A konyhában is otthonosan mozog Szabó Erika, aki testvérével Szabó Józseffel régi idők receptjei alapján főz finomabbnál finomabb ételeket. A veganuár kihívásához igazodva, szerdán reggel a Mokka stúdiójában készítettek egy ínycsiklandó húsmentes ételt. Virágos káposztát, azaz karfiolt savanyú lében. A legalább 150 éves recept szerint kell hozzá vaj és tojás is, így nem vegán csak vega étel, de rendkívül finom és egyszerű.
A színésznő bevallotta, hogy januárban ő is a kímélőbb ételek felé fordul. Az ünnepek alatt ugyanis örömmel hódol a kulináris örömöknek. Egyébként nem étkezik húsmentesen. Testvérével előszeretettel próbálják a mára feledésbe merült recepteket, és csak a fűszerezés mértékén szoktak változtatni. A ma embere ugyanis az intenzívebb ízeket kedveli. Ám felfedeztek egy különlegességet is a hozzávalók között a régi szakácskönyvekben.