Alapjogokért Központ: a magyarok jelentős többsége elutasítja a külföldi kampányfinanszírozást

A választókorú magyarok 61 százaléka szerint elfogadhatatlan, ha egy párt kampányában részt vevő szervezetek külföldi támogatásban részesülnek - derül ki az Alapjogokért Központ közvélemény-kutatásából, amely szerint mindössze a megkérdezettek 34 százaléka válaszolta azt, hogy nem sérti Magyarország függetlenségét és szuverenitását a külföldi finanszírozás.

Az idén január 31. és február 2. között ezer ember telefonos megkérdezésével készült, a Facebookon közzétett kutatás összefoglalójában emlékeztettek, hogy a 2022-es áprilisi országgyűlési választás "a nemzeti oldal negyedik kétharmados felhatalmazásával és a legfontosabb politikai kérdésekben a nemzeti érdekkel ellentétes álláspontot képviselő baloldal sokadik vereségével zárult".

Tavaly augusztusban ráadásul Márki-Zay Péter elárulta, hogy az általa vezetett Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) jelentős adományokat kapott az Action for Democracy (AFD) nevű, amerikai baloldalhoz köthető Soros-szervezettől - írták.

"A rendszerváltoztatás utáni legsúlyosabb külföldi befolyásolási botrányban számtalan hazai baloldali szervezet, köztük a Bajnai Gordon fémjelezte DatAdat érintettségére derült azóta fény" - fogalmaztak.

A Nemzeti Információs Központ megállapítása szerint, a külföldről több mint 4 milliárd forintnyi, "Magyarországra utalt támogatás a magyar választások befolyásolását szolgálta" - idézték fel.

Az incidens súlyosságát igazolja, hogy "a magyar közvélemény élénk érdeklődést mutat a botrány iránt", ugyanis a megkérdezettek döntő többsége (77 százaléka) már hallott az ügyről, amely alig 22 százalék figyelmét kerülte csak el. Mindez igen figyelemreméltó tény annak tükrében, hogy a baloldali dollármédia gyéren számolt be az eseményekről, ezzel is leplezve saját érintettségét - állapították meg az összefoglalóban.

Igyekezetük "érthető" - folytatták -, hiszen a hazai közvélemény nem tolerálja a külföldi beavatkozásokat, ugyanis a választópolgárok jelentős többsége (61 százaléka) nem tartja elfogadhatónak, ha egy párt kampányában résztvevő szervezetek jelentős összegű külföldi támogatásban részesülnek.

Fotó: MTI/Beliczay László

Éppen ezért a magyar választópolgárok úgy gondolják, hogy a kampányfinanszírozási botrány összefügg a nemzeti önrendelkezés kérdéskörével. A megkérdezettek több mint fele (54 százaléka) szerint a külföldi támogatások sértik Magyarország szuverenitását, ezzel pedig a népfelség elvére épülő demokráciát.

A nemzeti oldal politikai hitvallását a "Magyarország az első" gondolat jelenti, az ország stabilitását pedig a magyar választópolgárok demokratikus felhatalmazása biztosítja - írták.

Hozzáteszik: a dollárbaloldal botránya nyomán kibontakozó események jól mutatják, hogy a baloldal igyekszik eleget tenni a külföldi támogatók elvárásainak, az emberek akarata helyett a guruló dollárkötegek mentén politizál. "Béke helyett háborút, beruházások helyett munkanélküliséget, ésszerű kereskedelmi kapcsolatok helyett drágulást okozó szankciókat követel".

Orbán Viktor szavaival élve "ennél durvább dolog talán nincs is, mint hogy az ember a saját hazája helyett a politikában pénzért a megbízó érdekét képviselje" - idézték a kormányfőt.

Nem véletlen, hogy a magyarok négyszer egymást követően mondtak határozott nemet az idegen érdekeket érvényesítő politikára, s álltak ki a nemzeti érdekek mellett - áll az összefoglalóban.

Forrás: MTI

2023. február 06. 12:47
A bugyijába nyúlt és erőszakoskodott, ápoló zaklatta a beteg kislányt - videóval
Felkavaró!
Óriási győzelem után megszólalt Szoboszlai Dominik
A csapatkapitány Szoboszlai Dominik szerint a magyar labdarúgó-válogatott a bolgárok elleni 3-0-s győzelemmel zárult...
Iszonyú dolgokat művelt egy kölyökkutyával egy ózdi férfi, az állat nem élte túl
Megrázó fotók készültek a helyszínen.
El akartak rabolni egy szegedi kislányt az utcán? Most kiderült az igazság
Napokig tartotta magát a hír a közösségi portálokon, hogy Szegeden ismeretlen zaklatott egy 12 éves kislányt, majd a...
Nagy lehet a baj, kórházból jelentkezett be Barta Sylvia
Az időjós édesanyja kórházi ágya mellől posztolt.
Autósok figyelem! Újabb porfelhők nehezíthetik a közlekedést a magyar utakon
Az ország több pontján kavarja a homokot és a port a viharos szél, ami csökkenti a látótávolságot - írta honlapján k...
Tripla jubileumot ünnepel Leslie Mandoki
Tripla jubileumot ünnepel együtt Leslie Mandoki és a Volkswagen csoport: Leslie Mandoki stúdiója 40 éves, a Mandoki ...
Hatalmasat nőtt Tóth Andi kedvence, együtt pózoltak Bailey-vel
Az új családtag alig néhány hónapja került az énekesnőhöz, máris nagyon nagyot nőtt.
Tűz ütött ki a XXIII. kerületben, gázpalack is robbant
Körülbelül száz négyzetméter terület égett.
Ismét terméket hívott vissza a népszerű áruházlánc, a forgalomból is kivonják
A hírt a Nébih közölte az MTI-vel.
Megtalálták az egyik legrettegettebb rákbetegség gyógyszerét
Halott szülei közül mentett ki egy gyereket a magyarországi mentőcsapat Törökországban
A világbajnok brazil focilegenda nevetséges szimulálását másolta az argentin kapus - videó
Nagy-Britanniában szintetikus alkoholos italt hoznak forgalomba
Ráday utcai kollégiumi tűz: kiderült, hogyan halt meg a férfi