Dollárbaloldal – Bujkálnak a Soros-pénzéről valló Action for Democracy vezetői

Az X-en megjelent videókból világosan kiderült, hogy kik és milyen eszközökkel befolyásolták a magyar belpolitikai eseményeket, illetve, hogy miként segítették a baloldal kampányát.

A Mandiner többszöri megkeresésére sem reagálnak az Action for Democracy vezetői. Korányi Dávidhoz, a szervezet ügyvezetőjéhez és társaihoz amiatt küldtek kérdéseket, hogy a néhány hete az X-en megosztott videókon beismerték: Soros György állt a magyarországi ellenzékéhez juttatott, mintegy 4 milliárd forint mögött, amellyel a 2022-es választást próbálták külföldről befolyásolni.

Hetek óta elérhetetlenné váltak a lap számára az Action for Democracy (A4D) vezetői, akiket az X-en, a MagaBabe profilon megjelent videókkal kapcsolatban kerestek számos alkalommal. A felvételeken az A4D prominensei egyebek mellett arról beszélnek, hogy Soros Györgytől érkezett a szervezethez az a mintegy 4 milliárd forint, amellyel a 2022-es országgyűlési választás eredményét próbálták külföldről befolyásolni. A videókon több egyéb olyan aggályos körülményre is fény derült, amelyek arra utalnak, hogy a nagyszabású beavatkozási kísérletek az amerikai demokrata párti vezetéssel egyeztetve történtek.


Rejtegetett üzleti tevékenység?

Korányi Dávidtól, az A4D ügyvezetőjétől például azt szerették volna megtudni, hogy pontosan mire utalt azzal a kijelentésével, hogy Soros György nevét és szerepét azért titkolták a mikroadományokról szóló magyarázataikkal, hogy ne lehessen őket azzal vádolni, hogy valójában az üzleti érdekeik előmozdításán dolgoznak a demokratikus elvek és értékek képviseletének leple mögött. Megkérdezték, hogy pontosan milyen üzleti tevékenységet vagy érdekeltséget emlegetett, ám semmilyen válasz nem érkezett. Ahogy arra sem, hogy mikor egyeztetett utoljára a tőzsdespekulánssal, s hogy utóbbi miként kommentálta az őt leleplező videókat.

Kati Marton, az A4D kuratóriumi elnöke – akit Korányi az egyik videón a szervezet másik vezetőjének nevezett – a lengyelországi aknamunkájukról beszélt részletesebben. Például elmondta, úgy kívánta hatékonyabbá tenni az ottani fellépésüket, hogy közvetlenül Mark Brzezinski varsói amerikai nagykövettel egyeztetett. Tőle azt kérdezték, hogy milyen kapcsolatban áll az USA lengyelországi nagykövetével és pontosan miként működtek együtt a lengyel ellenzék megsegítésében. Valamint, hogy milyen felhatalmazás alapján működtek együtt a Biden-adminisztráció tisztségviselőivel szuverén országok belpolitikájának a befolyásolására.


A Fehér Házba csatornázott lejárató oldal

Az egyik felvételen Eric Koch – az A4D-vel együttműködő cég vezetője – arról számolt be, hogy az USA-ban igyekezett beszennyezni Orbán Viktor hírnevét. A neki küldött kérdésekben arról érdeklődtek, hogy a lejáratásra szánt hazugságok tudatos terjesztése miként egyeztethető össze az A4D honlapján hirdetett, fennkölt elvekkel. Azt is szerették volna megtudni, hogy Koch milyen kapcsolatokkal rendelkezik a Biden-adminisztrációval. Koch arra is kitért a videók egyikében, hogy az általuk kipécézett politikusok lejáratására létrehozott egy Yahoo News-profilt, amelynek Alexander Nazaryan személyében fehér házi tudósítója is van. Nazaryant igyekeztek elérni, ám heteken keresztül hiába próbálkoztak.

Wesley Clark tábornokot arra szerették volna reagáltatni, hogy a videókon pozitív, üdvözlendő dologként beszélt Soros György befolyásolási kísérleteiről. A beszélgetőpartnerének amiatt sajnálkozott, hogy nincs elég olyan amerikai donor, aki a tőzsdespekulánshoz hasonló mértékben pénzelné az itteni ellenzéket. Az egykori NATO-főparancsnoktól azt kérdezték, hogy fűződik-e valamilyen gazdasági érdeke a magyarországi baloldal választási győzelméhez. Amint említették, az A4D egyik vezetőjétől sem érkezett válasz, de az is figyelemre méltó, hogy a cikk megjelenésekor már jó ideje nem működött a szervezet központi honlapja, sem pedig a befolyásgyakorlással megcélzott országok (hazánk, Lengyelország és Brazília) aloldalai.


Magukat leplezték le

Emlékezetes: a 2022-es választás külföldi befolyásolásának a feltárására indított, és tavaly nyáron a titkosítás alól részlegesen feloldott titkosszolgálati jelentés szerint az Action for Democracy-n, és egy svájci alapítványon keresztül mintegy négymilliárd forintnyi külföldi pénz érkezett Magyarországra, amiből a baloldal kampánytevékenységét finanszírozták.

A pénzek forrását akkor még nem sikerült beazonosítani, ám az X-en néhány hete közzétett videókon az A4D több vezetője is egyértelművé teszi, hogy Soros György volt a legfőbb adományozó.

Korányi Dávid és társai részletekbe menően és kendőzetlenül beszéltek arról, hogy az A4D politikai célokból alakult, s a tevékenységük jórészt abból áll, hogy a tőzsdespekuláns érdekei mentén alakítani igyekeznek a különböző országok belpolitikáját.


Mutatjuk az említett videókat:


Címlapfotó: Korányi Dávid/YouTube - képernyőfotó

2024. február 13. 12:16
Váratlan bejelentés a Közel-Keletről: Észak-koreaiak indultak Iránba
A szakértők kockázatos lépésről beszélnek.
Felkavaró tragédia a Mosoni-Dunán: Holtan találta barátját két túrázó
Percekkel korábban még együtt volt a csapat.
Óriási lángok csaptak fel a Népligetben
Nagy erőkkel vonultak ki a tűzoltók.
Kiadták a riasztást, a vihar órákon belül lecsaphat
Visszavonásig érvényben van.
Most érkezett: Holtan találták az eltűnt nyíregyházi édesanyát
Férjét és 4 gyermekét hagyta hátra.
Tények Plusz adás, 2024. április 24., szerda
SEGÍTSÉG, BAJ VAN! - Rosszul lett több mint 70 gyerek, több mint 30-at kórházba vittek! Ki kellett üríteni egy budap...
Győzike van, volt és lesz!
Vajon mi ez a Győzike-jelenség és miért érdekel mindenkit ennyire, hogy hogyan él a Gáspár-család? Ahogy bejelentett...
Ez ütős lesz!
Óriási durranásra készül a TV2, új műsorok, új műsorvezetők, hatalmas fordulatok. Mindezt most tudhatják meg első ké...
Szentkirályi Alexandra: A főpolgármesteren erőt vett a kapuzárási pánik - videóval
„Ijedtségében most elismerte, hogy hiba volt a nagykörúti biciklisávok kijelölése” – hangsúlyozta a főpolgármester-j...
Ezt nem lehet feldolgozni!
Mátyás Balázs Tamás egykori rendőr nevét már egy ország ismeri. Ő az a rendőr, aki még öt évvel ezelőtt egy szörnyű ...

Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
A baleset helyszínén teljes útlezárás van érvényben - írták a police.hu oldalon
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Halálos baleset történt a 85-ösön, a szomszédos vármegyében
20:34 - A sofőr meghalt
Felborult egy autó a 84-esen főúton
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Felborult egy autó a 84-esen, Lövőnél
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Kamion és kisteherautó ütközött össze az 5-ösön, Lajosmizsénél
A 66-os és 65-ös kilométer között félpályán halad a forgalom.
Karambol a kórház közelében Nyíregyházán
Két személygépkocsi ütközött össze a Szent István utcán Nyíregyházán péntek délután. A vétlen autóból egy sérültet kórházba szállítottak. A baleset okát a rendőrség vizsgálja.
Baleset történt a 4-es főúton Kőlaposnál
Egy személy megsérült abban ráfutásos balesetben, ami pénteken délután történt a 4-es főúton Kőlapos közelében. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.
Kerékpározás közben telefonált egy nő Egerben, súlyos baleset lett a vége
Az ügyészség vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.
Baleset történt Zalaegerszegen
Baleset történt Zalaegerszegen a Hock János utca 92-nél péntek délután 4 óra tájt. A helyszíni szemle időtartama 1 órát vesz igénybe. Torlódás és lezárás nincs a helyszínen, de mindenki körültekintően vezessen. 

Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Szerelmükről adtak bizonyítékot.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most derült ki: június óta rákkal küzd a képernyőről eltűnt műsorvezető
Nagyon népszerű arca volt a híradónak.
Baleset történt a 85-ös főúton: a sofőr a helyszínen életét vesztette
A helyszínen életét vesztette a sofőr.
Baleset a Paksi Atomerőműnél: többen is megsérültek!
A rendőrség adott tájékoztatást a történtekről.
Kiderült a titok az Aldi pénztárosairól - ez minden egyes vásárlót érint!
Ez segít alacsonyan tartani az árakat.
Krausz Gábor fotóját máris egy társkeresőn látták viszont
A sztárt egy társkeresőn találták meg.
"41 éves vagyok, és hozzámentem a legjobb barátom iskolás fiához – ő 16 éves"
Legjobb barátja fiához ment feleségül egy 41 éves nő és állítja, ez legális.
Még csak 15 éves, de meseszép: Jázmin lehet Palvin Barbi utódja
Kifutóról álmodik.