Megelevenedtek a fantáziavilágok, ilyen volt a 2023-as Comic Con

A hétvégén a fantasy rajongók birtokba vették a BOK Sportcsarnokot.

A szervezők alaposan odatették magukat az idei Budapest Comic Con-on. Korosztálytól függően mindenki megtalálta a számára leginkább kedvelt időtöltést, akadtak olyanok, akik profi táncosokat meghazudtolóan utánozták le az eléjük levetített koreográfiát, aki azonban a lovagi tornák világát érezte közelebb magához, az akár egy valódi páncélt is magára ölthetett, hogy igazi harcosként mérkőzzön meg ellenfelével. Az elkerített küzdőteret rengeteg ember állta körbe, akik folyamatosan bíztató szavakat kiabáltak, ez talán kissé elnyomta a páncélok hangos zaját.

A világűr szerelmesei sem maradtak hoppon, az utazó planetáriumban bárkinek lehetősége nyílt elmerülni például az ősi maja civilizáció rejtelmeiben, talán az egész rendezvényen ez volt az a hely, amit a „béke szigete” névvel lehetne leginkább jellemezni. Ha már a világűr és a csillagok rejtelmei, akkor természetesen az 1997-ben debütáló Csillagkapu sorozat relikviái sem maradhattak ki, bárki készíthetett képet a valósághű díszlet előtt, kezében egy nem evilági fegyverrel.

A helyszínen lévő eladók kellő udvariassággal fogadták az óriási tömeget és a folyamatos érdeklődést, minden feltett kérdésre szívesen válaszoltak, egyáltalán nem azt az érzést keltették a vendégekben, hogy muszáj vásárolniuk valamit. A kilátogatók többsége természetesen nem távozott üres kézzel, mivel szinte mindenki talált magának egy-egy pénztárcabarát apróságot, ami örök emlék marad majd erről a rendezvényről.


A BOK Sportcsarnokban helyet foglaló 2023-as Comic Con-on szó szerint lehetetlenség volt úgy sétálni akár pár métert, hogy ne fussunk bele egy jelmezbe bújt látogatóba. Itt senki sem érezte magát kívülállónak, a rengeteg cosplayer-t bármikor meg lehetett állítani egy közös fotóra, valamint szívesen osztottak meg részleteket arról, hogyan készült el a jelmezük. Darth Vadert, Szauront, Pókember hozzávetőlegesen 10 verzióját, Jack Sparrow kapitányt, a Halo videójáték katonáját, valamint egy kissé ijesztő fizimiskájú anime hercegnőt is élőben csodálhattuk meg, de rajtuk kívül még rengeteg, eddig csak a filmvászonról ismerős figura állt a bejáratnál, vagy éppen a hatalmas csarnokok kellős közepén. A jelmezektől a rajongók teljesen eldobták az agyukat, az aprólékos tervezés tehát mindenképp kifizetődött, néha már egy forgatási helyszín hangulatát keltette ez a kavalkád.

A szervezők számos ismert cosplayest hívtak meg, ilyen például a több mint 500 ezer követővel rendelkező Maul, akivel annyian akartak fotózkodni és dedikáltatni, hogy még az időből is kifutott, mindezek ellenére azonban esze ágában nem volt távozni, hanem mindenkit megvárt, mivel senkit sem szeretett volna cserben hagyni.


Az ismert színészek közül az idei legnagyobb név a Trónok harca, valamint a Stranger things sztárja, Tom Wlaschiha volt, aki vasárnap a rendezvény fő színpadán egy hosszú beszélgetés keretein belül válaszolt a kérdésekre, a rajongók kígyózó sorba tömörülve minden részletre rákérdezhettek, ami csak érdekelte őket. A színész közvetlensége és humora mindenki arcára mosolyt csalt, hosszú válaszaiba mindig csempészett egy talán kevésbé ismert, avagy személyes történetet, látszott rajta, hogy élvezte ezt a megtisztelő lehetőséget.

Ha már Stranger things, akkor a szemfüles rajongók egy másik szereplővel is találkozhattak a forgatagban, Clayton Royal Johnson ugyanis mindkét nap megjelent az eseményen. A Magyarországon forgatott Az utolsó királyság című sorozat sztárja, Arnas Fedaravicius szombaton vett részt a Comic Con-on, a Harry Potter fanok pedig szintén ezen a napot találkozhattak Natalia Tena-val.

A zombik és az apokalipszis sorozatok rajongóinak hatalmas örömére a The Walking Dead színésze, Callan McAuliffe is ellátogatott a BOK Sportcsarnokba, de magyar résztvevőkből sem volt hiány. Tolnai Klára, Réti Barnabás és Váradi Karina is szívesen meséltek arról, milyen élmény volt igazi világsztárokkal dolgozni olyan hatalmas produkciók keretein belül, mint a Tim Burton által rendezett Wednesday című sorozat, vagy a már korábban említett Az utolsó királyság, illetve a Mission Impossible 5. részének kulisszatitkai is szóba kerültek.


A képregényrajongók teljesen önkívületi állapotba kerülhettek, mivel a nekik kialakított zónában olyan hírességek jelentek meg, mint Brian Azzarello, az Eisner-díjas 100 Bullets sorozat szerzője, vagy Dave Lung, aki profi karrierjét még 2001-ben kezdte meg a DC Comics-nál. Műalkotásként is jellemezhető képregényeiket meg lehetett vásárolni, majd az alkotók szívesen váltottak néhány szót bárkivel, sőt, dedikálták is a képregényeket.

Akiket viszont egyáltalán nem érdekelnek a képregények, a relikviák, vagy a cosplay, azok sem unatkoztak, mivel számos lehetőség közül választhattak a helyszínen. Rengeteg szimulátort ki lehetett próbálni, vagy visszamehettünk az időben, hogy leteszteljük, milyen is egy 80-as évekbeli Commodore 64-es gépein játszani, de a PlayStation legújabb játékaival is bárki elvonulhatott a valóságból egy kis időre. A rendezvénynek ez volt az a szekciója, ami a legtöbb türelmet igényelte a látogatóktól, ugyanis, ahogyan az várható volt, hosszú sorok kígyóztak, hiszen a legkisebbektől az idősebb korosztályig mindenki szívesen ki akarta próbálni a játékokat. A segítők itt is mindent elmagyaráztak, a VR autóvezetésnél nagyon figyeltek a higiéniára, minden viselő után letisztították a szemüvegeket és úgy adták rá a soron következőre.

A kilátogatók talán egyetlen negatívummal szembesülhettek a rendezvényen, az pedig az idő, ami túl gyorsan telt. Alaposan meg kellett tervezni, hogy melyik programra menjünk, vagy melyik sorba álljunk be, mivel rengeteg lehetőség közül választhattunk. A fotó- és dedikáló zónánál, ahogyan a fent említett videójátékoknál hatalmas embertömeg várakozott, ami nem is meglepő, hiszen aki ide látogat, az pontosan tudja, micsoda világsztárokkal adódik lehetősége személyesen is találkozni.

2023. június 12. 13:04
Mennyire ismeri sztárjainkat? Ezzel a játékkal kiderítheti!
Tesztelje magát!
Holtan esett össze egy kisdiák Tiszadadán, tanárai próbálták megmenteni az életét
A gyerek már nem lélegzett, mikor mentőt hívtak.
Ön is viszi magával a telefont a WC-re? Súlyos következményekkel járhat, még ma érdemes leszokni erről
A gasztroenterológus óva inti az embereket a szüntelen mobilnyomkodástól.
Napi tény: A babák nem sírnak
Bár a legtöbben azt hiszik, hogy a kisbabák mást sem csinálnak egész nap, csak sírnak, ez nem igaz. Sőt, egyáltalán ...
Elgázoltak egy kutyát Borsodban, kegyetlen gazdái a szeméthez kötötték ki a sérült állatot segítség helyett - Fotók
A négylábúról készült fotók megtekintését csak erős idegzetűeknek ajánljuk.
Tiszta Amerika!
Egy kis magyar községben él, mégis úgy tölti a mindennapjait, mint egy igazi vérbeli amerikai, átvette a kaliforniai...
Magas a koleszterinem! Baj?
Magas a koleszterinszintje! Na ez az egyike azoknak a mondatoknak, amit nem szívesen hallunk az orvostól. Egyből fel...
Veszélyben a Föld?
A gyerekek jövője és a bolygó védelme, ezeket tartja szem előtt Vér Balázs, aki éppen ezért az alumínium csomagolás ...
Lehull a lepel
Vadonatúj, soha nem látott show indul a hétvégén, most lerántjuk róla a leplet! Ott voltunk a kulisszák mögött!
Tények teljes adás, 2023. szeptember 29., péntek
DRÁMA - Holtan esett össze egy 12 éves gyerek a tiszadadai iskolában, nem lélegzett, mentőt hívtak hozzá, tanárai pr...
Sergio Ramos bosszút állt a Real Madridon: megnyert egy meccset a Barcelonának
Nem vett melltartót a nyitott ruha alá Palvin Barbi - képek
A Hoffenheim Szalai Attila nélkül simán kikapott a Dortmundtól
Ukrajna meghátrált: itt a magyar vétó eredménye
Neymar tizenegyesből sem tudott betalálni, Ronaldo győztes gólt lőtt - videó

Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
A baleset helyszínén teljes útlezárás van érvényben - írták a police.hu oldalon
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Halálos baleset történt a 85-ösön, a szomszédos vármegyében
20:34 - A sofőr meghalt
Felborult egy autó a 84-esen főúton
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Felborult egy autó a 84-esen, Lövőnél
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Kamion és kisteherautó ütközött össze az 5-ösön, Lajosmizsénél
A 66-os és 65-ös kilométer között félpályán halad a forgalom.
Karambol a kórház közelében Nyíregyházán
Két személygépkocsi ütközött össze a Szent István utcán Nyíregyházán péntek délután. A vétlen autóból egy sérültet kórházba szállítottak. A baleset okát a rendőrség vizsgálja.
Baleset történt a 4-es főúton Kőlaposnál
Egy személy megsérült abban ráfutásos balesetben, ami pénteken délután történt a 4-es főúton Kőlapos közelében. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.
Kerékpározás közben telefonált egy nő Egerben, súlyos baleset lett a vége
Az ügyészség vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.
Baleset történt Zalaegerszegen
Baleset történt Zalaegerszegen a Hock János utca 92-nél péntek délután 4 óra tájt. A helyszíni szemle időtartama 1 órát vesz igénybe. Torlódás és lezárás nincs a helyszínen, de mindenki körültekintően vezessen. 

Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Szerelmükről adtak bizonyítékot.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most derült ki: június óta rákkal küzd a képernyőről eltűnt műsorvezető
Nagyon népszerű arca volt a híradónak.
Baleset történt a 85-ös főúton: a sofőr a helyszínen életét vesztette
A helyszínen életét vesztette a sofőr.
Baleset a Paksi Atomerőműnél: többen is megsérültek!
A rendőrség adott tájékoztatást a történtekről.
Kiderült a titok az Aldi pénztárosairól - ez minden egyes vásárlót érint!
Ez segít alacsonyan tartani az árakat.
Krausz Gábor fotóját máris egy társkeresőn látták viszont
A sztárt egy társkeresőn találták meg.
"41 éves vagyok, és hozzámentem a legjobb barátom iskolás fiához – ő 16 éves"
Legjobb barátja fiához ment feleségül egy 41 éves nő és állítja, ez legális.
Még csak 15 éves, de meseszép: Jázmin lehet Palvin Barbi utódja
Kifutóról álmodik.