Deutsch Tamás: A brüsszeli bürokrácia bizonyítékát adta, hogy Magyarországot politikai okokból támadják

Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője szerint azért nem akarnak Brüsszelben reagálni a magyar kezdeményezésre, és átvenni a magyar vagyonnyilatkozati rendszert, mert jelen pillanatban az Európai Unió történetének legsúlyosabb korrupciós ügyének, a rendszerszintű politikai befolyásvásárlás korrupt rendszerének a feltárásában is "restek".

 

A kormánypárti politikus a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken rámutatott: nem belső vizsgálatokból derülnek ki újabb és újabb információk arról, ki hogyan érintett, hanem a belga bűnügyi hatósági nyomozati anyagából, az érintett uniós intézmények a "fülük botját" sem mozdítják.

Azok, akik ezt a befolyásvásárlási rendszerre épülő, korrupciós szisztémát létrehozták, működtették, illetve haszonélvezői ennek, nem akarnak változást: az európai választópolgároknak kell ezt a rendszert kiseprűzni Brüsszelből a 2024-es európai parlamenti választásokon - húzta alá Deutsch Tamás.


Úgy értékelt, a brüsszeli bürokrácia "hülyét csinált" magából, és kiderült, hogy semmilyen normatív jogi szempont nem támasztja alá a Brüsszelből érkező jogállamisági kritikákat és kifogásokat. Ezek mögött kizárólag durva politikai szándék áll, az európai baloldal és magyar "dollárbaloldal" politikai támadási szándéka - mondta a kormánypárti politikus.

Úgy folytatta: most már bizonyítékok alapján látható, hogy hosszú éveken keresztül Magyarországot minden alapot nélkülöző módon rágalmazták.

Az egyik legfontosabb mondanivalója Brüsszelnek az volt, hogy szörnyű a magyar parlamenti képviselőkre és más közszereplőkre vonatkozó vagyonnyilatkozati rendszer, ez a korrupció ellen közvédelmet nem ad, azonnal meg kell változtatni.


Felidézte, hogy próbáltak éveken keresztül "értelmes párbeszédet folytatni", hogy pontosan melyek a kifogások, de Brüsszel nem volt hajlandó semmi konkrétumot mondani.

Tavaly nyáron egy az egyben az európai parlamenti vagyonnyilatkozati rendszer elemeit emelték át a magyar törvénybe, azt gondolván, hogy a brüsszeli bürokrácia, az európai bizottság tagjai csak "elalélhatnak" attól a rendszertől, ami évtizedek óta működik Brüsszelben - mondta Deutsch Tamás, hozzátéve: soha senki semmilyen kifogást nem fogalmazott meg ezzel összefüggésben.

Ehhez képest még durvább kritika érkezett, mondván, az új szabályozás még tragikusabb mint a korábbi, és feltételként rögzítették a jogállamisági eljárás lezárását célzó konzultáció során, hogy vezessék vissza újra a korábbi magyar vagyonnyilatkozati rendszert.


"Fehéren-feketén" letagadhatatlan bizonyítékokat szolgáltatott maga az Európai Bizottság, hogy súlyos korrupciós kockázatokat rejt magában az európai parlamenti képviselőkre vonatkozó vagyonnyilatkozati rendszer - összegzett az EP-képviselő, aki szerint annak is bizonyítékát adta az Európai Bizottság, hogy korábban minden ok nélkül gyalázta a magyar vagyonnyilatkozati rendszert, mert épp a korrupciós kockázatok megszüntetése érdekében az általuk megváltoztatni kívánt rendszert akarták visszavezetni. Dupla abszurd az egész - fogalmazott a politikus.

Most van egy uniós alapintézmény által kiállított bizonyítvány arról, hogy korrupciós kockázatot jelent az európai parlamenti vagyonnyilatkozati rendszer, azonnal meg kell változtatni.

Ha egy brüsszeli bizottság azt mondja, a magyar rendszer jó, csökkenti a korrupciós kockázatot, akkor a változtatás iránya is lehetne ez, hiszen ami uniós tagállamként Budapesten jó, annak jónak kell lenni Brüsszelben is - mondta az EP-képviselő.

Forrás / Fotók (illusztráció): MTI

2023. február 03. 09:50
Brutális balhé volt a XI. kerületben, az életéért küzdött az áldozat
A helyszínre mentők és rendőrök is érkeztek.
Elhunyt Schmidt Csaba
44 éves volt.
Csúnya baleset a 75-ösön, rosszul mérte fel a helyzetet a vétkes sofőr – Fotók
Figyelmetlenség állhat a baleset hátterében.
Újabb földrengés volt a Romániában, Magyarországon is érezni lehetett
Ismét megremegett a föld.
Közel 30 év után kimagasló sikerrel tért vissza a Zsákbamacska
A korábban is népszerű vetélkedő premier epizódja március 12-én, vasárnap este 20 óra 33 perckor került adásba a TV2...
Elsöprő siker a Zsákbamacska
Elképesztő sikert aratott már az első héten a Zsákbamacska. A bátor döntések műsorában Majka nem kímélte Jocit, még ...
Örökítené szuperképességeit
Örökítő-anyaga lefagyasztásával szeretné továbbadni az utókornak a jövő szuperemberét Nagy Alekosz. A polgárpukkaszt...
Férfiak is szépülnek az esküvő előtt
Élete legszebb napján mindenki a lehető legjobb formájában szeretne tündökölni. Az álomalak és a ragyogó arcbőr nem ...
Tények teljes adás, 2023. március 20., hétfő
DRÁMA - Horrorsérülés a nagycenki focipályán: hosszú perceken át küzdöttek egy fiatal focista életéért. Fejbe rúgták...
Ilyen az élet a halálban
Magához tért a kómából és olyanokat látott, amiket csak kevesen érthetnek meg. Zoénak egy baleset miatt vérömleny ke...
Tóth Andi után újabb magyar énekesnő gondolkodik a teljes visszavonuláson
Fegyveres motorosok lőttek le egy 16 éves fiút Angliában
Ezért titkolta sokáig kapcsolatát Erdélyi Mónika
Újra legyőzte a rákot a legendás teniszezőnő
Külföldi szélsőbaloldali verőembereket hozott Magyarországra a dollárbaloldal