Vomberg Frigyes, Wolf András és Krausz Gábor több száz jelentkezőből választotta ki néhány hete azt a 29 amatőr és profi szakácsot, akik közül végül a 3 napos tréningen kialakultak a csapataik. Ezt követően, ahogy az eddigi évadokban is, 6-6 fővel vágtak neki a csapatversenyeknek. A hosszú heteken át tartó közös munka nem volt mindig zökkenőmentes, számtalan kihívással találták magukat szemben a játékosok és séfjeik egyaránt.
A döntőbe Krausz Gábor csapatából Tusor Viktor, Wolf Andrástól Nagy Péter, Vomberg Frigyes csapatából pedig Pereszlényi Alexandra jutott be. A verseny ezen szakaszában kétórás feszített munka várt a finalistákra, akiket három fogásos menüjük elkészítésében korábbi csapattársaik segítették. A séfek ekkor már csak szurkolhattak tanítványaiknak. A Séfek Séfe fődíjáról kiemelkedő vidéki éttermek séfjei döntöttek, olyan szakemberek, akiknek a véleménye irányadó a minőségi vendéglátásban. A dobogósok közül végül Vomberg Frigyes tanítványa, Pereszlényi Alexandra menüsora győzte meg leginkább a zsűrit. Győzelmével megtört az eddigi hagyomány és az előző évek férfi győztesei után, női szakács vehette át a fődíjat.