Erőszakos, fenyegető sms-ek: ez jellemezte Magyar Pétert a minisztériumi munkatársak szerint

Vidékiek lenézése, bántó megjegyzések, állandó félelem – még a vezetőknek is sok volt Magyar Péter az Igazságügyi Minisztériumban, újabb munkatársak tálalnak ki Magyar Péterről - írta meg a Mandiner.

A Mandiner egy asztalhoz ültette az Igazságügyi Minisztérium két korábbi vezető munkatársát. A két kormánytisztviselő Varga Judit igazságügyi minisztersége alatt látott el fontos feladatokat a minisztériumban. Kormányzati jogviszonyuk tavaly nyáron megszűnt, nem szeretnének nyilvánosan szerepelni. Viszont mindenképpen reagálni kívántak Magyar Péter korábbi kijelentéseire. A cikkben Balázsként és Dóraként lesznek feltüntetve – a valós nevük természetesen nem ez.

Balázs egyebek közt arról beszélt a lapnak, hogy több alkalommal tapasztalta, hogy Magyar Péter fenyegetőzött. Úgy fogalmazott: „Februárban Magyar Péter sms-ben megüzente Varga Judit valamennyi közvetlen munkatársának, akiknek rálátása volt a mindennapjaikra, hogy ha beszélni mernek róla, akkor feljelenti őket.

Nem ez volt az első alkalom, hogy fenyegetőzött, hozzászoktunk már a korábbi évek alatt. Innen is üzenjük neki, hogy mi sem félünk tőle.

Balázs leszögezte: „Az elmúlt évek eseményeit közelről megélve gyomorforgató volt látni, ahogy most Péter az első nyilvános interjúja során támogató férjként állítja be magát. Ez a kép totálisan hamis, a munkánk során minden megnyilvánulásából kiéreztük, hogy

irigy Juditra, és ahol csak tud, ártani próbál neki. Ahogy éppen most is teszi.

Amit ő most csinál, az nem az országról vagy a hazaszeretetről szól, egyszerűen csak arról, hogy sosem volt képes elfogadni, hogy az általa vágyott pozíciókat, tekintettel a természetére, soha nem kapja meg.”

Balázs azt az információt is megosztotta, hogy Magyar „a közéletben való megjelenéséig Juditra helyezett nyomást, hogy különböző beosztásokat megtarthasson, ami biztosította számára az elvárt életvitelt. Miután ettől Judit teljesen érthető okokból elzárkózott, Péter bosszút áll rajta.

Nem elég neki, hogy a felesége elhagyta a politikai pályát, minden szempontból tönkre akarja őt tenni.

Amennyiben igaz, amit állít, akkor megdöbbentő, hogy egy ember képes lehet arra, hogy a saját feleségéről, a gyerekei anyjáról titokban felvételeket készítsen, majd ezzel próbálja zsarolni, lejáratni.”

A korábban szintén az Igazságügyi Minisztérium miniszteri kabinetjénél dolgozó Dóra azt állítja, hogy a 2020 decemberében történt események valójában csak a jéghegy csúcsát jelentették. Mint a Mandinernek elmondta:

Naponta láttuk Juditon, hogy mennyire tart Pétertől,

és egy-egy neki nem tetsző döntés vagy elfogadott programmeghívás kapcsán mennyire fél a kiszámíthatatlan reakcióitól. Péter próbálta teljes mértékben kontrollálni Judit életét, például azt is, hogy mit posztoljon a közösségi oldalakon, vagy hogy milyen programokon vegyen részt. Láthatóan ez nagyon zavarta Juditot, és napi küzdelmet jelentett neki, hogy távol tartsa Pétert a munkájától.”

Sőt, Dóra azt is állítja, hogy „Péter mindig is a csillogást, a VIP és a skyboxok világát szerette, minden más értéktelen volt neki. Ha egy rendezvényen nem a neki megfelelő helyen vagy sorban ült, akkor bennünket szidott. A miniszteri kabinet többsége vidéki fiatalokból állt az ország különböző pontjairól."

Fotó: Földházi Árpád/Mandiner

Sértő volt nekünk, hogy Péter mennyire lenézte a vidéki embereket; erről a miniszter családja, a rokonok és a miskolci barátok még többet tudnának mesélni.

Sokszor nevette ki őket is a miskolci származásuk és szóhasználatuk, helyi kifejezéseik miatt, ami ott egyébként teljesen megszokott”.

Balázs szerint „egészen szürreális” volt, ahogy Magyar Péter a szép, idilli képet festő közös interjúkba és családi fotózásokba „belekényszerítette Juditot és a gyerekeket”. Mint mondta, végig az volt az érzésük, hogy Magyar ezzel „azt akarja elérni, hogy a folyamatos lelki presszionálás ellenére senki ne higgye el, hogy bármilyen probléma lenne a házasságukkal.

Sajnos jól teremtette meg azokat a körülményeket is, amelyek révén Judittól lassan, módszeresen elválasztotta és elszigetelte a barátait, közeli ismerőseit.

Balázs arról számolt be, hogy furcsállta Magyar Péter „testőrökkel kapcsolatos reakcióját”. Mégpedig azért, mert „annak idején éppen Péter volt az, aki kierőszakolta, hogy a miniszter személyi védelmet kérjen magának és a családjának. Minden kolléga tudta, hogy ezzel is csak Péter akart feltűnősködni, hogy sofőrrel meg szirénázó autóval furikázzon és őt is, mint egy valóban fontos embert, testőrök kísérjék mindenhova. Juditot naponta szidták és gyaláztak minden egyes posztja alatt, magától mégsem kért volna testőröket. Végül egy incidens miatt szakmai szempontból felmerült a személyi védelem lehetősége, amit Péter meglovagolt, Judit pedig a békesség érdekében engedett a kérésének.

A sors iróniája, hogy végül decemberben pont ezek a rendőrök védték meg a feleségét tőle.

Már a kollégáknak is feltűnt, hogy ő egy ilyen wannabe Szijjártó Péter, aki a külügyminiszter munkájából mindössze ezt, illetve a social media oldalait irigyelte folyamatosan. Egy korábbi sajtőfőnökünket nyomasztott rendszeresen azzal, hogy minden nap Szijjártó Facebook-posztjait küldözgette neki, mondván, na, így kellene ezt csinálni”.

„A decemberben történtek után Judit eldöntötte, hogy nem marad együtt Péterrel, mi pedig segítettünk Juditnak elköltözni tőle” – folytatta a történetet Dóra. Ekkor

nemcsak ők, hanem mi mindannyian is fellélegezhettünk.

A Igazságügyi Minisztérium korábbi munkatársa elmondta, Varga Judit és Magyar Péter az ezt követő nagyjából fél évben külön éltek; ebben az időszakban Péter folyamatosan hitegette Juditot, mindent megígért neki, legfőképpen azt, hogy képes lesz megváltozni. Balázs ehhez hozzátette: „Tőlünk is bocsánatot kért, valamint a neki felajánlott segítségekkel is élt, ami enyhítette a problémáit.

A történtek ellenére Judit a gyerekei érdekében folyamatosan abban reménykedett, hogy Péter változni fog, ezért nem jelentette fel, nem kért távoltartást.

Így a folyamatos manipuláció, a teátrális bocsánatkérések végül célt értek. Judit hosszas tipródás után végül visszafogadta. Sajnos ezután kezdődött minden elölről. A közvetlen család, Judit szülei, a testvére, a családi barátok nagyon rosszul élték meg, amikor visszafogadta, mert ők jól tudták, hogy kutyából nem lesz szalonna. Egy ilyen típusú ember nagyon ritkán változik meg.

Dóra zárásként leszögezte: „Mint egy állami vezető közeli hozzátartozójának, természetesen Péternek is éveken át minden személyes támogatást megadtunk. Nem várunk hálát vagy köszönetet tőle, mert jól ismerjük, viszont ne is fenyegessen többet bennünket. Láthatóan nem érzi, de már elég kárt okozott így is a családjának.”

2024. március 24. 12:16
Holttestre bukkantak a Hernádban Bőcsnél, a lakosság segítségét kéri a rendőrség
Részletes személyleírást adtak.
Teherbe esett egy 55 éves színésznő, 24 éves rajongója az apa
A leendő apuka már egészen kisgyerekként tudta, hogy ennek meg kell történnie.
Agyon lőtte, "jól tette", hősként ünneplik a 85 éves nénit
A rendőrség nyilatkozata szerint jogos volt az idős nő önvédelme.
Sejtelmes üzenettel köszöntötte kedvesét Tóth Gabi: „Sz…”
Az énekesnő megható sorokba foglalta érzéseit.
Kivételes repülős élményben volt része a Korda házaspárnak
A külföldi utasok értetlenül figyelték a történteket.
Megkorbácsolt egy szurkoló egy válogatott focistát, videó készült a példátlan jelenetről
Nem tudta elviselni, hogy csapata veszített a Szuperkupa-döntőben.
Tények röviden, 2024. április 12., péntek
Tények röviden adás
Egyedül ment szülni a klinikára egy anyamacska hajnali 1-kor, videón a hihetetlen eset
Éppen a biztonsági kamera alatt robbant a cukiságbomba.
A völgyekben lehet még éjjel akár 4 fok is
időjárás-jelentés, 2024. április 12., péntek
Milyennek látnánk Európa arcát?
Arcok, akik egész Európát szimbolizálják Till Brönner lencséjén keresztül. Még a tárlat berendezése közben találkozt...

Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
A baleset helyszínén teljes útlezárás van érvényben - írták a police.hu oldalon
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Halálos baleset történt a 85-ösön, a szomszédos vármegyében
20:34 - A sofőr meghalt
Felborult egy autó a 84-esen főúton
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Felborult egy autó a 84-esen, Lövőnél
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Kamion és kisteherautó ütközött össze az 5-ösön, Lajosmizsénél
A 66-os és 65-ös kilométer között félpályán halad a forgalom.
Karambol a kórház közelében Nyíregyházán
Két személygépkocsi ütközött össze a Szent István utcán Nyíregyházán péntek délután. A vétlen autóból egy sérültet kórházba szállítottak. A baleset okát a rendőrség vizsgálja.
Baleset történt a 4-es főúton Kőlaposnál
Egy személy megsérült abban ráfutásos balesetben, ami pénteken délután történt a 4-es főúton Kőlapos közelében. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.
Kerékpározás közben telefonált egy nő Egerben, súlyos baleset lett a vége
Az ügyészség vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.
Baleset történt Zalaegerszegen
Baleset történt Zalaegerszegen a Hock János utca 92-nél péntek délután 4 óra tájt. A helyszíni szemle időtartama 1 órát vesz igénybe. Torlódás és lezárás nincs a helyszínen, de mindenki körültekintően vezessen. 

Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Szerelmükről adtak bizonyítékot.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most derült ki: június óta rákkal küzd a képernyőről eltűnt műsorvezető
Nagyon népszerű arca volt a híradónak.
Baleset történt a 85-ös főúton: a sofőr a helyszínen életét vesztette
A helyszínen életét vesztette a sofőr.
Baleset a Paksi Atomerőműnél: többen is megsérültek!
A rendőrség adott tájékoztatást a történtekről.
Kiderült a titok az Aldi pénztárosairól - ez minden egyes vásárlót érint!
Ez segít alacsonyan tartani az árakat.
Krausz Gábor fotóját máris egy társkeresőn látták viszont
A sztárt egy társkeresőn találták meg.
"41 éves vagyok, és hozzámentem a legjobb barátom iskolás fiához – ő 16 éves"
Legjobb barátja fiához ment feleségül egy 41 éves nő és állítja, ez legális.
Még csak 15 éves, de meseszép: Jázmin lehet Palvin Barbi utódja
Kifutóról álmodik.