A Gyurcsány-párthoz húzó Ujhelyi István is feltűnően jóban van a brüsszeli korrupciós botrány főszereplőjével

Gyurcsányné és Gurmai Zita után újabb hazai baloldali képviselőről derült ki, hogy szoros kapcsolatban állt a súlyos korrupciós botrányba keveredett, jelenleg előzetes letartóztatásban lévő Eva Kailival. Ujhelyi István nemcsak, hogy szoros kapcsolatban volt Kailival, hanem közösen szervezett vele konferenciát, valamint egy európai parlamenti csoportban a főnöke volt a korrupciós botrányba keveredett görög politikusnő. Ujhelyi azonban decemberben még letagadta, hogy bármilyen kapcsolatban lett volna Kailival, de most képekkel bizonyítja az Origo, hogy a Gyurcsányhoz közeledő európai parlamenti képviselő egyszerűen nem mondott igazat.

2023. január 13. 09:14

"Személyesen semmilyen kapcsolatban nem voltam az érintett képviselőkkel és szakértőikkel" - minderről még 2022. december 12-én beszélt Ujhelyi István a Mandinernek a példátlan baloldali korrupciós botrány kitörését követően. Mint ismert, akkor helyezte vizsgálati fogságba a belga rendőrség Eva Kailit, az Európai Parlament szocialista alelnökét és további három gyanúsítottat, akiket a hatóságok egy Katarral kapcsolatos korrupciós ügyben folytatott nyomozás során vettek őrizetbe.

Ujhelyi nem mondott igazat, nagyon is jóban volt Kailival

A tények azonban alaposan cáfolják Ujhelyi decemberi állításait, mivel nemcsak, hogy kapcsolatban állt Eva Kailival, hanem nagyon is jó viszonyban voltak az Origo birtokába került képek tanulsága szerint.

Még 2017 októberében választották meg Ujhelyit a 40 éven aluli EP-képviselők alelnöknek, míg Eva Kailit elnöknek választották. Közös fotó is készült megválasztásuk után.

Fotó: Origo

Mindez egyértelműen bizonyítja, hogy Ujhelyi nemcsak ismerte, hanem szoros kapcsolatban is állt Kailival.

Közös Ujhelyi-Kaili szeánsz Soros szervezetekkel

Ujhelyi az Európai Parlamenten belül máshol is szorosan együttműködött a több mint 1,5 millió euró készpénzzel lebukott Kailival. Konferenciát is szerveztek közösen Brüsszelben, ami a médiaszabadsággal foglalkozott, ahová főként Soros-szervezeteket (Riporterek határok nélkül) és magyar baloldali médiumokat (az akkor megszűnő Népszabadság) is hívtak. Természetesen erről a rendezvényről is több kép készült.

Ez is azt bizonyítja, hogy milyen szoros volt az együttműködés közöttük. 


Az eseményről Ujhelyi még a Facebook-oldalán is beszámolt.

Tehát Ujhelyi azon 2022. decemberi állítása, hogy semmilyen kapcsolatban nem volt a súlyos korrupciós botrányba keveredeő Kailival, egyszerűen hazugság volt az Origo szerint.


Gyurcsánynéval és Gurmaival is kapcsolatban volt Kaili

A brüsszeli korrupciós botrány központi alakjáról, Eva Kaili letartóztatott baloldali EP-képviselőről már korábban kiderült, hogy Gyurcsánynéval kiváló kapcsolatban van.

Mindezek mellett csütörtökön olyan képek kerültek az Origó birtokába, amelyek Kaili és az MSZP egyik vezető politikusának, Gurmai Zitának kapcsolatát bizonyítják, és egy olyan rendezvényen készültek, amelyet Gurmai és az európai szocialisták általa vezetett női tagozata szervezett. A képek tanúsága szerint az MSZP frakcióvezető-helyettese, Gurmai Zita láthatóan jó kedvvel és nagy elismeréssel hallgatja a nemrég letartóztatott Kailit, párttársát, akivel korábban a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége EP-frakcióban közösen foglaltak helyet 2019-ig.


Hatvan EP-képviselő is érintett lehet a gigakorrupciós botrányban

Mint ismert, tavaly decemberben robbant ki a brüsszeli korrupciós botrány, amikor elsősorban szocialista EP-képviselőkről és a strasbourgi parlamenttel szorosan együttműködő nem kormányzati szervezetekről derült ki, hogy nagy összegű készpénzt fogadtak el a katari és a marokkói kormányoktól lobbitevékenységért cserébe.

A botrány kirobbanása óta négy embert tartóztattak le és helyeztek előzetes letartóztatásba korrupciós vádakkal: a görög szocialista Eva Kailit, az Európai Parlament akkori alelnökét, Pier Antonio Panzeri olasz volt szocialista EP-képviselőt – aki a vesztegetési hálózat feltételezett vezetője, a Fight Impunity nevű brüsszeli székhelyű civil szervezet vezetője –, az olasz Francesco Giorgit – Eva Kaili élettársa, aki egy belga szocialista EP-képviselő, Maria Arena asszisztenseként dolgozott – és Nicolo Figa-Talamancát, a No Peace Without Justice nevű civil szervezet igazgatóját.

A belga rendőrség csaknem 1,5 millió eurót foglalt le a brüsszeli régióban az ügyben végrehajtott házkutatások során. A vád ellenük: bűnszervezethez tartozás, pénzmosás és korrupció. egyes híradások szerint összesen hatvan EP-képviselő lehet érintett az ügyben.

A korrupciós botrány az egész EU hitelességét veszélyezteti

A baloldali európai tisztviselők sok millió eurós megvesztegetési botránya nemcsak tovább rombolja az eddig sem túl erős Brüsszel és EU iránti bizalmat, de minden jel szerint maga alá temetheti a jelenleg fennálló rendszert is.

A korrupciós ügyre Rober Golob szlovén miniszterelnök azzal reagált egy friss Politico-podcastban: „Gyakorlatilag semmilyen ellenőrzés nem történt a parlamentben, ez számomra tényleg elképesztő". Ő is megerősítette a széles körben terjedő nézetet, hogy a botrány az egész EU hitelességét fenyegeti, aminek különös jelentősége van a jövő évi európai parlamenti választások előtt.

Eva Kaili jelenleg a brüsszeli Haren (luxus)börtönben ül, érdemben még nem tett vallomást.

Túlságosan beleélte magát a videójátékba egy veszprémi férfi, vérfürdővel végződött az utolsó pálya
Egy veszprémi gyárban ölte meg kolléganőjét a 25 éves férfi, vádat emeltek ellene.
Durva fenyegetéseket kapott több zalaegerszegi iskola, kiürítették az épületeket
Zalaegerszegen hét iskolát evakuáltak.
Gyönyörű fotókon a jegesedő Balaton, leírhatatlan az elénk táruló látvány
Nem csak a magyar tenger, hanem a növényvilága is jégtakaróba burkolózott.
Óriási lángok csaptak fel a VII. kerületben, szinte teljesen kiégett egy furgon
Egy kisteherautó kapott lángra a Nefelejcs utcában.
Paks II.: Megtörtént a nagy bejelentés
Rendkívüli bejelentést tett a Roszatom vezérigazgatója.
Nincs viszály a testvérek között
Közel 6000 szurkoló előtt lépett pályára Tatabányán az ország második leghíresebb Valmar párosa. Nem tévedés. Valkus...
Veszélybe került a karrierje
Még az sem kizárt, hogy a Sztárban sztár leszek! a karrierje vége Molnár Tibinek. A Trap kapitányként ismert zenész ...
Elég a támadásokból!
Kapott hideget-meleget. Dudás Miki feleségét néhány hónappal ezelőtt azzal vádolták meg, hogy már nem alkotnak egy p...
Így él az ország bugyiárusa
Pongót 20 évvel ezelőtt még a Big Brother-ben ismerte meg az ország. A műsor után még néhány évet eltöltött a showbi...
Fejbe lőtte magát a kisfiú
Akár tragédia is történhetett volna annak a 17. kerületi háznak az udvarán, ahol fejbe lőtte magát egy fiú. A tíz év...
Tolvai Reni teljesen összeomlott
Kifütyülték Joe Biden dögunalmas és üres évértékelését a republikánosok
Egy visszavonult játékos segítheti ki a bajból a győri kézilabdacsapatot
Már 12 túlélőt mentett meg a magyar mentőegység Törökországban
Nemzetközi jelentőségű hajógyár létesül Dunavecsén