Az Action for Democracy diplomaták hadát is mozgatni tudja

Alternatív hálózatával könnyen utat talál Joe Biden amerikai elnök nagyköveteihez az Action for Democracy – ez is megtudható a nyilvánosságra került új videókból. Ezzel a Soros-pénzen működő szervezet újabb saját állítását cáfolja. Kiderült ugyanis: nem igaz, hogy „nemzetközi tanácsadói” nem végeznek operatív munkát - írta meg a Mandiner.

A 2022-es magyarországi választásokba is beavatkozó Action for Democracy (A4D) újabb igaztalan állításáról hullt le a lepel az X-mikroblogplatformon (a volt Twitteren) nemrég nyilvánosságra került videófelvételek nyomán. Nemcsak az derült ki, hogy nem „mikroadományok” állnak alapvetően a szervezet mögött, hanem Soros György tőzsdespekuláns pénze, de egyúttal az is: az A4D nemzetközi tanácsadó testületének tagjai – köztük világhírű professzor, tábornok – a napi operatív tevékenységben is részt vesznek.

Nemrég Varsóba utaztunk, és én szerveztem a találkozókat, mert tudja, könnyebb volt nekem találkozót kérni Brzezinski nagykövettel vagy a német nagykövettel – mondja Kati Marton, az A4D tanácsadó testületének elnöke (honlapjuk szerint csak tagja). (Ezek a szavai 1:49 és 2:09 között hallhatóak.) A találkozókra állítása szerint azért volt szükség „mert ott – mármint Lengyelországban – hamarosan nagyon kritikus választások lesznek, nagyon kritikusak.

Marton kijelentése ellentmond az A4D saját honlapján olvasható kitételnek, miszerint a tanácsadó testület tagjai nem vesznek részt a napi döntéshozatalban, és nincsen tudomásuk a szervezet támogató tevékenységéről az egyes célországokban. Ezt az állítást egyébként korábban Márki-Zay Péter, a magyarországi ellenzék 2022-es miniszterelnök-jelöltje is meghazudtolta – feltehetően akaratlanul –, amikor azt nyilatkozta: Kati Marton és barátai nagyon sokan és nagyon sokat tettek azért, és gyűjtöttek a kinti magyarok és nyilván nem csak a magyarok körében ahhoz, hogy sikeres legyen ez a kampány.

A Magyar Nemzet korábbi cikksorozata a 74 éves Kati Martont Soros legfontosabb emberei közé sorolta. A budapesti elitkörnyezetben cseperedett Marton a magyarokat „hülye, ignoráns társadalomnak”, Miskolcot pedig kellemetlen városnak nevezte.

Tegnap arról írtak a Mandineren, hogy az A4D hazánk mellett az elmúlt két évben többek között Lengyelországot, Szlovákiát és Brazíliát nézte ki olyan „csatatérként”, mint ahol a szuverenistákkal szemben a globális világrend érdekében lép fel az egyes választások alkalmával. Persze elsősorban „civil” csomagolásban, liberális NGO-kat és sajtótermékeket támogatva.

Fotó: MTI/ Földi Imre

Demokrata párti diplomáciahálózat

Az A4D személyi hálózata az amerikai Demokrata Párthoz köthető, politikája annak érdekeit szolgálja. Így az új videókból arra is fény derül, az Orbán-ellenes motivációnak a demokráciával és a jogállamisággal kapcsolatos frázispuffogtatás felszíne alatt még az A4D szerint is az a magyarázata, hogy Orbán Viktor példaértékűvé lett a republikánusok körében, ezért kormányzása sérti a Demokrata Párt érdekeit.

A tanácsadó testületből a demokrata párti kapcsolathálója miatt Marton a legalkalmasabb arra, hogy az A4D számára alternatív, álcivil kvázi-diplomáciai hálózatot szervezzen. Befolyásos washingtoni és New York-i körökben korábbi televíziós újságíróként is jól ismert, és (időközben elhunyt) amerikai hírességek volt feleségeként is otthonosan mozog. Így a jelenlegi amerikai külügyminiszter, Antony Blinken is személyes jó ismerőse. Marton második férje Richard Holbrooke, a Clinton-kormányhoz kötődő sztárdiplomata volt, esküvőjüket 1995-ben éppen Donald Blinken akkori budapesti nagykövet – a mostani külügyminiszter apja – Zugligeti úti rezidenciáján tartották.

Nehéz elképzelni, hogy Marton ne tudna az A4D céljai érdekében mozgósítani bármely amerikai diplomatát.

Korányi Dávid, a szervezet alapítója és ügyvezetője pedig korábban öt éven át dolgozott Brüsszelben. Ez az A4D uniós befolyását erősítheti.

A nyilvánosságra került videóban Marton által hivatkozott „Brzezinski nagykövet” Mark Brzezinski, a Biden-kormány jelenlegi varsói képviselője, Zbigniew Brzezinski egykori demokrata párti nemzetbiztonsági tanácsadó, az egyik legismertebb amerikai külpolitikai stratéga fia. Az A4D személyi összefonódásait erősíti, hogy az idősebb Brzezinski a főnöke, majd személyes jó barátja volt a magyar származású Charles Gatinak, az A4D egy másik tanácsadó testületi tagjának. Gati felesége, Toby Trister Gati pedig az amerikai külügy hírszerzési irodájának vezetője volt a Clinton-kormány idején, az 1990-es években.

2024. február 09. 09:32
Kiürítették a kaposvári Virágfürdőt, 50 embert kellett biztonságba helyezni
Az eset kapcsán további vizsgálatok folynak.
Takács Péter: Átlagosan 20 százalékkal emelkedik az egészségügyi szakdolgozók alapbére
Március 1-jétől átlagosan 20 százalékkal nő az egészségügyi szakdolgozók alapbére.
Döbbenetes tábla díszeleg Szeged határában, világos üzenet fogadja az arra járókat
Egyelőre nem tudni, ki tette oda.
Csontvázakra bukkantak a Kodály Intézet felújításán, helyszíni fotók készültek
Az elhunytak túlnyomó többsége gyermek volt.
Beosontak Fásy Ádámékhoz, Zsüliett nem tudta elkerülni a betörőt
Zsüliett félelmében először mozdulni sem bírt.
Kisgyereket molesztált egy pedagógiai asszisztens az egyik budai óvodában
Szexuálisan zaklatott egy óvodást egy férfi Budapesten a 11. kerületben, hivatalosan szexuális kényszerítés miatt in...
Magyarországot is eléri az invázió, ez sokak életét megkeserítheti
A szakértő elmondta, mit tehetünk, ha meg akarjuk úszni.
Napos, felhős idő várható
Időjárás-jelentés, 2024. március 2., szombat
Tények Plusz adás, 2024. március 02., szombat
BEVÁLLALTUK, MEGNYERTÜK! - nagyot álmodtak, szupersztárok lettek, exkluzív interjú a Megasztár győzteseivel, a showm...
Gyilkosság történt Szőkéden
Bűncselekmény áldozata lett egy 68 éves férfi Szőkéden - közölte a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság szombat es...
Két magyar is játszott a Borussia Dortmund ellen
Újabb megsemmisítő magyar győzelem az olimpiai selejtezőtornán
Székely Norbert: Olyan szurkolást kaptunk, amilyet én még sohasem éltem át
A magyar kosárcsoda hőse: Majdnem elsírtam magam, de inkább majd vasárnap - videó
Krausz Gábornak üzenhetett Tóth Gabi

Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
A baleset helyszínén teljes útlezárás van érvényben - írták a police.hu oldalon
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Halálos baleset történt a 85-ösön, a szomszédos vármegyében
20:34 - A sofőr meghalt
Felborult egy autó a 84-esen főúton
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Felborult egy autó a 84-esen, Lövőnél
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Kamion és kisteherautó ütközött össze az 5-ösön, Lajosmizsénél
A 66-os és 65-ös kilométer között félpályán halad a forgalom.
Karambol a kórház közelében Nyíregyházán
Két személygépkocsi ütközött össze a Szent István utcán Nyíregyházán péntek délután. A vétlen autóból egy sérültet kórházba szállítottak. A baleset okát a rendőrség vizsgálja.
Baleset történt a 4-es főúton Kőlaposnál
Egy személy megsérült abban ráfutásos balesetben, ami pénteken délután történt a 4-es főúton Kőlapos közelében. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.
Kerékpározás közben telefonált egy nő Egerben, súlyos baleset lett a vége
Az ügyészség vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.
Baleset történt Zalaegerszegen
Baleset történt Zalaegerszegen a Hock János utca 92-nél péntek délután 4 óra tájt. A helyszíni szemle időtartama 1 órát vesz igénybe. Torlódás és lezárás nincs a helyszínen, de mindenki körültekintően vezessen. 

Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Szerelmükről adtak bizonyítékot.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most derült ki: június óta rákkal küzd a képernyőről eltűnt műsorvezető
Nagyon népszerű arca volt a híradónak.
Baleset történt a 85-ös főúton: a sofőr a helyszínen életét vesztette
A helyszínen életét vesztette a sofőr.
Baleset a Paksi Atomerőműnél: többen is megsérültek!
A rendőrség adott tájékoztatást a történtekről.
Kiderült a titok az Aldi pénztárosairól - ez minden egyes vásárlót érint!
Ez segít alacsonyan tartani az árakat.
Krausz Gábor fotóját máris egy társkeresőn látták viszont
A sztárt egy társkeresőn találták meg.
"41 éves vagyok, és hozzámentem a legjobb barátom iskolás fiához – ő 16 éves"
Legjobb barátja fiához ment feleségül egy 41 éves nő és állítja, ez legális.
Még csak 15 éves, de meseszép: Jázmin lehet Palvin Barbi utódja
Kifutóról álmodik.