Egy frissen megjelent tanulmány szerint a rendszeres teafogyasztás majdnem a felére csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát – számolt be hétfőn a The Sun.
Az eredmények azt mutatják, hogy aki minden nap iszik legalább egy csésze sötét teát, annál 47 százalékkal kisebb eséllyel alakult ki a veszedelmes kór, de bármilyen tea fogyasztása 28 százalékkal nagyobb előnyt jelent azokkal szemben, akik egyáltalán nem élnek vele. Antioxidánsainak és a bélműködést támogató hatásainak köszönhetően ugyanis ez az ital segíti a vércukorszint szabályzását.
A diabétesz akkor alakul ki, mikor a glükóz lebontásáért felelős inzulint termelő hormonok nem megfelelően működnek.
Tonzhi Wu, az Adelaide-i Egyetem munkatársa szerint az előnyök a fekete tea fogyasztásánál voltak a leghangsúlyosabb, de mindegyiknek jótékonyan
Már korábbi kutatások is fényt derítettek a teázás jótékony hatásaira, jelesül a cukorbetegség és a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának meggátolására, a mikéntre azonban eddig nem volt egyértelmű válasz. Éppen ezeket részletezte a hamburgi konferencián bemutatott friss tanulmány.