Communications Kft egy meglehetősen jól menő vállalkozás, 2021-ben például 297 millió forintos nettó árbevételt ért el, az adózás előtti eredménye pedig 26 millió forint volt. Volt tehát miből támogatni a Nyugati Pályán nevű oldalt. Kiderült ugyanis, hogy a Splendidea több mint 105 millió forintnyi hirdetést intézett.


A dollármédia is aktívan részt vesz a háborúpárti kampányban:

A dollármédia nagy erővel szolgálja ki az amerikai érdekeket. Folyamatosan támadják a kormányt, mindent megtesznek azért, hogy háborúba sodorják Magyarországot. Nem is csoda, hogy már a budapesti amerikai nagykövet is rajtuk keresztül üzen, ha éppen szeretne valamit bejelenteni.

David Pressman ugyanis sajtókonferenciáját gyakorlatilag a 444 nevű Soros-blogon keresztül tudatta. Ezt követően a teljes dollármédia megkezdte a cikkek gyártását, azt hazudták, hogy magasrangú kormánytagok ellen akar szankciókat bevezetni az Egyesült Államok.

Figyelemreméltó, hogy a Nyugati Pályán a magyar dollárbaloldal fenntartásával kapcsolatban is felmerül. Cikket fizetnek például a Magyar Hang nevű portálon, de hirdetnek a Válasz Online nevű internetes oldalon is, természetesen mindkettőt az amerikai nagykövetség pénzéből teszik.

Felbukkannak a Jelen nevű hetilap internetes portálján is fizetett tartalmaikkal. Az oldal főszerkesztője az a Lakner Zoltán, aki a Gyurcsány-kormány, illetve az MSZP volt tanácsadójaként vált ismertté. Az Egyesült Államok ráadásul titkolni sem próbálja, hogy a dollármédia mellett a háborúpárti plakátkampányt is ők támogatják.

A "Ruszkik haza!" - feliratú, egyértelműen háborús provokációknak beillő plakátokon ugyanis az olvasható, hogy a kampány az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének támogatásával készült. Az amerikaiak ezzel a nyomással próbálják megváltoztatni a kormány békepárti álláspontját és el akarják érni, hogy fegyvereket küldjünk Ukrajnának.

2023. április 20. 10:25
Ledobta kutyáját a negyedik emeletről, 20 métert zuhant az öleb
A házikedvenc nem élte túl a zuhanást.
Húscafatok lepték el az autópályát, le kellett zárni a külső sávot - videóval
Horrorfilmben is megállta volna a helyét a sztráda látványa.
Könyv készül Jákob Zoltán életéből, titkokat árul el a Nagy Ő
Magyarország egyik leggazdagabb embere hamarosan az ország szeme láttára kezd párkeresésbe a Nagy Ő című reality ker...
Nem lehet halottá nyilvánítani Suhajda Szilárdot
A hegymászó holtteste nem került elő.
Kisgyerekeket késeltek meg egy játszótéren, videón a szíriai támadó
Három gyerek életveszélyes állapotban van.
Eltapsolta összes hitelét a kocsma pénzeszsákja, majd lóvá tette a rendőröket
A rejtélyes rablót a nyomozók nem találták.
Dömötör Csaba: Ez a brüsszeli politika legrosszabb arca
Az államtitkár elmondta, Magyarországot sok milliárdos büntetéssel sújtaná Brüsszel, ha nem fogadunk be menekülteket...
A tökéletes külső titka
Még a legszebb és legcsinosabb nőknek is készülniük kell a nyárra, azaz folyamatos energiabefektetés nélkül ők sem l...
Tények teljes adás, 2023. június 9., péntek
ÁLDOZATOK - Ketten meghaltak Gyöngyöstarjánban, miután elsodorta őket a patak megáradt vize. Hidakat és kerítéseket ...
Soha nem fogom abbahagyni!
81 éves, de nem áll meg, egy igazi örökmozgó a keszthelyi Bagyó Árpád, azaz Árpi bácsi. Megállás nélkül fúr, farag, ...
Újabb terrortámadás volt Szomáliában
Guardiola: tévedés, hogy egy olasz csapat csak védekezni tud
Megdöbbentő vádak az ukrán hadsereg ellen
Újabb világcsúcsot futott a kenyaiak sztáratlétája
Őrült mérkőzésen, elképesztő fordulatok után dőlt el a férfi kézilabda döntő