Döntés született az Alkotmánybíróságon a bevándorlásról

Az Alkotmánybíróság a magyar Alaptörvényt és a magyar bevándorlási törvényeket sorolja első helyre a brüsszeli bevándorlási szabályokkal szemben. 

2021. december 11. 11:22

A bevándorlás ügyében az igazságügyi miniszter fordult az Alkotmánybírósághoz. Azt kérdezték, mit kell tenni akkor, ha a magyar emberek akarata ütközik a brüsszeli migrációs szabályokkal.

Korábban az Európai Bíróság elmarasztalta hazánkat, amiért a migránsokat a tranzitzónába küldtük és nem engedtük be Magyarország területére. Brüsszel véleménye szerint a migránsoknak joguk van Magyarország területére lépni és az ország területén tartózkodni, akkor is, ha biztonságos országból érkeznek és a magyar hatóságok még nem bírálták el a menekültügyi kérelmüket. 

Magyarország a Bíróság döntésére felszámolta a tranzitzónákat.  Nem engedjük be automatikusan a migránsokat, hanem arra kérjük őket, a szomszéd országok magyar nagykövetségein adják be a menekültügyi kérelmüket. Elvégre szomszédaink mindannyian biztonságos országnak számítanak, a szomszédos országokban senki sem fenyegeti a migránsokat.

Brüsszelnek ez sem jó, bírsággal és büntetéssel fenyegetik Magyarországot!

 A magyar emberek nem támogatják Brüsszel bevándorláspolitikáját, ezt nyilvánvalóvá tették a népszavazáson. A magyar emberek elutasítják az erőltetett bevándorlást. A magyar törvények a magyar emberek döntésein alapulnak.

Az Alkotmánybíróság pénteki ítélete a magyar Alaptörvényt és a magyar bevándorlási törvényeket sorolja első helyre a brüsszeli bevándorlási szabályokkal szemben. Az Alkotmánybíróság döntésével a fizikai határzár mellé épített egy erős jogi kerítést.

Ez a vita valójában arra is rámutatott, hogy a brüsszeli bevándorlási szabályokat meg kell változtatni. Ezek a szabályok békeidőkben születtek. Akkor, amikor nem volt népvándorlás és migrációs válság. Ma van. A brüsszeli szabályokat is hozzá kell igazítani a válsághoz. A kontrolálatlan bevándorlást senki sem akarja, csak Brüsszel erőlteti. A magyar Alkotmánybíróság mai döntése irányt ad ahhoz is, hogyan kell megváltoztatni a brüsszeli bevándorláspolitikát és a brüsszeli bevándorlási szabályokat.

A migráció sajnos újra fenyegetővé vált. Látjuk ezt a lengyel határon, de érezzük a saját déli határainkon is. Egyre többen és többen érkeznek határainkhoz és próbálnak bejutni hazánkba. 2021. január és november között 100 ezer határsértőt fogtak el a magyar hatóságok, míg tavaly ugyanebben az időszakban 30 ezret. Ez több mint háromszoros növekedést jelent. Sajnos egyre többször fordul elő az is, hogy a migránsok rátámadnak a magyar rendőrökre és katonákra a kerítés túloldaláról.

A közeljövőben nem várható a migrációs nyomás enyhülése. Éppen ellenkezőleg, újabb jelentős migrációs válság várható. Európának meg kell védenie külső határait, és az idő igazolta, hogy csak fizikai akadályok képesek hatékonyan megvédeni az európai polgárokat a tömegesen érkező illegális migránsoktól.

A címlapfotó illusztráció

Nagy volt a baj, kétségbeesett nő hívta a mentőket Zalaegerszegen
A mentésirányító azonnal riasztotta a legközelebbi esetkocsit.
Lenyűgöző látványt nyújt a befagyott Tisza-tó - Fotók
A tartós mínuszok miatt teljesen új arcát mutatja Magyarország második legnagyobb tava.
Nagyot domborított Köllő Babett, özönlenek a like-ok
Több ezer like-ot kapott a dögös kép.
Katonákat vezényeltek Csernobilba
Katonákat küldtek a környék elhagyatott városaiba és a radioaktív erdőkbe.
Támadást indítottak Demcsák Zsuzsa ellen
A műsorvezető hivatalos Instagram-oldalán számolt be a történtekről.
Így emelték vissza a kisiklott metrókat
A január 22-ei metróbalesetben senki sem sérült meg, két szerelvény azonban kisiklott.
Így emelték vissza a kisiklott metrókat
A 3-as vonal Kőbánya-Kispest szakaszán, utasok által nem használt területen múlt hét pénteken két metrószerelvény üt...
Fel akarta robbantani feleségét - Tények 18.00
A férfi kilyukasztotta a fürdőszobában a gázcsövet, majd egy égő gyertyát rakott a közelébe... További részletek a T...
Felépült a stroke-ból - Tények Plusz 18.45
DJ Dominique és családja elhagyták a fővárost és vidéken kezdenek új életet... További részletek a Tények Pluszban 1...
Nem oltatta be magát, levették a szív transzplantációs várólistáról
Egy férfi, akinek nem volt koronavírus elleni oltása, lekerült a szívátültetéses várólistáról.