Deutsch Tamás: A baloldal politikai nyomására tartják vissza a Magyarországnak járó uniós forrásokat

Az Európai Bizottság a magyar "dollárbaloldal" és az európai baloldal nyomására, politikai okból tartja vissza a Magyarországnak járó uniós fejlesztési forrásokat - jelentette ki Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában. Hozzátette: "bízom abban, hogy a bizottság ezt a jogszerűtlen álláspontot nem fogja fenntartani".

A politikus azt mondta, "nekünk, magyaroknak évek óta azzal kell szembesülnünk, hogy az Európai Unió legkülönbözőbb intézményei koncepciós eljárásokat folytatnak hazánkkal szemben: hazugságok, rágalmak, csúsztatások, minden alapot nélkülöző, egyre durvább politikai minősítések jegyében próbálnak kemény politikai nyomást gyakorolni Magyarországra".

Magyarázata szerint ennek oka, hogy Magyarország elutasítja az illegális migrációt, ezzel szemben Brüsszel "migránssimogató" politikát folytat és "ezt próbálja letolni a tagállamok torkán".

Hozzátette: a magyarok nemet mondanak a genderideológiai őrületre, megvédik a gyermekeket, nem engednek be genderpropagandistákat az óvodákba és az iskolákba, a gyermekvédelmi törvény nem engedi, hogy kicsavarják a szülők kezéből a gyermekük nevelésére vonatkozó, elidegeníthetetlen jogukat, ezzel szemben a genderideológia zászlóvivői a brüsszeli bürokrácia tagjai.

Deutsch Tamás kitért arra is, hogy Magyarország következetesen a béke mellett foglal állást az orosz-ukrán háborúval összefüggésben, Brüsszel ugyanakkor háborúpárti, egy "héjaálláspontot" képvisel, elhibázott szankciós politikát folytat, ez politikai nyomásgyakorlásra sarkallja a brüsszeli bürokráciát.

Valljuk be, eddig ez a politikai nyomásgyakorlás sikerrel járt, mert Lengyelország és Magyarország még nem tudott hozzáférni a jog szerint neki járó fejlesztési pénzekhez

- mondta.

Az európai parlamenti képviselő felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarország szakmai kérdésekben tavaly novemberben és idén is egyetértésre jutott az Európai Bizottsággal.

Úgy fogalmazott: az európai baloldalban az a rémkép merül fel, hogy Magyarország az Európai Bizottság által támasztott politikai feltételeknek egy jogi eljárásban végül meg tud felelni, innentől elhárulhat minden olyan politikai akadály, amely kapcsán megítélése szerint teljesen jogszerűtlenül ugyan, de nem engedtek hozzáférést az európai uniós fejlesztési forrásokhoz.

Hozzátette, bízik abban, hogy az Európai Bizottság - ha már ez az a testület, amely az unió szerződései felett őrködik - lesz annyi politikai bátorsága, hogy azt az álláspontot, amely szerint az európai baloldal nyomására, politikai okból tartják vissza a fejlesztési pénzeket, nem fogja fenntartani.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Deutsch Tamás szólt arról, hogy az Európai Tanács Általános Ügyek Tanácsa május végén 11. alkalommal tart meghallgatást a 7-es cikkelyes eljárás keretében, de "semmi újat, semmi konkrétat nem mondanak, ám folyamatos lesz a vádaskodás, az előre megfogalmazott ítélet elmondása".

Május 31-én újra magyar vita lesz az Európai Parlamentben, ugyanazok a magyargyűlölő, nagyon agresszív, hungarofób hangokat megfogalmazó baloldali és néppárti politikusok fognak felállni, majd a magyar dollárbaloldal képviselői is, és mindenféle gyalázatos rágalmakat fogalmaznak meg

- fűzte hozzá.

A politikus jelezte, hogy Magyarországra érkeznek az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottságának tagjai, azt azonban már előre lehet tudni, mi az a prekoncepció, amelynek jegyében érkeznek: "ők mindenféleképpen korrupciós fantomokat fognak Magyarországon látni, mindenféleképpen azt fogják érzékelni, hogy romokban a jogállamiság".

Azt fogják tapasztalni, hogy fontos, egységes európai politikai álláspontot igénylő kérdésekben 

mi, magyarok vagyunk olyan bátrak, élünk azzal az európai jogunkkal, hogy szuverén, önálló magyar álláspontot képviselünk, emiatt le fognak dorongolni

- mondta Deutsch Tamás.

A politikus úgy véli, az európai parlamenti szakbizottság képviselői szándékos piszkálódó, provokáló magatartást tanúsítanak, eleve előítéletesen érkeznek Magyarországra.

Nem kíváncsiak arra, ami itt történik, bármilyen, az ő eredeti álláspontjukat cáfoló tényeket mutatunk is be nekik, ők akkor is az eredeti rágalmazó álláspontjukat fogják megismételni

- jegyezte meg.

Deutsch Tamás a küldöttség érkezésével összefüggésben leszögezte: "a tényekhez ragaszkodva minden általuk feltett kérdésre, minden általuk megfogalmazott csúsztatásra, rágalomra a valóságnak megfelelő állításokat fogunk megfogalmazni".

Így a polgárok láthatják: amit mondanak, politikai rágalom, amit pedig a magyar hatóság, a magyar kormány képviselői mondanak, azok a valóságnak megfelelő állítások

- közölte a politikus.

Forrás: MTI

2023. május 14. 09:55
Ledobta kutyáját a negyedik emeletről, 20 métert zuhant az öleb
A házikedvenc nem élte túl a zuhanást.
Húscafatok lepték el az autópályát, le kellett zárni a külső sávot - videóval
Horrorfilmben is megállta volna a helyét a sztráda látványa.
Könyv készül Jákob Zoltán életéből, titkokat árul el a Nagy Ő
Magyarország egyik leggazdagabb embere hamarosan az ország szeme láttára kezd párkeresésbe a Nagy Ő című reality ker...
Nem lehet halottá nyilvánítani Suhajda Szilárdot
A hegymászó holtteste nem került elő.
Kisgyerekeket késeltek meg egy játszótéren, videón a szíriai támadó
Három gyerek életveszélyes állapotban van.
Barátnők, de irigyek egymásra
Visszavonulása óta először állt kamerák elé Tóth Andi. Őszintén beszélt a róla szóló pletykákról és botrányokról. El...
"Az egész életemet elmosta a víz"
Megbénult a közlekedés, leálltak a villamosok, brutális vihar csapott le Budapestre. Mindent elöntött az árvíz, sárl...
Járvány és éhínség jöhet
Újabb robbantás Ukrajnában. A világ legnagyobb ammóniavezetékét érte támadás, felrobbantották, súlyos katasztrófa le...
A rajongóktól kér segítséget a Korda házaspár
Korda György és Balázs Klári nem bírták tovább, a közvéleményhez fordultak.
Fülledt idő
Időjárás-jelentés, 2023. június 8., csütörtök
Távozik az Újpesttől a csapat legjobb focistája
A fantasztikusan versenyző Takács Boglárka tovább javította a 100 méter magyar csúcsát
A HírTV oda jutott el ahová tévéstáb még soha
2500 eurót is elkérhetnek az új Samsung csúcsmonitorért
Szinte biztos volt, hogy Suhajda Szilárd nem éli túl a mászását