Dollárbaloldal: Korányi, még Karácsony tanácsadójaként közpénzen utazgatott Washingtonba

Bár a Főpolgármesteri Hivatalba főnökei felmentésével egy idő után szinte egyáltalán nem járt be Korányi Dávid, a dollárbaloldal intézője, több útját így is a fővárosi adófizetők állták. Az előzmények ismeretében talán nem túl meglepő, hogy a korábbi főpolgármesteri főtanácsadó hivatalos útjainak fele Washingtonba vezetett. A napokban tárgyalt müncheni biztonságpolitikai konferencia mellett más érdekes látogatásokat is bemutatunk - írta meg a Magyar Nemzet.

A Magyar Nemzet birtokába került egy összesítő táblázat a dollárbaloldalt az Egyesült Államokból több milliárd forinthoz juttató Action for Democracy alapítója, Korányi Dávid hivatalos külföldi utazásairól. A minap beszámoltunk róla, hogy 2022. február 18. és február 20. között Karácsony Gergely főtanácsadója egy konferencián vett részt Alex Sorossal. Néhány napon belül, február 24-én pedig meg is történt az első átutalás a Korányi-féle szervezettől Magyarországra.

A főtanácsadó hivatalos külföldi útjait összesítő dokumentum szerint az adófizetők által állt látogatásokra 2020 januárja és 2022 februárja között került sor. Ezek az elszámolt, hivatalos külföldi utazások összességükben mintegy 1,6 millió forintba kerültek. Köztudott, és a minap lapunk is beszámolt róla, hogy Korányi felesége, Mihalik Enikő maga is bevallotta: több mint egy évig nem jártak Magyarországon. Pedig ezen időszak alatt Korányi a Főpolgármesteri Hivatal fizetett alkalmazottja volt.

Karácsony Gergely korábbi városdiplomáciai főtanácsadója azért maradhatott távol a Városházától, mert – értesüléseink szerint – 2020 júniusában a főpolgármester lehetővé tette számára, hogy munkakörét részben távmunkavégzés keretében lássa el, méghozzá változatlanul havi 900 ezer forintos illetmény ellenében.

A Korányi hivatalos, elszámolt külföldi utazásait összesítő adatsor szerint Bajnai Gordon korábbi kormányfő és Karácsony Gergely főpolgármester volt tanácsadója nyolc ilyen jellegű látogatáson vett részt. Ezek közül négy Washingtonba irányult, azaz az Action for Democracy révén 2022 elejétől a dollárbaloldal pénzgyűjtését intéző Bajnai-bizalmas minden második hivatalos külföldi útja az Egyesült Államok fővárosába vezetett. Mindemellett Korányi egy brüsszeli és londoni (összevont), egy pozsonyi, egy müncheni és egy glasgow-i útról adott számot. A főtanácsadó USA-beli útjainál útiköltséget nem számolt el, csak dologi költségeket.

A legdrágább egy 2021. november 8–12. közötti skóciai út volt, amely 636 574 forintjába került a fővárosi adófizetőknek.

Ekkoriban rendezték Glasgow-ban a COP 26 globális klímacsúcsot, melyre a résztvevők egy része 400 magánrepülőgéppel érkezett. A skóciai klímacsúcs alkalmával Korányi útiköltsége közel negyedmilliós (241 561 forint) volt, de elszámolt 168 174 forint szállásköltséget, valamint 158 647 forint dologi költséget is. Végül, de nem utolsósorban 60 408 forint napidíj felszámolására is sor került.

Emlékezetes volt Korányi Városházáról való távozása kapcsán a Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes által adott válasz Bohár Dániel azon kérdésére, hogy a főtanácsadó mikor járt utoljára az épületben: „Hú, erre emlékeznem kellene? Valamikor biztos.” Majd hozzátette: „Szerintem ez nem az én feladatom, hogy számoljam, hányszor van itt bent.” Kiss egyébként úgy nyilatkozott, hogy Korányi közös megegyezéssel távozott a Főpolgármesteri Hivatalból, 2022. november 30-i hatállyal.


Címlapfotó: Karácsony Gergely Facebook-oldala

2023. február 03. 09:53
Hátborzongató videón a gyilkosság, élő adásban ölte meg férjét a bosszúszomjas feleség
A felvétel még most is elérhető a közösségi oldalakon.
Cigit, mobilt, energiaitalt adott tizenéves fiúknak szexért két egri férfi, felvették az együttléteket
Gyermekprostitúció kihasználása és szexuális visszaélés elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást két egri férfi...
Lesújtó értéket kaptak, kórházba került Tóth Gabi kislánya
Az énekesnő érezte, hogy valami nincs rendben.
Vérfürdőt rendezett a volt férj, a gyerekeit is kivégezte, öt embert ölt meg
A férfi a szörnyűségek után öngyilkos lett.
Megkínoztak egy kutyát Szákszenden, szürreális halálról árulkodik a boncolás
Az idegenkezűséget mégis kizárták.
Megválik az örökségétől Vajna Tímea, új életet kezdhet
A pletykák szerint Andy Vajna özvegye fel akarja számolni az összes magyarországi üzleti kötődését. Az üzletasszony ...
Egy bicikliért ölt meg brutálisan egy férfit három gyerek
Megkötözték a kezét, földet tömtek a szájába és levetkőztették azt a 81 éves idős férfit, akinek a holttestét a mező...
Újabb iskolai lövöldözés, egykori diáklány rendezett halálos vérfürdőt
Az iskola korábbi diákja volt a Nashville-i iskolai lövöldöző, aki három diákot és az iskola három dolgozóját, köztü...
A bugyijába nyúlt és erőszakoskodott, ápoló zaklatta a beteg kislányt - videóval
Felkavaró!
Marco Rossi: Ez egy hosszú sorozatnak első lépése volt
Marco Rossi szövetségi kapitány nem álmodott ilyen jó Eb-selejtezős rajtról, mint amit a bolgárok 3-0-s legyőzésekor...
Gundel Takács Gábor új feladatot kapott
A vb-győztes focilegenda véletlenül az egész világnak megmutatta a meztelen barátnőjét - videó
Elképesztő helyre küld üzenetet Ferenc pápa
"A magyar csapat szinte lemészárolt minket" - így látták a bolgár lapok a magyarok elleni vereséget
Letartóztatták a georgiai férfit, aki megölte, majd elégette barátnőjét