Deutsch Tamás: a magyarok több mint 90 százaléka békepárti

A magyar emberek több mint 90 százaléka békepárti, és Magyarországon egyetlen olyan politikai szereplő van, a Fidesz-KDNP, amely következetesen, két éve békepárti álláspontot képvisel, és június 9-i választás után is ezt fogja képviselni az európai döntéshozatalban - mondta a Fidesz-KDNP európai parlamenti listavezetője Barcson pénteken.

Deutsch Tamás a kormánypártok országjáró fórumához kapcsolódó sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a magyar emberek elsöprő többsége azon az állásponton van, hogy az európai döntéshozatalban az ő véleményét, szándékát, elkötelezettségét békepárti álláspontot képviselve jelenítsék meg.

A békepárti álláspont röviden leírható: azonnali fegyverszünet, béketárgyalások, és Európa ne finanszírozza az ukrajnai háborút, ne járuljon hozzá fegyverszállításokkal annak kiszélesedéséhez, elmélyüléséhez - közölte.

Úgy vélte: ezt a békepárti álláspontot árulja el, ennek a békepárti álláspontnak fordít hátat a magyar dollárbaloldal, a magyar ellenzék, valamint az Európai Parlament elé kerülő "őrültebbnél őrültebb háborúpárti előterjesztéseket" támogató európai parlamenti képviselőik.

Deutsch Tamás Barcs horvát határhoz való közelségére utalva emlékeztetett rá: a délszláv háborúnak 140 ezer halálos áldozata volt és egymillió embernek kellett elhagynia otthonát a háborús cselekmények miatt, Ukrajnában a "legvisszafogottabb becslések azt mutatják", félmillióan haltak meg az elmúlt két és fél évben, és 8-10 millióan hagyták el a szülőföldjüket, több millióan távoztak hazájukból.


Magyarországra egymillió menekült érkezett, amely az ország történetének legnagyobb léptékű humanitárius segélyprogramját indította el - mutatott rá, hozzátéve, hogy minden Ukrajnából érkező háborús menekültről gondoskodnak.

Hogyan képzelhető el, hogy az az európai együttműködés, amely a stabil béketeremtés szándékával jött létre, ma a legdurvább háborús uszítást képviseli, hogyan képzelhető el, hogy abban az Európai Unióban, amely 2012-ben béke Nobel-díjat kapott, a brüsszeli bürokrácia és a tagállami vezetők jelentős része azon töri a fejét, miként lehet még több pénzt, még több fegyvert Ukrajnába juttatni, ami a háború kiszélesedéséhez, elmélyüléséhez vezet - tette fel a kérdést.

Szólt arról, hogy a háborús pszichózis erősödik, pedig egy európai uniós felmérés szerint az uniós választópolgárok több mint 70 százaléka békepárti állásponton van.

Megítélése szerint ebből az következik, hogy szakadék tátong az európai vezetők nagy részének, a brüsszeli bürokráciának az álláspontja és az európai polgárok álláspontja között.

Ezért óriási lehetőség az európai parlamenti választás Magyarországon, meg az unió egészében is - hangoztatta.

Békepárti állásponton lévő magyar polgár egyedül és megalapozottan csak a Fidesz-KDNP-re számíthat - jelentette ki. Egyúttal arra bíztatta a választópolgárokat, vegyenek részt az európai parlamenti választáson és voksoljon a békepárti nézeteket valló Fidesz-KDNP listájára.

Deutsch Tamás kiemelte, a Fidesz-KDNP elsődleges célja, hogy a magyarországi európai parlamenti választást nyerje meg, és "Magyarországról legyen nagyon erős békepárti álláspont, üzenet az európai politika felé", de azt is szeretnék, ha a "hozzánk hasonlóan gondolkodó" békepárti erők mindenhol megerősödének, ha a békepárti álláspont győzedelmeskedne egész Európában.


Hiszi, hogy van lehetőség egy jelentős politikai fordulatra az európai politikában, a békepárti hangnem felerősödik és "többségivé válik" a választás után - mondta.

Úgy vélte, ha az Egyesült Államokban a Biden-adminisztrációt a békepárti Trump-adminisztráció váltja fel a novemberben esedékes elnökválasztás eredményeként, világpolitikai fordulat történhet.

Biró Norbert (Fidesz-KDNP), a Somogy vármegyei közgyűlés elnöke a somogyi szavazók támogatását kérte az önkormányzati választásokon. Azt mondta, ha a Fidesz-KDNP erős lesz a vármegyei önkormányzatban, folytatni tudják a békés, nyugodt, botrányoktól mentes konzekvens fejlesztési politikát.

Szászfalvi László (KDNP), a térség országgyűlési képviselője arról szólt, hogy munkájában mindig az összefogásra és az együttműködésre helyezte a hangsúlyt, mert ahol van összefogás, van együtt gondolkodás együtt cselekvés, ott mindig minden célt meg tudnak valósítani.

Koós Csaba (Fidesz-KDNP), Barcs választásokon újrainduló polgármestere azt közölte, a város 6,2 milliárd forint fejlesztési támogatást nyert el az elmúlt öt évben.

Ahhoz, hogy a fejlesztések ütemét tartani tudják Barcson, békére van szükség, amit csak a Fidesz tud garantálni - közölte.

MTI

2024. május 25. 09:32
Elvittek egy autót a Róna utcából, búcsút inthet a kocsinak a TV2
Nem jutottak szóhoz.
Lezuhant egy 20 milliós ország alelnökének gépe, senki sem élte túl
Az államfő közölte a szörnyű hírt.
Még mindig fájdalmai vannak Besenczi Árpádnak, őszintén vallott a vele történtekről
Hónapokig a hétköznapi dolgok is problémát okoztak számára.
Űrporból építőanyag és növénytermesztés: Sci-fibe illő magyar kísérleteket végez majd az űrben Kapu Tibor
A magyar kutatóűrhajós elmondta, a Hunor program célja az volt, hogy magyar űrhajós magyar kísérleteket végezzen el ...
Rakétatámadás ért kereskedelmi hajókat az Ádeni-öbölnél
Rakétatámadás ért két kereskedelmi hajót az Ádeni-öbölnél brit tengerbiztonsági ügynökségek vasárnapi közlése szerin...
Már bírom szuflával!
Újragombolt retro slágerek - édesapja régi nótáit porolta le Nádas György humorista és öntötte új formába egy budai ...
Bajnoknak születtem!
A legtöbb kilencéves gyerek szépen énekel, rajzol, sokan közülük már bicikliznek is. De képzeljék el, mi találtunk e...
Kétszer is majdnem meghaltam!
Kétszer is majdnem meghalt. Egy alkalommal kollégája lökte le a színpadról, mondhatni, hogy szerencsére, mert így ve...
Tények teljes adás, 2024. június 12., szerda
BUSZBALESET - Árokba borult egy gyerekeket szállító busz Kőszegnél, hatan megsérültek, a mentők kórházba vitték őket...
Foci vagy szex?
Focilázban ég az ország, szinte mindenki az Európa-bajnokság szombati mérkőzésére készül. A pályán a magyar és a svá...

Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
A baleset helyszínén teljes útlezárás van érvényben - írták a police.hu oldalon
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Halálos baleset történt a 85-ösön, a szomszédos vármegyében
20:34 - A sofőr meghalt
Felborult egy autó a 84-esen főúton
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Felborult egy autó a 84-esen, Lövőnél
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Kamion és kisteherautó ütközött össze az 5-ösön, Lajosmizsénél
A 66-os és 65-ös kilométer között félpályán halad a forgalom.
Karambol a kórház közelében Nyíregyházán
Két személygépkocsi ütközött össze a Szent István utcán Nyíregyházán péntek délután. A vétlen autóból egy sérültet kórházba szállítottak. A baleset okát a rendőrség vizsgálja.
Baleset történt a 4-es főúton Kőlaposnál
Egy személy megsérült abban ráfutásos balesetben, ami pénteken délután történt a 4-es főúton Kőlapos közelében. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.
Kerékpározás közben telefonált egy nő Egerben, súlyos baleset lett a vége
Az ügyészség vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.
Baleset történt Zalaegerszegen
Baleset történt Zalaegerszegen a Hock János utca 92-nél péntek délután 4 óra tájt. A helyszíni szemle időtartama 1 órát vesz igénybe. Torlódás és lezárás nincs a helyszínen, de mindenki körültekintően vezessen. 

Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Szerelmükről adtak bizonyítékot.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most derült ki: június óta rákkal küzd a képernyőről eltűnt műsorvezető
Nagyon népszerű arca volt a híradónak.
Baleset történt a 85-ös főúton: a sofőr a helyszínen életét vesztette
A helyszínen életét vesztette a sofőr.
Baleset a Paksi Atomerőműnél: többen is megsérültek!
A rendőrség adott tájékoztatást a történtekről.
Kiderült a titok az Aldi pénztárosairól - ez minden egyes vásárlót érint!
Ez segít alacsonyan tartani az árakat.
Krausz Gábor fotóját máris egy társkeresőn látták viszont
A sztárt egy társkeresőn találták meg.
"41 éves vagyok, és hozzámentem a legjobb barátom iskolás fiához – ő 16 éves"
Legjobb barátja fiához ment feleségül egy 41 éves nő és állítja, ez legális.
Még csak 15 éves, de meseszép: Jázmin lehet Palvin Barbi utódja
Kifutóról álmodik.