2025. november 01. szombat, Marianna
17°C Budapest

Szabó Erika ismét meglepetést okozott, nem is akármilyet

A színésznő különleges hobbija igazi titkokat rejt.
Tenyek.hu
2025. január 08., szerda 17:45
Vágólapra másolva!

A konyhában is otthonosan mozog Szabó Erika, aki testvérével Szabó Józseffel régi idők receptjei alapján főz finomabbnál finomabb ételeket. A veganuár kihívásához igazodva, szerdán reggel a Mokka stúdiójában készítettek egy ínycsiklandó húsmentes ételt.Virágos káposztát, azaz karfiolt savanyú lében. A legalább 150 éves recept szerint kell hozzá vaj és tojás is, így nem vegán csak vega étel, de rendkívül finom és egyszerű.

A színésznő bevallotta, hogy januárban ő is a kímélőbb ételek felé fordul. Az ünnepek alatt ugyanis örömmel hódol a kulináris örömöknek. Egyébként nem étkezik húsmentesen. Testvérével előszeretettel próbálják a mára feledésbe merült recepteket, és csak a fűszerezés mértékén szoktak változtatni. A ma embere ugyanis az intenzívebb ízeket kedveli. Ám felfedeztek egy különlegességet is a hozzávalók között a régi szakácskönyvekben.

– mesélte Szabó Erika, ez igazán meglepő, mert manapság a magyar ételekben ritkán tűnik fel a gyömbér, inkább a piros paprika dominál.

A színésznő örömmel újságolta azt is, hogy visszatért a színpadra. A kisfia már egyéves, akire boldogan vigyáznak a nagyszülők. Így egy hónapban már 8-10 előadásban is játszik. Az élete nem is lehetne ennél boldogabb.

+Ez is érdekelheti

+Címoldalról ajánljuk