Történelmet írt a Séfek Séfe győztese

A Séfek Séfe történetében először, idén női versenyző állhatott a dobogó legfelső fokára. Pereszlényi Alexandra hosszú heteken át tartó menetelés után megnyerte a TV2 gasztro-tehetségkutató műsorát, az ezzel járó Séfek Séfe címet, a 10 millió forintos fődíjat, és a 2 hetes franciaországi szakmai továbbképzést, a világ egyik legnívósabb séf iskolájában.

2022. október 08. 16:56

Vomberg Frigyes, Wolf András és Krausz Gábor több száz jelentkezőből választotta ki néhány hete azt a 29 amatőr és profi szakácsot, akik közül végül a 3 napos tréningen kialakultak a csapataik. Ezt követően, ahogy az eddigi évadokban is, 6-6 fővel vágtak neki a csapatversenyeknek. A hosszú heteken át tartó közös munka nem volt mindig zökkenőmentes, számtalan kihívással találták magukat szemben a játékosok és séfjeik egyaránt.

A döntőbe Krausz Gábor csapatából Tusor Viktor, Wolf Andrástól Nagy Péter, Vomberg Frigyes csapatából pedig Pereszlényi Alexandra jutott be. A verseny ezen szakaszában kétórás feszített munka várt a finalistákra, akiket három fogásos menüjük elkészítésében korábbi csapattársaik segítették. A séfek ekkor már csak szurkolhattak tanítványaiknak. A Séfek Séfe fődíjáról kiemelkedő vidéki éttermek séfjei döntöttek, olyan szakemberek, akiknek a véleménye irányadó a minőségi vendéglátásban. A dobogósok közül végül Vomberg Frigyes tanítványa, Pereszlényi Alexandra menüsora győzte meg leginkább a zsűrit. Győzelmével megtört az eddigi hagyomány és az előző évek férfi győztesei után, női szakács vehette át a fődíjat.


„Mikor elindultam a versenyben, a fő célom az volt, hogy a kéthetes franciaországi tanulmányutat megnyerjem. Ez egy olyan lehetőség, amit szerintem soha életemben nem tudtam volna megvalósítani a műsor nélkül. Akik követték az adásokat tudhatják, hogy eredetileg Krausz Gábor csapatában voltam, és akkor kerültem Fricihez, miután visszafőztem magam a versenybe. Sorszerűnek tartom, hogy így alakult, mert ahogy a műsor elején is elmondtam, anno Fricinél tanultam, ismertük egymást. De nagyon szerettem Gáborral is a közös munkát, és ott például a csapattársaimmal jobban kijöttünk egymással. Rengeteg izgalmas feladat volt az elmúlt hetekben, de amire talán a legszívesebben emlékszem, az a tortasütés. A legtöbb szakács ugyanis nemigen szeret sütni, én viszont nagyon. Tervben is van, hogy elvégzek egy cukrász tanfolyamatot, hogy azzal is több lehessek. Nagyon büszke vagyok, hogy nőként bejutottam a top 3-ba, mert eddig ilyen még nem volt a Séfek Séfében. Érdemes harcolni az álmainkért, csakis rajtunk múlik, hogy mit érünk el. Fantasztikus érzés volt mikor Nóri kimondta a nevemet!” – mondta el Pereszlényi Alexandra, aki amellett, hogy évek óta szakácsként dolgozik, rengeteg új dolgot tanult a Séfek Séfe konyhájában, amiért nagyon hálás.

Nehéz volt ez az évad nekem is és a csapatnak is. Nehezek voltak a feladatok, sokszor kiszámíthatatlanok a kóstolók, hogy milyen ízlésnek kell megfelelni, ez gyakran bonyolította a főzésünket, de igyekeztünk mindent beleadni. Alexandrával kaptunk még egy erős tagot, a legerősebb játékosok jutottak szerintem a döntőbe. Kemény volt a véghajrá, de nagyon bíztam Alexandrában, és hittem, hogy a lehető legjobb ételt fogja odatenni a szakavatott zsűri elé. Így is lett! És nem csak Alexandrára vagyok nagyon büszke, hanem az egész csapatomra, mert ők is hozzájárultak a végső sikerünkhöz!" – tette hozzá Vomberg Frigyes, aki a tavalyi széria után újra győztes tanítvánnyal büszkélkedhet.

Gyomorbaj? Sietve hágta át a létező összes szabályt a 10-es út fenegyereke
A sofőr ámokfutását egy fedélzeti kamera rögzítette.
Váratlan látogatók toppantak be a kiskunfélegyházi szeszgyárba, gazdát cserélt a vegyes pálinka
Nem kegyelmeztek az éppen pálinkát főző házigazdának. 
Jogerősen elítélték Lagzi Lajcsit
Jogerősen 3,5 év börtönbüntetésre ítélte a Budapest Környéki Törvényszék Galambos Lajost.
Különös fotók készültek a Mecsekben, több méteresre nőttek az óriási árnyak
A látvány leírhatatlan.
Letépte a nő ruháját, majd a nyakát szorítva akarta megerőszakolni a miskolci utcán - videó
Most emelt vádat az ügyészség a férfi ellen nemi erőszak kísérlete miatt.
Született Anyák nem csak anyáknak
Három Született Anya, akik kendőzetlen őszinteséggel és közvetlen stílusban elmesélték anyaságuk minden rejtett titk...
Hírességek a vörös szőnyegen
Csak úgy, mint Hollywoodban, vörös szőnyegen vonultak fel a magyar hírességek azon a nívós eseményen, amit New York ...
A szeretet gyógyító ereje
Egy váratlan komplikáció a születésnél vagy nem sokkal utána és minden megváltozik egy család életében. Oxigénhiány,...
Minden lében kanál
Alekosz - ahogyan azt már tőle megszokhattuk - minden lében kanál. Minden részletre alaposan figyel, legyen szó az é...
Magyar szépségek Mexikóban
Joggal gondolhatnánk, hogy a mexikói tájat már szinte képtelenség felülmúlni, nos a magyar szépségeknek sikerült. Ki...
Ő lett a Farm VIP legújabb kiesője
24 évesen meghalt a magyar röplabdázó
A tényellenőrök nem ellenőrizni akarják a tényeket, hanem átírni
Szoros meccsen nyert az edzőváltáson átesett Körmend a férfi kosárlabda NB I-ben
A címvédő Győr kiütéssel nyert a női kézi NB I-ben