
Kiderült, miért nincs Freddie-ről tinédzserkori fotó
Az ételek sózása több mint 40 százalékkal növelheti a depresszió és szorongás kockázatát – írta a Daily Mail egy új tanulmány eredménye alapján.
Információk szerint a kutatásban közel félmillió brit felnőtt adatait elemezték, amiből a szakemberek megdöbbentő eredményekre jutottak.
A vizsgálat ugyanis feltárta, hogy akik rendszeresen sózták az ételeket, azoknál közel 40 százalékkal nagyobb eséllyel alakult ki depresszió vagy szorongás, mint azoknál, akik soha vagy csak ritkán tették.

A fotó illusztráció: Shutterstock
Emellett azoknál, akik csak néha használták az említett fűszert, 5-8 százalékkal nőtt a betegségek kockázata.
Mint kiderült, ez a tanulmány az első, amely feltárja a só negatív hatását a mentális egészséggel kapcsolatban.
A kutatók azt feltételezik, hogy a fűszer ezen tulajdonsága két bolgogsághormonra, a szerotoninra és a dopaminra gyakorolt hatására vezethető vissza.

Kiderült, miért nincs Freddie-ről tinédzserkori fotó

Újabb hírek és fotók érkeztek az Alföldön talált kistigrisről

Dér Heni őszintén vallott győzelme után - videóval

Leslie Mandoki: amikor a zene és az emberség találkozik

Fekete-fehér képpel tettek bejelentést a TV 2 sztárjai, megrendítő posztban búcsúznak

Eladó az elhunyt kétszeres Kossuth-díjas színésznő autója, ennyit kérnek érte

Újabb műsor kerül le a TV 2 képernyőjéről, vasárnap este érkezik a bejelentés

Ezek Baba Vanga jóslatai, kiderült, mi várhat ránk 2026-ban

Férjhez ment a Szex és New York sztárja

Veréb Tamás beadta a derekát, nem tudott ellenállni felesége kérésének

Meglepő sz*xkérdések taroltak a neten 2025-ben

Könnyeket csalt a férje szemébe Katona Szandra