Fidesz: Hat kérdésre kell válaszolnia a dollárbaloldalnak

A kormánypártok hat kérdésre várnak gyors választ a "dollárbaloldaltól" azzal kapcsolatban, miként dolgoztak azért, hogy Magyarország ne kapja meg a neki járó uniós forrásokat.

 

Hollik István kommunikációs igazgató csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón arra emlékeztetett: a "dollárbaloldal" vezetője kétszer is "elszólta magát" valódi terveikről, hiszen "kikotyogta", hogy "nagyon sokat dolgoznak azon, az unió ne adja oda a Magyarországnak járó forrásokat".

Ez egy önleleplező és beismerő vallomás, hiszen Gyurcsány Ferenc saját szavai bizonyítják, hogy Magyarország ellen politikai boszorkányüldözés zajlik - fogalmazott. Hozzátette: a baloldali politikus ezzel beismerte, hogy "itt pusztán politikai zsarolásról van szó", ennek a célja a nemzeti kormány meggyengítése, és az, hogy a kormányt rábírják a békepárti álláspontján való változtatásra.

Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője arról beszélt: "nyíltan jogsértő", amit az Európai Bizottság tett, amikor tárgyalt e témában a "dollárbaloldallal", hiszen a testület működésének alapvető szabálya, hogy a pártatlanul és befolyásmentesen kell tevékenykednie.  


Ez a leleplezés nem kevesebbet jelentett, mint a legalapvetőbb, az Európai Bizottság, a brüsszeli bürokrácia működésére vonatkozó legalapvetőbb szabály fenéken billentését nevezte néven Gyurcsány Ferenc - jelentette ki a politikus.

Deutsch Tamás hangsúlyozta: szégyenletes dolog, hogy baloldaliak a saját nemzetük ellen fordulnak a hatalmi érdekeik érvényesítése érdekében, de "egyenesen politikai gazemberség, hogy valaki ilyesmit csinál, akkor kuncogva, röhögcsélve, ki tudja, milyen okból egy kicsit kásásan beszélve erről még egy nyilvános rádióadásban dicsekszik is".

Olyan nincsen, hogy valaki a saját hazája ellen áskálódik, majd utána még érdemként próbálja beállítani, és lelkesen, dicsekvő módon fogalmaz erről - jegyezte meg.

A Fidesz szeretné tudni: ha Gyurcsány Ferenc szerint "nem kell hazudni abban a kérdésben, hogy évek óta a saját hazájuk ellen dolgoznak, olyan politikai manővereket tesznek, amelyeknek az a célja, hogy jogi köntösbe öltöztetve, valójában politikai nyomásgyakorlási szándékkal támasszon az Európai Bizottság feltételeket Magyarországgal szemben", akkor évekig miért nem mondtak igazat e témában.

Hozzátette, azt is szeretnék tudni, a "dollárbaloldal" politikai szervezetei részéről kik vettek részt ezeken a titkos, a nyilvánosság háta mögött zajló politikai egyeztetéseken, amelyek célja az volt, hogy jogi köntösbe öltöztetve politikai nyomást gyakoroljanak Magyarországra.

Deutsch Tamás közlése szerint az Európai Bizottságtól is választ várnak arra, kikkel és hány alkalommal folyt ilyen titkos politikai egyeztetés.  


Demokratikus dolog-e "elszaladni Brüsszelbe" és onnan politikai nyomást gyakorolni Magyarországra, egy nevében demokratikus, de "mélyen antidemokratikus" politikai szervezet szerint, alig egy évvel azt követően, hogy a magyarok kinyilvánították, "nem kérnek belőlük", nem hatalmazzák fel őket kormányzásra - fogalmazott.

A Fidesz politikusa jelezte: kérik azt is, hogy pontosan jelöljék meg, a jogi köntösbe bújtatott politikai nyomásgyakorlásban szereplő feltételek közül melyikeket eszelték ki a "dollárbaloldal" politikusai.

Ezeken a titkos egyeztetéseken tett-e javaslatot arra, a "dollárbaloldal", hogy a gyermekvédelmi törvény eltörlése is politikai feltétele legyen a magyaroknak jogszerűen járó uniós források folyósításának - firtatta Deutsch Tamás.

Forrás / Fotók (illusztráció): MTI

2023. április 06. 15:01
Tóth Andi kisírt szemekkel jelentkezett be videóban
Sírt, miközben készítette a videót.
Stohl András cuki fotóval mutatta meg, hogy milyen egy boldog nagypapa
A színész első unokája és legfiatalabb lánya között egy év korkülönbség van.
Vigyorgós, többszörösen körözött, toplistás szökevényt keres a rendőrség
Rengeteg bűncselekményt követett el K. Tibor.
Ijesztő maszkban támadt a Komárom-Esztergom vármegyei texasi láncfűrészes
Előbb a láncfűrésszel, majd egy boxerrel támadt a rendőrökre egy tónál az őrjöngő férfi.
Fék helyett a gázra lépett, már a tanpályán felborult az autóval - videóval
A 63 éves nőt a tűzoltók szabadították ki az összetört járműből.
"Látni akarom a gyerekem!"
Felfoghatatlan, amikor egy kisgyerek azért sír a telefonban, mert nem láthatja az anyukáját, vagy az apukáját. Az el...
Rettegnek a lakók a fegyveres albérlőtől egy budai társasházban - videóval
Fegyveres lakásfoglalóktól rettegnek a helyiek egy budai társasházban - legalábbis ezt állítják az ott élők. A probl...
Újabb világjárvány fenyeget
Ökológiai katasztrófát okoz az ukrajnai gátrobbanás, felbecsülhetetlen a kár, újabb világjárvány fenyegeti a világot...
Holnap hidegfront érkezik
Időjárás-jelentés, 2023. június 10., szombat
A komlótermesztéssel is segítik a régiót
Komlótúrát, sörkóstolót és jótékonysági pikniket szervezett az Ökumenikus Segélyszervezet Kastélyosdombón. A program...
Megint nevetségessé válhat Guardiola
Komoly döntésre szánta el magát a megözvegyült Leblanc Győző
A horvát kebelcsoda most a BL-döntőn sokkolja a rajongóit a fenekével - képek
Még van esély Diablo IV-es GeForce RTX 4080-at nyerni
Kipróbáltuk a Samsung új QLED csúcstévéjét