Varga Judit: a kormány célja a családok támogatása

A kormány célja a családok támogatása, mert hisz abban, hogy erős családok erős és versenyképes nemzetet, erős gazdaságot, erős és versenyképes Magyarországot és mindez által egy erős Európát tudnak létrehozni - hangoztatta az igazságügyi miniszter szombaton Tiszafüreden az önkormányzat és a Kovács Pál Művelődési Központ szervezte VI. belvárosi ősz elnevezésű családi rendezvényen.

2021. október 09. 19:11

Varga Judit, aki az egész napos program fővédnöke is, úgy fogalmazott: "az ország hajóját egy olyan háborgó tengeren kell most átkormányozni", amelyet járványok, a migráció és legfőképpen a tőlünk teljesen idegen ideológiai jelenségek nehezítenek, fontos hogy "biztosan tudjunk haladni ezeken a vizeken".

A családi és a helyi közösségek azok, amelyek magabiztos támaszt tudnak adni majd ezekben a kihívásokkal teli időszakokban - fűzte hozzá a miniszter.

Fejlődik, virágzik Magyarország, az emberek törődnek a saját portáikkal - közölte. Egyre több az új épület, út, ipari létesítmény, a felújított rendelőintézet, kórház, iskola, megújulnak a főterek, a városközpontok és nagyon sok a rendben tartott park - sorolta. Látszik, hogy a dolgoknak van gazdája és az emberek felelősséget éreznek a környezetükért, büszkék a településükre, városukra, falujukra, a fejlődésre, a munkájuk eredményére - fűzte hozzá a miniszter. Varga Judit megjegyezte: sok még a tennivaló, de mostanában mintha "valami megváltozott volna". Mintha a magyar emberek bátrabbak lennének, mintha jobban bíznának a jövőben és ettől magabiztosabbak lennének.

Az országot tizenöt-húsz éve államcsőd, IMF-hitel, "elszaladó villany, -víz- és gázárak", tandíj, vizitdíj jellemezte és a "hazudtunk reggel, éjjel, meg este Magyarországa". Nem egy magabiztos és jövőjét bátran tervezgető ország voltunk, hanem egy olyan ország, amely "az európai színtéren is mert sajnos kicsi lenni" és hagyta, hogy mások rendelkezzenek a sorsa felett - fogalmazott.

Sok munka, nagyon sok erő és hatalmas harcok kellettek ahhoz, hogy a magyar emberek újra rendelkezhessenek a saját sorsuk felett - mondta, hozzátéve: amikor kivívtuk ezt, elkezdődött egy újabb harc azért, hogy ezt a jogot meg is tarthassuk. Ezért azt kérte a miniszter, becsüljék meg ezt a magyar emberek által elért eredményt és a sikert, a sok fejlődést, amit "közösen értünk el".

A magyar társadalom, a helyi közösségek kitartása segítette hozzá Magyarországot, hogy Európában elsőként lábaljon ki a "Covid hullámaiból", és hogy a gazdaságot minél hamarabb a korábbi fejlődő pályára állíthassa. Ez a fejlődés köszön most vissza Tiszafüred főterén is, jó látni, hogy jó kezekben van a város - mondta.

Szólt arról, hogy a rendezvény egyik sátrában az áldozatsegítő központ képviselői mutatják be az áldozatsegítés terén végzett munkájukat. Hozzátette: cél, hogy 2024-re országos hálózattá tudják szervezni az áldozatsegítő központokat.

Varga Judit tájékoztatása szerint most zajlik az Európai Unió és Európa, mint kontinens jövőjéről zajló konferenciasorozat, amelyben Magyarország nagyon aktív. Arra kérte a jelenlevőket, mondják el véleményüket, akár állampolgárként, akár közösségként, hogy milyen jövőt szánnának Európának. Hangsúlyozta: nekünk magyaroknak, először van arra lehetőségünk, hogy azokat a kereteket meghatározzuk, amelyek alapján az Európai Unió működik, míg korábban csatlakoznunk kellett és "el kellett fogadnunk valamit".

A miniszter kitért arra, hogy Tiszafüred városa viharos történelmi időket is megélt már. A tanulság az volt, hogy a város mindig felállt a tragédiákból és egy-két éven belül újra virágzásnak indult. Megjegyezte: ez az ellenállóképesség, elszántság, kitartás, a szülőföldhöz való ragaszkodás a mai tiszafüredi polgárokban is ott van. Megköszönte a tiszafürediek helytállását, hogy ők is építik az erős Magyarországot, amely egy Európai Unió tagállama lehet.

F. Kovács Sándor, a térség fideszes országgyűlési képviselője, a rendezvény védnöke méltatta a Tisza-tó környezetét, a tó körüli településeket. Tiszafüredet a Tisza-tó fővárosának nevezte, ahol egy éve épült meg a szombaton látogatókkal teli új főtér.

Ujvári Imre (Fidesz-KDNP), Tiszafüred polgármestere a várost egy feltörekvő turisztikai régió központjának nevezte. Elmondta, hogy több mint egymilliárd forintból újult meg a város főtere, ahol először rendezik meg a belvárosi ősz elnevezésű családi rendezvényt. Közlése szerint nemrég kormányhatározatban döntés született egy tanuszoda építéséről Tiszafüreden.

A rendezvényen jelen volt - mások mellett - Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke és Berkó Attila megyei kormánymegbízott is.

MTI

Dévényi Tibor: "nem félek a haláltól"
Az ország első lemezlovasa a 75. születésnapjára készül. A közel félévszázados életpályája alatt Tibi bácsi, azaz Dé...
Hat évet kapott a veronai buszsofőr
Megfelezte a veronai buszbalesetben érintett magyar sofőr börtönbüntetését az olasz másodfokú bíróság. A 17, többség...
Újabb lehetőséget kapott a műsor után
Még csak két hete annak, hogy Szaszák Zsoltinak búcsúznia kellett a Sztárban Sztár leszek! színpadáról. Ez alatt az ...
Közös edzéstől fejlődnek a babák
Akár baba-mama hastáncra vagy hordozós spinningre is mehetnek azok a kismamák, akik gyermekükkel együtt szeretnének ...
Tények este teljes adás, 2021. október 27., szerda
LÁNGOK - Saját ágyában égett halálra egy idős asszony Budapesten, a második kerületben. A hálószobában csaptak fel a...
Félidőhöz értek, döntőig táncolnának
Túl vannak az ötödik élő adáson a Dancing with the Stars versenyzői, ami egyben azt is jelenti, hogy a showműsor elé...
Hősanyák, egy napig igazi nők lehettek
Egy szolnoki édesanya makkegészségesen hozta világra két gyerekét, azonban a kisebbiknek öt hónapos korában egy orvo...
Apa lesz, újév napján érkezhet a baba
A Séfek séfe harmadik szériájában megismert tetovált macsó, Gepárd és felesége hamarosan szülők lesznek. Már azt is ...
Tragédiákba torkollott a figyelmetlenség
Másfél hét után kiengedték a kórházból azt a férfit, akinek az autójába fékezés nélkül beleszáguldott egy autó az M1...
Megviselte őket, de haladnak tovább
Az énekeseknek egyre több a feladatuk, de a veszteségekkel is meg kell birkózniuk. Az indulás óta értékes emberi kap...