Az egyik szombathelyi étterem étlapján több karácsonyi fogásból is lehet választani. A gesztenyével töltött, serrano sonkába tekert csirkemell például nagyon népszerű.
A különlegességből egyre többen visznek otthonra is, sőt sokan az egész a karácsonyi menüt étteremből rendelik. Egy férfi szerinte olcsóbb, finomabb és egyszerűbb is, mint otthon főzni.
„Árakkal úgy állunk, hogy sajnos azt vettük észre, hogy egyre jobban emelkedik és igazából nem éri meg bevásárolni, tehát nem sokkal olcsóbb a történet, mint hogyha megrendeljük az ételt. Illetve emiatt, hogy rendeljük az ételt, sokkal több időnk marad a családra és egymásra” – mondta a Tényeknek Tóthpál Ákos.
Idén azonban az árak 20-30 százalékkal is emelkedtek. Egy teljes karácsonyi menü akár 40-50 ezer forintba is kerülhet, de ez a család létszámától függően még drágább is lehet.
„Sajnos a piaci árakhoz kénytelenek voltunk alkalmazkodni, rezsiben is áremelések történtek és az élelmiszer árakban is. És ezt sajnos nekünk is érvényesíteni kellett” - magyarázta Görög Andrea a Pannónia Étterem rendezvényszervezője.