A gyermekvédelmi népszavazás ellen hergelt az Amnesty-vezér, akinek testvére a gyanú szerint rengeteg adót csalt

Az elmúlt időszakban hazánk külföldi lejáratása mellett a gyermekvédelmi népszavazás megfúrásában is részt vett az Amnesty International Magyarország, amelynek vezetője az a Vig Dávid, akinek a testvérét, Vig Mórt adócsalás elkövetésének gyanúja miatt a napokban tartóztatták le az adónyomozók. A genderideológiát elutasító, a kiskorú gyermekek védelmét szorgalmazó referendum elleni kampányra ráadásul Vig Dávidék több mint 140 millió forintot kaptak különböző külföldi, illetve hazai álcivil egyesülettől - írja a Magyar Nemzet.

Hazánk nemzetközi lejáratása mellett Magyarországon is többször kifejtette áldásos „civil” tevékenységét a Vig Dávid vezette Amnesty International Magyarország.

A szervezet vezetője azért került az utóbbi időben újra reflektorfénybe, mert múlt héten elfogták a praxisától eltiltott ügyvéd testvérét, akit egy több szász milliós számlagyár működtetésével hozott összefüggésbe az adóhatóság.

A NAV Vig Mórt különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással és más bűncselekményekkel gyanúsítja.


Fontos embere a Soros-hálózatnak

Megírtuk azt is, hogy Vig Dávid a Soros-hálózat fontos magyarországi láncszeme, hiszen milliárdos összegek felett rendelkező, illetve komoly külföldi támogatást kapó, a tőzsdespekuláns befolyása alatt álló szervezeteknél volt bizalmi állásban.

Vig vezette korábban a Magyar Helsinki Bizottság rendészeti programját, de ami ennél is fontosabb, hogy Vig az Amnesty International Magyarország igazgatói pozíciója előtt öt évig, 2011 és 2016 között Soros György alapítványánál, az Open Society Foundations (OSF) Emberi jogi programjának büntető igazságszolgáltatási csoportjában dolgozott.

Az OSF az, amely több mint tízmilliárd forinttal tőkésítette fel magyarországi hálózatát.

Ide köthető az Amnesty International hazai szervezete is, amelyről tudható, hogy nem egy esetben a hazánk elleni külföldi támadásokhoz kreált muníciót. A szervezet nekiment a bírósági hivatalnak és lépten-nyomon kritizálta az igazságügyi rendszert, továbbá hathatós intézkedéseket követeltek a korrupcióellenes harccal összefüggésben. Utóbbinak persze Vig testvérének letartóztatása után van némi pikantériája.


Megtámadták a gyermekvédelmi népszavazást az LMBTQ-szervezetek

A hazánk lejáratását szolgálta az Amnestynek a gyermekvédelmi népszavazás elleni kampánya is, amelynek külföldön is volt visszhangja.

Emlékezetes, 2022 januárjában az Amnesty, illetve több LMBTQ-szervezet (köztük az ellenkampány másik főszervezője, a Háttér Társaság) közös közleményt adott ki, amelyben arra buzdítottak, hogy az emberek szavazzanak érvénytelenül a gyermekvédelmi népszavazáson. Szerintük ugyanis a referendumban megfogalmazott kérdések „sértették az LMBTQ-emberek méltóságát”.

A kampányba Vig Dávid is gőzerővel beszállt és úgy nyilatkozott, hogy „érvénytelen kérdésekre érvénytelen választ kell adni”.

(Vig LMBTQ-emberek iránti érzékenysége érthető, hiszen saját bevallása szerint ő maga is meleg.).

A közös közlemény persze nem előzmény nélküli, hiszen a pedofil bűnelkövetőkkel szembeni szigorúbb fellépésről, továbbá a gyermekek védelme érdekében egyes törvények módosításáról szóló törvény megváltoztatása után az Amnesty International Magyarország, a Háttér Társaság, a Labrisz Leszbikus Egyesület, a Budapest Pride, a Prizma Közösség, a Szivárványcsaládokért Alapítvány és a Magyar Helsinki Bizottság tüntetett a Kossuth téren. Később pedig ezek az LMBTQ-csoportok mindent elkövettek, hogy a gyermekek védelméről szóló népszavazást ellehetetlenítsék.

Vig Dávid, az Amnesty International Magyarország igazgatója beszédet mond az Utcazene az utcán élőkért című ingyenes koncerten a Széll Kálmán téren 2018. december 10-én. (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Százmilliós támogatás az ellenkampányhoz

A referendum ellen hangolók nagy erőket mozgósítottak, hiszen négyszáz aktivista bevonásával indítottak országos kampányt, amihez több mint 140 millió forint támogatást kaptak hazai, illetve külföldi álcivil szervezetektől: az elérhető adatok szerint a Szivárványcsaládokért Alapítvány kilencszázezer, az Amnesty International Netherlands 5,6 millió, az Amnesty International Ltd. 133,6 millió forinttal támogatta a gyermekvédelmi népszavazás elleni hergelést. Emellett 54 hirdetést finanszíroztak a Facebookon, azok összege pedig csaknem hétmillió forint volt.


Büntetést kaptak a hergelésért

Az országgyűlési választásokkal egyidőben lebonyolított népszavazáson egyébként a szavazók 42 százaléka részt vett, és 3,6-3,7 millió ember szavazott érvényesen a gyermekek védelme mellett, ami elsöprő többséget jelentett. Vig Dávidéknak ugyanakkor sikerült szabotálniuk a referendum érvényességét.

Az ellenkampány után pár nappal a Nemzeti Választási Bizottság hárommillió forintos bírságot szabott ki az Amnesty International Magyarországra (több más álcivil szervezet is bírságot kapott), amiért érvénytelen szavazásra buzdítottak az április 3-i gyermekvédelmi népszavazáson.

A bizottság indoklása szerint a népszavazási kampány nem irányulhat az érvénytelen szavazásra buzdításra, ugyanis, mint fogalmaznak: „az nemcsak szétfeszíti, hanem át is töri a közvetlen hatalomgyakorlás alkotmányos célját és a mögötte meghúzódó jogalkotói akaratot”. A testület szerint az érvénytelen szavazásra buzdítás ezért visszaélésszerű joggyakorlásnak minősül.


Díjjal jutalmazták az LMBTQ-propagandát

Vig Dávidék a büntetés kapcsán az akciójuk elleni bosszúhadjáratról kezdtek beszélni, ugyanakkor az vigasztalhatta az Amnesty-vezért, hogy a szervezete „érvénytelen kérdésre érvénytelen válasz” elnevezésű kampányát a múlt esztendő legjobb civil kezdeményezései közé választották.

A referendum érvényességét szabotáló akció a Nonprofit Információs és Oktató Központ (NIOK) Alapítvány versenyében kategóriájának győztese lett, a Legnagyobb hatású projektért járó „civil” díjat szerezte meg.

A referendum szabotőreinek tevékenységét egyébként nem először akarják díjjal jutalmazni. Tavaly szeptemberben a Václav Havel Könyvtárral és a Charta 77 Alapítvánnyal együttműködve az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése jelölte díjra a szabotázsakcióban részt vevő szervezeteket. Az érintett NGO-k – köztük az Amnesty International Magyarország, a Háttér Társaság, a Labrisz Leszbikus Egyesület, a Budapest Pride, a NoÁr Mozgalom, a Magyar Helsinki Bizottság és a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) – közös közleményt adtak ki, amelyben óriási megtiszteltetésnek nevezték, hogy a Václav Havel-díj döntősei között lehetnek.

Az Amnesty saját beszámolójából mindezek mellett az is kiderül, rendkívül büszkék arra, hogy a népszavazás megfúrásáról készült film elnyerte a Berlin Indie Film Festival Legjobb Dokumentumfilm díját.

Egyik legfontosabb sikerként tekintenek arra is, hogy a gyermekvédelmi törvényt az Európai Unió Bíróságán támadta meg az Európai Bizottság.

2023. december 04. 10:13
Egy fiatal lövöldözött Szolnokon, egy biciklis postást többször eltalált
Délutáni autókázásnak indult az egész.
Németh Lajos megerősítette a nyugtalanító pletykákat: A hír igaz
Élő adásban közölte a nézőkkel.
Tűz ütött ki egy németországi nyugdíjasotthonban, többen meghaltak
A tűzesetben egy tűzoltó és egy rendőr, valamint rengeteg idős sérült meg.
„Nem vagy olyan hülye, mint amennyire kinézel” - durván odaszúrtak az elismert magyar énekesnek a TV2 stúdiójában
Derült égből villámcsapásként érte.
Életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba egy csecsemőt, a szomszédok segítségét kérte a kegyetlen apuka
Görcsrohamot kapott, majd elájult.
Döbbenetes állítások Korányi Dávidtól: Karácsonyékkal közösen lobbiztak Brüsszelben a magyar érdekek ellen
Az Action for Democracy Karácsony Gergelyékkel közösen lobbizott Brüsszelben azért, hogy Magyarország ne kapja meg a...
Újabb hitelminősítő erősítette meg Magyarország befektetésre ajánlott besorolását
Továbbra is befektetésre ajánlja Magyarországot a Japan Credit Rating Agency, a japán hitelminősítő megerősítette Ma...
„Együtt élünk” - Elszólta magát Mikes Anna Krausz Gáborról
A profi táncos elárulta, már össze is költöztek kedvesével.
100 milliót is érhet a kedvenc dátum
Akár 100 millió forintot is lehet nyerni a Szerencsejáték Zrt. legújabb termékével: a Napi Mázlival. Az új játék bev...
Kokaineső hullt Csorváson, filmbe illő jeleneteket láthattak a helyiek - videóval
Üldözték a rendőrök, menekülés közben szórta az útra a nála lévő drogot egy férfi Csorváson. Összesen nyolc dílert t...
Két magyar is játszott a Borussia Dortmund ellen
Újabb megsemmisítő magyar győzelem az olimpiai selejtezőtornán
Székely Norbert: Olyan szurkolást kaptunk, amilyet én még sohasem éltem át
A magyar kosárcsoda hőse: Majdnem elsírtam magam, de inkább majd vasárnap - videó
Krausz Gábornak üzenhetett Tóth Gabi

Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
A baleset helyszínén teljes útlezárás van érvényben - írták a police.hu oldalon
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Halálos baleset történt a 85-ösön, a szomszédos vármegyében
20:34 - A sofőr meghalt
Felborult egy autó a 84-esen főúton
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Felborult egy autó a 84-esen, Lövőnél
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Kamion és kisteherautó ütközött össze az 5-ösön, Lajosmizsénél
A 66-os és 65-ös kilométer között félpályán halad a forgalom.
Karambol a kórház közelében Nyíregyházán
Két személygépkocsi ütközött össze a Szent István utcán Nyíregyházán péntek délután. A vétlen autóból egy sérültet kórházba szállítottak. A baleset okát a rendőrség vizsgálja.
Baleset történt a 4-es főúton Kőlaposnál
Egy személy megsérült abban ráfutásos balesetben, ami pénteken délután történt a 4-es főúton Kőlapos közelében. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.
Kerékpározás közben telefonált egy nő Egerben, súlyos baleset lett a vége
Az ügyészség vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.
Baleset történt Zalaegerszegen
Baleset történt Zalaegerszegen a Hock János utca 92-nél péntek délután 4 óra tájt. A helyszíni szemle időtartama 1 órát vesz igénybe. Torlódás és lezárás nincs a helyszínen, de mindenki körültekintően vezessen. 

Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Szerelmükről adtak bizonyítékot.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most derült ki: június óta rákkal küzd a képernyőről eltűnt műsorvezető
Nagyon népszerű arca volt a híradónak.
Baleset történt a 85-ös főúton: a sofőr a helyszínen életét vesztette
A helyszínen életét vesztette a sofőr.
Baleset a Paksi Atomerőműnél: többen is megsérültek!
A rendőrség adott tájékoztatást a történtekről.
Kiderült a titok az Aldi pénztárosairól - ez minden egyes vásárlót érint!
Ez segít alacsonyan tartani az árakat.
Krausz Gábor fotóját máris egy társkeresőn látták viszont
A sztárt egy társkeresőn találták meg.
"41 éves vagyok, és hozzámentem a legjobb barátom iskolás fiához – ő 16 éves"
Legjobb barátja fiához ment feleségül egy 41 éves nő és állítja, ez legális.
Még csak 15 éves, de meseszép: Jázmin lehet Palvin Barbi utódja
Kifutóról álmodik.