A Bajnai Gordon alapította szervezet több mint tízezer aktivistáját foghatják be Magyar Péter kampányába

A 20K22 önkénteseit az előző választáson zavarkeltéssel is megbízhatták a szavazatszámlálás mellett - írta a Mandiner

Az együttműködés újabb formájára derült fény a Bajnai Gordon-féle kör és Magyar Péterék között. Magyar már az április 19-i orosházi fórumán megemlítette, hogy a kampányában egy olyan szervezettel működhetnek együtt, amely több mint 10 ezer aktivistát képes mozgósítani.

– Egy civil szervezet ajánlott nekünk segítséget, akik eddig is már jelen voltak a szavazásokon, és nekik van 11-12 ezer emberük. Emellé kell nekünk még 10 ezret szereznünk – hangoztatta a baloldal új reménysége (55:22-től ebben a videóban – a szerk.).


Árulkodó számok

A számokból kiindulva már eddig is valószínűsíteni lehetett, hogy a szervezet azonos a Bajnai Gordon által gründolt 20K22-vel, amely 20 ezer aktivistát toborzott szavazatszámlálónak a 2022-es választásra. Most azonban Magyar Péter szűkebb környezetéből is megerősítést nyert a feltételezés.

Amellett, hogy Magyar Discord-csoportjában többen is azt írták, hogy már dolgoztak a 20K22-nek a 22-es választáskor, az egyik hozzászóló a mostani együttműködésről is osztott meg információt.

Valószínüleg a 20k vagy a Számoljunk Együtt szervezetekkel együttműködve lesz. Én 20k-val voltam 2022 választáson. Van felkészítő anyag és ők koordinálják a beosztásokat is

– olvasható a Mandiner birtokába került képernyőfotón.

Mivel a Magyar Nemzet telefonos megkeresésére a Számoljunk Együtt Mozgalom azt a tájékoztatást adta, hogy a júniusi választásokra egyáltalán nem toboroznak aktivistákat, kizárásos alapon a Bajnai-féle 20K22 biztosíthatja Magyaréknak az említett 11-12 ezer főt. Annál is inkább, mivel a 20K22 újra aktív az online médiában, és a honlapján hirdeti, hogy készül a június 9-i választásokra.


Zavarkeltés is a feladatuk lehetett

Érdekesség, hogy bár a 20K22 hivatalosan szavazatszámlálókat toborzott, kiszivárgott információk szerint a zavarkeltés is az aktivisták feladata közé tartozott. Erről beszélt Lukács László György, a Jobbik alelnöke a Magyar Nemzet birtokába került felvételen: „Abba a körbe, amelyik számol, vagy mondjuk Karcagon, ahol az egyes választókör számolja az összes ilyet, oda olyan embert kell beküldeni, aki végig fogja balhézni akár az egészet”.

Amint később, a 2022-es választás után bebizonyosodott, a Bajnai Gordon gründolta szervezet számos aktivistája valóban erősen előítéletesen, sokszor még az ellenszenvüket sem leplezve viselkedett a fideszes szavazókkal, sőt a vidéki népesség egészével szemben.

Mindez az aktivisták saját beszámolóiból derült ki, amelyekben a számlálóbiztosok legtöbbször analfabétának, alkoholistának és önálló akarat nélküli zombiknak állították be a vidékieket, akiket a dehumanizáló jelzők széles skálájával illettek.


A NAV fókuszában Magyarék kurátora

Ráadásul a 20K22 mögött álló Tiszta Választásokért Alapítvány kurátora nem más, mint Tordai Csaba, Karácsony Gergely főpolgármester jogi főtanácsadója, Gyurcsány Ferenc és Bajnai bizalmi embere, akinek az ügyvédi irodájában a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tartott házkutatást néhány hónapja.

Ennek folyamán okirat-hamisítás bűncselekményét alátámasztó bizonyítékokat foglaltak le, a Karácsony Gergely által alapított 99 Mozgalom botrányos, félmilliárdos adománygyűjtése kapcsán.

Az elmúlt két hét során több másik összefonódásra is fény derült Magyar Péter mozgalma és a Bajnai Gordon köre között. A Magyar Nemzet szúrta ki, hogy az egykori baloldali kormányfő nevével fémjelzett datadatos csoportból több szervezet is felbukkant a Talpramagyarok.hu adatvédelmi tájékoztatójában. Nevezetesen az Estratos Digital GmbH és a Lundadonate.org, vagy röviden Lunda.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Estratos és Lunda

Az Estratos Digital GmbH – korábbi nevén Datadat GmbH – egy bécsi székhellyel alapított digitális ügynökség, amely főleg a progresszív politikai mozgalmak segítésére koncentrál.

Ügyvezetője a Bajnai Gordon kormányának volt titokminisztere, a Datadat-cégcsoport vezető figurája, Ficsor Ádám. A Lunda nevű adománygyűjtő platformot pedig a Datadat fejlesztette és egy összetett, számos funkcióval rendelkező eszközt biztosít az adománygyűjtők részére.

Miután a Mandiner beszámolt arról, hogy az Estratos és a Lunda is szerepelt Magyarék adatkezelési tájékoztatójában, a két cég néhány órán belül eltűnt a dokumentumból. Magyar Péter később ezt azzal indokolta, hogy más szervezettől vették át az adatvédelmi tájékoztatót. Néhány nappal később a tájékoztató a szerző kilétét feltüntető rubrikában egyszer csak megjelent Bárdos Barnabás neve.

Utóbbi korábban a baloldali tüntetéseken rendszeresen feltűnő színész-aktivista által alapított mozgalomnak, a noÁrnak a pénzügyekért felelős menedzsere volt.

A tevékenységét a minap beszüntető noÁrról ismert: azokkal az amerikai cégekkel dolgoztak együtt, amelyek érintettek voltak a dollárbaloldal-botrányban, vagyis a külföldről finanszírozott kampányfiaskóban.

A mozgalom adatkezelését részben a Datadat végezte, így például a Bajnai Gordon érdekeltségébe tartozó céghálóhoz kerültek azoknak a személyes adatai, akik ezeket megadták noÁr webshopjában, akik előfizettek vagy feliratkoztak a mozgalom hírlevelére, vagy az ő felületükön regisztráltak valamely tüntetésre.


Az egyik Bajnai-szál

Bárdos Barnabás személyén keresztül egy további szálon is kapcsolódik Magyarék mozgalma a Bajnai-féle körhöz. Bárdos és felesége nevére van bejegyezve ugyanis a Benedict 2002 Befektetési és Szolgáltató Kft. nevű cég, amelynek a tulajdonában áll az a II. kerületi, Kelemen László utcai lakás, ahova bejegyezték Magyar Péter szervezetét, a Legyél a változás! Egyesületet.

Az Átlátszó 2014-es cikke szerint a Benedict 2002 Befektetési és Szolgáltató Kft. egy offshore ügyben érintett ciprusi cég, a Burnack Holdings Ltd. egyik részvényese.

Az írás arra is kitér, hogy a Bajnai Gordonhoz köthető Wallis Asset Management Zrt. több tagja is valamilyen módon kapcsolható az offshore céghez. Így például Winkler Gyula, aki támogatta Bajnai pártalapítványát vagy éppen Nagy György, aki a Wallis egyik alapítója volt.


A Szuverenitásvédelmi Hivatal már vizsgálódik

Magyar Péterék egyesületét tehát olyan lakásba jegyezték be, amely egy ciprusi, Bajnai köreiig érő offshore hálóban érintett vállalkozás tulajdona. Ebből, valamint a már említett egyéb fejleményekből az az összkép rajzolódik ki, hogy a Bajnai Gordon-féle céges holdudvar és személyi kapcsolati háló már gyakorlatilag az indulása óta mélyen átszövi Magyar Péter mozgalmát, s az új baloldali projekt minden aspektusában jelen vannak e szereplők.

A datadatos csoport feltűnése pedig azt valószínűsíti, hogy hasonló akcióra készülhetnek, mint a 2022-es választás idején. Amellett, hogy a Datadat-cégcsoport akkor az egyesült baloldal digitális kampányáért volt felelős, a guruló dollároknak is a legnagyobb haszonélvezője volt.

Közvetetten és közvetlenül több mint 1,8 milliárd forintnyi dollárt zsebeltek be és lényegében az egész baloldal 2022-es kampányát ők bonyolították le. Miután Magyar Péter mozgalma körül bukkantak fel a cégháló elemei, a Szuverenitásvédelmi Hivatal vizsgálatot indított külföldi finanszírozás gyanúja miatt.

2024. május 02. 11:30
Hírt adtak Robert Fico állapotáról - a kommunikáció lehetőségei korlátozottak
Egyelőre nem szállítják át Pozsonyba a szlovák miniszterelnököt.
Megbénult az európai légi közlekedés, betörtek a müncheni reptérre
Mintegy 60 járatot törölni kellett.
Most érkezett: Döntött a bíróság Fico merénylőjéről
Az ítélet nem jogerős.
Anyamedve jelent meg a csíksomlyói búcsú helyszínén, a vadászok azonnal intézkedtek
A Nagysomlyó-hegynél tűnt fel a veszedelmes vad.
Napi tény: Ezért ajánlott a napszemüveg egész évben
Nem szabad félvállról venni, hiszen komoly betegségeket előzhetünk meg. 
Menczer Tamás: Ez történik!
Videót tett közzé Menczer Tamás, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója a hivatalos Facebook-oldalán, amelyben az or...
Önkormányzati választás: Több településen már tudni az eredményt
Valahol már most eldőlt a verseny.
Tények teljes adás, 2024. május 18., szombat
ELFOGÁS - Kommandósok fogták el egy csepeli drogtanya mellett Kaiser Edét. A móri mészárlás miatt tévesen elítélt fé...
Pünkösdi nyitva tartás: Így tervezze a bevásárlást
Várhatóan sokan az utolsó pillanatra hagyják a bevásárlást.
Végleg eltűnt a Twitter, egy korszak lezárult
Nincs többé.

Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
A baleset helyszínén teljes útlezárás van érvényben - írták a police.hu oldalon
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Halálos baleset történt a 85-ösön, a szomszédos vármegyében
20:34 - A sofőr meghalt
Felborult egy autó a 84-esen főúton
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Felborult egy autó a 84-esen, Lövőnél
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Kamion és kisteherautó ütközött össze az 5-ösön, Lajosmizsénél
A 66-os és 65-ös kilométer között félpályán halad a forgalom.
Karambol a kórház közelében Nyíregyházán
Két személygépkocsi ütközött össze a Szent István utcán Nyíregyházán péntek délután. A vétlen autóból egy sérültet kórházba szállítottak. A baleset okát a rendőrség vizsgálja.
Baleset történt a 4-es főúton Kőlaposnál
Egy személy megsérült abban ráfutásos balesetben, ami pénteken délután történt a 4-es főúton Kőlapos közelében. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.
Kerékpározás közben telefonált egy nő Egerben, súlyos baleset lett a vége
Az ügyészség vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.
Baleset történt Zalaegerszegen
Baleset történt Zalaegerszegen a Hock János utca 92-nél péntek délután 4 óra tájt. A helyszíni szemle időtartama 1 órát vesz igénybe. Torlódás és lezárás nincs a helyszínen, de mindenki körültekintően vezessen. 

Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Szerelmükről adtak bizonyítékot.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most derült ki: június óta rákkal küzd a képernyőről eltűnt műsorvezető
Nagyon népszerű arca volt a híradónak.
Baleset történt a 85-ös főúton: a sofőr a helyszínen életét vesztette
A helyszínen életét vesztette a sofőr.
Baleset a Paksi Atomerőműnél: többen is megsérültek!
A rendőrség adott tájékoztatást a történtekről.
Kiderült a titok az Aldi pénztárosairól - ez minden egyes vásárlót érint!
Ez segít alacsonyan tartani az árakat.
Krausz Gábor fotóját máris egy társkeresőn látták viszont
A sztárt egy társkeresőn találták meg.
"41 éves vagyok, és hozzámentem a legjobb barátom iskolás fiához – ő 16 éves"
Legjobb barátja fiához ment feleségül egy 41 éves nő és állítja, ez legális.
Még csak 15 éves, de meseszép: Jázmin lehet Palvin Barbi utódja
Kifutóról álmodik.