Exkluzív interjú a The Walking Dead sztárjával, aki még az Antarktiszt is bejárta

Callan Mcauliffe készséggel válaszolt az összes kérdésre, és elárulta, hogy színészként mi szerinte a legnagyobb feladata.

Callan McAuliffe-ot sokan az éveken át futó The Walking Dead sorozatból ismerhetik a nézők, amelyben Alden-t alakította. Az ausztrál színész 55 alkalommal bújt a karakter bőrébe, mely során alaposan kivette a maga részét a poszt-apokaliptikus történetből.

Több szerepben is kipróbálta már magát az évek során, A nagy Gatsby című sikerfilmben például az ifjú Jay Gatsby-t alakította. A 2013-as romantikus drámában ráadásul Leonardo DiCaprio-val dolgozhatott együtt.

A 28 éves színész a Budapest Comic Con-on egy exkluzív interjú keretében mesélt arról, mit tenne ő maga egy zombiapokalipszis során, és fény derült arra is, hogy mit csinált két hónapon át az Antarktiszon.

Callan már az interjú elején is roppant közvetlen volt, minden apró részletre figyelt, hogy komfortosan érezzük magunkat mi is és ő is.

A The Walking Dead című tévésorozatban játszott szereped sokak figyelmét felkeltette. Milyen érzés volt egy ilyen nagyszabású és hosszú ideig futó sorozatban szerepelni?

Egyszerűen csodálatos, hogy a részese lehettem, mivel a sorozat globális jelenséggé nőtte ki magát. Kicsit ideges voltam az elején, mivel olyan régóta futott már, és azt hiszem, hogy a 7. vagy a 8. évadban csatlakoztam, addigra pedig már egy jól működő gépezetként működött az egész. Ők már egy család voltak, én pedig úgy éreztem magam, mintha egy örökbefogadott gyerek lennék, aki hazatér egy boldog családhoz. De annyira befogadóak voltak, és örömmel vártak. Azt az érzést keltették bennem, mintha már az eleje óta közéjük tartoznék. Szóval kivételes érzés volt.

Minden nap egy kaland volt, mivel a georgiai hőség, vagyis az atlantai klíma nagyon párás, ezért mindenki a legrosszabb formáját hozta. Az emberek szívébe tudtál látni ezáltal, itt vagyunk mindnyájan büdösen és izzadtan, mind szörnyen néztünk ki, ez pedig valahogy közelebb hozott minket egymáshoz, rengeteg barátot szereztem. A kedvenc jelenetemet A Gyűrűk Urából vettem egyébként, imádom A Gyűrűk Urát. Emlékszem arra a pillanatra a harmadik filmből, amikor a Pelennor-mezei csatában az egyik rohani lándzsát forgat a kezében, majd egy ork felé hajítja. Nagyon szerettem volna kipróbálni ezt egy kóborlóval. Megemlítettem nekik, és megengedték, hogy lovon ülve férfiasan előrántsam a lándzsát és egy kóborló felé hajítsam úgy, hogy átrepüljön az egész erdőn. Ez volt szerintem a kedvenc Alden jelenetem, még úgy is, hogy rengeteg gyönyörű pillanatom volt a többiekkel. Talán önző módon egyszerűen csak lándzsát akartam hajítani lovon ülve.

A mai világban szinte bármi megtörténhet, mit tennél egy zombi-apokalipszis esetén? Fantáziáltál már erről?

Szerintem fiatalon mindenki eljátszott a gondolattal már. Mivel tudod, a magányos hős akarsz lenni, aki megment mindenkit és válogatás nélkül végezhetsz a rosszfiúkkal mindenféle erkölcsi következmény nélkül. Zombis játékokon nőttem fel, mint például a Dead Rising, így azon gondolkozom, hogy milyen fegyvert választanék, talán egy lándzsát, amilyen Aldennek is volt. Nagyon hasznos fegyvernek bizonyul, mivel régen felállítottál egy sor lándzsást egy sor kardforgatóval szemben, és mindig az előbbiek nyertek. Ausztráliában nőttem fel, szóval rengeteg túlélési kiképzésen vettem részt. Nem hiszem, hogy én lennék az utolsó ember, aki talpon marad, de elég közel lennék hozzá.


Manapság rengeteg videojáték-adaptáció készül Hollywoodban. Mit gondolsz erről? Melyik játék alapján készített filmben képzelnéd el magadat?

Ez érdekes, mivel egy jó darabig ez úgy nézett ki, hogy ha játék alapján készítettek el egy filmet, akkor biztosak lehettünk benne, hogy borzasztó lesz. Mindig is nehéz volt egy videojátékot adaptálni, de manapság egyre jobbak és jobbak. Szerintem egyszerűen sok gamer felnőtt időközben, és néhányan csatlakoztak a filmiparhoz, így pedig nagyobb a rálátás arra, hogyan is kellene működnie ennek. Szerintem végre tudják, hogy mit is csinálnak. Viszont még mindig nem sikerült jó Halo adaptációt készíteniük, az pedig a kedvenc játéksorozatom, azon nőttem fel. Magát a zenét is szerintem Martin O'Donnell és a Halo miatt szerettem meg annyira. Egy Bioshock filmben viszont szívesen felbukkannék, de nem hiszem, hogy el tudnék játszani egy Big Daddy-t vagy egy Little Sister-t, de bármi mást szívesen.

Tudtad, hogy a Halo és a Witcher sorozatot is Magyarországon forgatták?

Nem, ez nagyon szuper. Talán Magyarországra kellene akkor költöznöm, hogy szerepelhessek a következő Halo filmben.

Fiatal színészként számos elismert filmsztárral dolgozhattál együtt. Kit tudnál kiemelni, akire példaképként tekintesz?

Igen, azt hiszem, sok olyan emberrel találkoztam, akikre felnézek. Az egyszerű válasz nyilván Leonardo DiCaprio lenne. Nagyon kedves fickó, élveztem vele a közös munkát. Vicces módon viszont Samuel L. Jacksonnal élveztem a legjobban együtt dolgozni. Egy dél-afrikai akciófilmben szerepeltünk együtt, aminek a címe Kite. Tuti, hogy senki sem látta a filmet. De emlékszem, hogy olyan csodálatos jelenléte volt a forgatáson. Annyira barátságos és vidám.


Hányszor mondta ki az M-betűs szót?

Elégszer, határozottan elégszer. De nagyon szerettem vele dolgozni. Ha úgy tudnék viselkedni a forgatásokon, ahogy ő tette, az szerintem király lenne.

Az Instagram-oldaladon bocsánatot kértél mindenkitől, amiért két hónapra eltűntél. Hogy kötöttél ki az Antarktiszon?

Ezt hogy találtad meg? Ennek nem szabadna ott lennie, nem is tudtam, hogy így megjelent. Ez egy kaland volt igazából, mindig is el akartam oda menni. Már régóta próbáltam feljutni egy ilyen hajóra, ami egyébként egy hatalmas, nagyon régi, 1911-ben épült hajó. Gyönyörű alkotás. Így sikerült már eljutnom mind a hét kontinensre. Azért volt annyira sürgős, hogy eljussak az Antarktiszra, mivel úgy érzem, hogy nem sokáig marad meg az a misztikum körülötte, ami eddig övezte. Rengetegen járnak már oda, településeket építenek, az emberek TikTokon mutogatják, ahogy a gleccsereken twerkelnek. Addig akartam eljutni oda, amíg megvan az az idegen bolygó hangulata, és sikerült. Egy háromárbocos nagyhajóval érkeztem, és így úgy éreztem, mintha egy teljesen más korszakból jöttem volna. Mindenkinek ajánlom, óriási élmény volt, de 52 napig hajóztunk, egészen Argentínától Dél-Afrikáig, az Antarktiszon keresztül. Köszönöm a kérdést, nem is tudtam, hogy ezt fent hagytam.

Nagyon fiatalon kértek fel, hogy UNICEF nagykövet legyél. Gyerekként nagy hangsúlyt fektettél arra, hogy segíts másokon? Mi volt az a pillanat az évek során, amikor úgy érezted, hogy igen, ezért érdemes igazán segíteni másokon?

Őszintén szólva gyerekként nagyon önző voltam, szóval most visszaadok mindent. De nagyon szerencsés vagyok, hogy a szakmán belül sikerült hangot adnom a véleményemnek. Szerepelsz néhány filmben, amiket megtekintenek több millióan, és több százezer ember odafigyel minden egyes szavadra, így érdemes ebből előnyt kovácsolni, és népszerűsíteni azt, amivel törődsz. Az pedig egy igen jó célkitűzés, hogy felhívod a figyelmet a Földön élő gyerekekre. Már egy évtizede vagyok az UNICEF ausztrál nagykövete és nemrég Laoszban voltam, hogy megnézzem a különböző gyermeknevelési programokat, és elsőkézből láttam, hogy tényleg kifizetődik az, amit az UNICEF csinál. Ritkán járok így helyszínekre, így megtisztelő, hogy a részese lehetek ennek. Mindig megosztom egy-egy bejegyzésüket. Szerintem színészként ez is a feladatunk, fel kell hívnunk a figyelmet arra, ami számít. Ellenkező esetben csak learatod a babérjait egy olyan szervezetnek, amely keményebben dolgozik, mint te. Fontos, hogy visszaadjuk ezt.

Kép és szöveg: Eichammer Krisztián

2023. június 13. 15:33
Hatalmas változáson ment át Tóth Gabi, új frizurájával felperzselte az internetet - Fotó
A kommentelők azt írták, irigykedve nézik az énekesnő bejegyzéseit, hiszen minden egyes fotóján ragyog.
Ambrus úr, foglaljon helyet - reptéri ellenőrzésen akadt fenn a Viszkis
Ambrus Attila 12 éve szabadult, azóta aktív szereplője a közéletnek. A most példamutató, tisztességes életével az eg...
Megszólalt a miskolci gyilkosság áldozatának lánya, több dolgot szeretne tisztázni
Az idős férfit váratlanul, hátulról ütötte fejbe kalapáccsal, majd elgázolta autójával.
Agyonütött az áram egy nyaraló férfit a jakuzziban, felesége válságos állapotban került kórházba
A baleset okait egyelőre rejtély övezi.
Robbanás történt egy mélygarázsban, ketten meghaltak, sokan megsérültek
Két ember meghalt csütörtök este, tizenegy másik pedig könnyebben megsérült, mert több robbanás történt és tűz ütött...
Helló, van itt valaki?
Volt - e már önökkel olyan, hogy azt érezték, valaki figyel a sarokból? Riadtak fel furcsa zajokra, vagy csak úgy - ...
Béke és szeretet, ez az én küldetésem!
Az egész országot mozgósította a világhírű hegedűművész! Tömegek ünneplik Mága Zoltánt mindenhol. Vajon mi kell ahho...
Elhagyatottan sodródik egy szellemhajó a Vörös-tengeren
A jemeni húszi lázadók eltaláltak rakétával egy görög tulajdonban lévő teherhajót a Vörös-tengeren, ami miatt a legé...
Egy kis megtorpanás
Időjárás-jelentés, 2024. június 15., szombat
Tények teljes adás, 2024. június 15., szombat
CSALÁDAPÁK - Önkormányzati képviselőt rázott halálra az áram a ráckevei gyümölcsösben, a férfi és a munkások meggyet...

Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
A baleset helyszínén teljes útlezárás van érvényben - írták a police.hu oldalon
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Halálos baleset történt a 85-ösön, a szomszédos vármegyében
20:34 - A sofőr meghalt
Felborult egy autó a 84-esen főúton
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Felborult egy autó a 84-esen, Lövőnél
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Kamion és kisteherautó ütközött össze az 5-ösön, Lajosmizsénél
A 66-os és 65-ös kilométer között félpályán halad a forgalom.
Karambol a kórház közelében Nyíregyházán
Két személygépkocsi ütközött össze a Szent István utcán Nyíregyházán péntek délután. A vétlen autóból egy sérültet kórházba szállítottak. A baleset okát a rendőrség vizsgálja.
Baleset történt a 4-es főúton Kőlaposnál
Egy személy megsérült abban ráfutásos balesetben, ami pénteken délután történt a 4-es főúton Kőlapos közelében. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.
Kerékpározás közben telefonált egy nő Egerben, súlyos baleset lett a vége
Az ügyészség vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.
Baleset történt Zalaegerszegen
Baleset történt Zalaegerszegen a Hock János utca 92-nél péntek délután 4 óra tájt. A helyszíni szemle időtartama 1 órát vesz igénybe. Torlódás és lezárás nincs a helyszínen, de mindenki körültekintően vezessen. 

Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Szerelmükről adtak bizonyítékot.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most derült ki: június óta rákkal küzd a képernyőről eltűnt műsorvezető
Nagyon népszerű arca volt a híradónak.
Baleset történt a 85-ös főúton: a sofőr a helyszínen életét vesztette
A helyszínen életét vesztette a sofőr.
Baleset a Paksi Atomerőműnél: többen is megsérültek!
A rendőrség adott tájékoztatást a történtekről.
Kiderült a titok az Aldi pénztárosairól - ez minden egyes vásárlót érint!
Ez segít alacsonyan tartani az árakat.
Krausz Gábor fotóját máris egy társkeresőn látták viszont
A sztárt egy társkeresőn találták meg.
"41 éves vagyok, és hozzámentem a legjobb barátom iskolás fiához – ő 16 éves"
Legjobb barátja fiához ment feleségül egy 41 éves nő és állítja, ez legális.
Még csak 15 éves, de meseszép: Jázmin lehet Palvin Barbi utódja
Kifutóról álmodik.