2025. november 06. csütörtök, Lénárd
7°C Budapest

Eddig rosszul főzte a tésztát, itt a korszakalkotó megoldás

Csupán pár változtatás és tökéletes lesz az étel.
Tenyek.hu
2023. október 19., csütörtök 14:34
Vágólapra másolva!

Rengetegen szeretik a tésztás ételeket, azonban kevesen tudják, hogyan főzhetik tökéletesre ételüket.

Most néhány olasz élelmiszer-szakértő elárulta, hogy mik azok a hibák, amiket elkerülve fejedelmi ízekben lehet részünk – írta meg a Mirror csütörtökön.

A szakemberek szerint szinte minden háztartásban elkövetnek konyhai bakikat az emberek.

Ilyen például az, hogy a tésztát olajos vízben főzik meg, vagy az is, hogy lecsöpögtetés után átmossák folyóvízzel.

A fotó illusztráció: Shutterstock

Ezek a folyamatok azonban megakadályozzák, hogy az egyes szószok vagy fűszerek hozzátapadjanak a tészta felületéhez, ezáltal az ételnek kevésbé lesz intenzív íze.

Mivel a keményítőt lemossák a tésztáról, és az olaj is lepergeti a szószokat, így kisebb mértékben érnek össze az aromák.

Ám, ha megfogadják a szakértők tanácsait, igazi ízbombákban lehet részük.

+Ez is érdekelheti

+Címoldalról ajánljuk