Ezért kell lebontani Tordai Bence luxusvilláját

Miután egy magánszemély feljelentést tett, már az ügyészség kezdte vizsgálni Tordai Bence villabotrányát, most pedig a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz került az ügy. A Metropol derítette ki, hogy a Párbeszéd társelnöke az építési előírásokat kijátszva, 150 milliós villát épített Budapest egyik legdrágább kerületében. Az építkezéseken kötelező, az építés fázisait nyomon követő úgynevezett e-napló egyértelműen lebuktatta a politikust, ebből kétséget kizáróan kiderül ugyanis, hogy a régi házat teljesen elbontották és egy új háznak ástak géppel vadonatúj alapokat. Ezt azonban nem tehették volna meg, így a ház engedély nélküli, illegális építkezésnek minősül, és mint ilyet, egyértelműen le kell bontani. Tordai csak felújíthatta volna a régi parasztházat, újat nem építhetett volna a helyére. Tordai próbál tagadni, de elkövetett egy nagy hibát: az új házat nem a régi helyére építette, így nehéz lesz megmagyaráznia, hogyan került arrébb - írta az Origo.

2022. július 26. 08:05

Még a Metropol hívta fel a figyelmet Tordai Bence gyanús ingatlanügyeire. A lap információi szerint Tordai a hatóságok megtévesztésével, engedély nélkül építhetett egy mintegy 150 millió forint értékű villát Budapest egyik legdrágább kerületében.

Tordai még 2016-ban vette a telket a II. kerület kertvárosában. A telken állt egy régi parasztház, és a baloldali politikus a gyanú szerint lényegében e mögé „bújva" kezdte el kijátszani az építési előírásokat.


Mivel a kérdéses telekre a szigorú előírások miatt nem kaphatott új épületre engedélyt, ezért megtévesztette a hatóságokat: az építkezést felújításnak álcázta, miközben az eredeti házat lebontatta, és a helyére egy vadonatúj ingatlant épített - írja a Metropol.

Fotó: Metropol

Az engedély nélküli építkezésen túl Tordai Bence folyamatosan próbálja megtéveszteni, félrevezetni a hatóságokat, minden eszközt bevet, hogy leplezze a törvénysértést. Tordai állítása szerint a sajtóban megjelent 150 milliós ár túlzó, körülbelül ennek a feléből jött ki az építkezés a főváros egyik legdrágább kerületében.

Fotó: Metropol

A Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz került Tordai Bence villabotránya

Mint arról az Origo korábban már beszámolt, a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz került Tordai Bence villabotránya – derült ki a Mediaworks Hírcentruma által megszerzett hatósági határozatból. Az ügyben tett feljelentést korábban az ügyészség vizsgálta, a vádhatóság ugyanakkor úgy döntött: első körben az engedélyezési feladatokkal kapcsolatban eljárt személyek felelősségét kell vizsgálni. ezután vehetik elő tordait.

Az ügy szempontjából kiemelten fontos, hogy a Metropol megszerezte az építkezéseken kötelező e-naplót, amely egyértelműen lebuktatta a politikust. ebből kétséget kizáró módon kiderül, hogy a régi házat a hatóságokat becsapva teljesen elbontották, és egy új háznak ástak géppel vadonatúj alapokat.

Fotó: Metropol

A lap információi szerint a szakértői vizsgálat megállapította, hogy a terveken szereplő meglévő, megmaradó falak nem találhatók meg, helyette "teljesen új vázkerámia lett kivitelezve". Az építés fázisait nyomon követő úgynevezett e-napló azt is tartalmazza, hogy „teljes bontás és gépi alapásás" történt. Vagyis a ház engedély nélküli, illegális építkezésnek minősül, és mint ilyet, egyértelműen le kell bontani.

Tordai mindent tagad és menekül

A politikus szabadságra menekült, legalábbis erre hivatkozva csapta le a telefont, amikor megtudta, miről kérdezné őt a Mediaworks Hírcentruma.


Tordaitól még a II. kerület szocialista polgármestere is elhatárolódott. Őrsi Gergely a Mediaworks Hírcentrumnak megerősítette, hogy szerinte az építési szabályok mindenkire vonatkoznak, azok megkerülését pedig szankcionálni szükséges. Arra a kérdésre viszont, hogy szerinte le kellene-e mondania Tordai Bencének, mellébeszélésbe kezdett:

"Hangsúlyozni szeretném, hogy mint önkormányzat a sajtóból értesültünk erről. A kormányhivatal tud ebben az ügyben állást foglalni."

A Párbeszéd új társelnöke cáfolta, hogy ne lett volna engedélye. A képviselő kiemelte: az épületre nem vettek fel sem csokot, sem hitelt, újlipótvárosi lakásuk eladásának árából tudták azt megvásárolni és „felújítani". Ugyanakkor arról a képviselő nem beszélt, hogy mennyiért adták el a szóban forgó újlipótvárosi ingatlant, és az új ház pontosan mennyibe került.

Tordai egyébként 2018 óta országgyűlési képviselő, azóta minden évben vagyonnyilatkozatot kell tennie, amelyekben már szerepel a II. kerületi ingatlan, de a pénzmozgásokat és a megtakarításokat nézve korántsem találhatóak ilyen mértékű összegek. Vagyonnyilatkozatából mindössze annyi látható, hogy a képviselő megtakarításai eltűntek, és egy körülbelül húszmillió forintos lakáshitelnél adóstársként van feltüntetve.


Ha bebizonyosodik, hogy a ház engedély nélküli, illegális építkezésnek minősül, és mint ilyet, egyértelműen le kell bontani.

Márpedig a felvételeken jól látható, hogy az új ház nem a régi helyén van. Így nem lehet felújítás, így nem is lehetett rá engedély. Vagyis a bontást el kell rendelni.

Címlapfotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Megsérült Marsi Anikó, aggódnak a kommentelők
A műsorvezető legújabb Instagram-posztján furcsa dolgot fedeztek fel a rajongók.
Baltával akarta megölni a rendőröket, durván rájuk támadt egy Győr-Moson-Sopron megyei férfi
A férfi azt kiabálta ámokfutása közben a rendőröknek, hogy "meg fogtok halni".
Durva betegség terjed a gyerekek közt, felnőttek is veszélyben
A különös betegség vélhetően mutálódott, így most már nem csak a gyerekek vannak veszélyben.
Kivégezte édesanyját a 10 éves kisfiú, mert nem kapott VR szemüveget
A gyerek korábban ellopta a széf kulcsát, ahol édesanyja a fegyverét tárolta.
Alvó nőt erőszakoltak meg vendégmunkások egy Veszprém megyei szállón, videóra is vették
Elítélték és kiutasították azt a két mongol férfit, akik Veszprém megyében szexuálisan bántalmaztak egy nőt.
Ennél ma nem lát cukibbat, gyermekeiről posztolt a Farm VIP sztárja
A büszke apuka Instagram-oldalán osztotta meg az édes felvételt.
Tüdőgyulladást kapott, kórházba vitte a mentő - Tények Plusz 18.45
Megrendülten nyilatkozott a tragédia után egy nappal Zámbó Jimmy családja. További részletek a Tények Pluszban 18.45...
Engem sosem ölelt meg szívből az édesapám... - drámai vallomás a Nagy Ő műsorában
A Nagy Ő sztárja tabuk nélkül mesélt gyerekkoráról.
Féltékenységből végezte ki élettársát - Tények 18.00
Úgy tudjuk, a férfi késsel nyakon szúrta a nőt, majd egy egész éjszakát a holttest mellett töltött, végül feladta ma...
Darabjaira akarták robbantani a spanyol miniszterelnököt
Összesen öt helyre küldtek levélbombát, az egyik esetben robbanás is történt.
Sári Évi széttárt lábakkal és bőrdzsekiben csábít - fotó
Most élesedik minden szankció, amitől Magyarország tartott
Már több, mint egymillióan vettek részt a Nemzeti Konzultációban
Döbbenet: ezért vonta vissza a videóbíró a horvátok tizenegyesét - fotó
Brutálisan megverte előbb a feleségét, aztán a fiát a Nógrád megyei férfi