Pert indíthatnak a népszerű magyar színésznő ellen, kiderültek a durva részletek

Mischinger Péter teljesen kiakadt, nyilvános bocsánatkérést vár Szorcsik Vikitől. 

2022. december 12. 18:31

A Farm VIP két versenyzője között már a műsor alatt is forrtak az indulatok, és úgy tűnik, Péter azóta sem tudott néhány dolgot megbocsátani Vikinek, ezért Facebook-oldalán egy nyílt levélben fogalmazta meg gondolatait:

"Elvárom, hogy Szorcsik Viki nyilvánosan bocsánatot kérjen!

Az elmúlt napok történései rávilágítottak arra, hogy a Vikivel történt konfliktusommal kicsit mélyebben kell, hogy foglalkozzak. Leszögezném, jól vagyok (eltekintve attól, hogy az elmúlt 4 napban a helyzet végtelenül megterhelte a lelkemet). A Farm VIP után ugyan elég rosszul voltam, de ez betudható a kiesésemnek és a realityk (már van annyi mögöttem, hogy általánosíthassak) kötelező velejárójaként. Azt hiszem talán az is érthető, hogy megnézve a műsort, a hátam mögött tett nyilatkozatokat, egy kicsit újra átéltem, és nem esett jól. Ennek ellenére maga a műsorban való szereplés pozitív élményként marad meg, és a nézők támogatása hihetetlen jól esik.

De akkor hol is van a gond? A társadalmi felelősségvállalásban. Azoknál a diákoknál, akiket napi szinten aláznak meg valótlan kijelentésekkel. A bántalmazó kapcsolatokban, ahol hazugságokkal terrorban és kétségbeesésben lehet tartani nőt vagy férfit. Munkahelyen, ahol alaptalanul sakkban lehet tartani a bántalmazott felet. Ha elmegyek a probléma mellett akkor őket árulom el. Én hozzájuk vagyok lojális. Azokhoz a nézőkhöz, akik tömegével írnak, hogy köszönik a kitartásomat és erőt adok nekik a mindennapokhoz. Miattuk, értük írok. Én szerencsésen megúsztam a támadásokat, de ezt nem mindenki mondhatja el magáról. Tanár vagyok. Akkor is, ha épp nem állok a katedrán. Kötelességem tanítani, mert ez a hivatásom.

A történethez elöljáróban még annyit fontos tisztázni, hogy a Farm VIP egy reality. Egy óra alatt próbálja bemutatni a szereplők egy napját. Óhatatlan, hogy pontatlan legyen, de nagy összességében (és hogy csak a magam nevében beszéljek) az én történetemet, ha nem is tökéletesen, de hitelesen adja vissza és nem lett “összevágva”, eltorzítva. Vikivel mind a ketten temperamentumosok vagyunk, ezt ki-ki a maga módján próbálja kezelni. A kiesésem előtt két nappal, kimerültségünkben kétszer is összeszólalkoztunk. A távolságnak és az indulatoknak köszönhetően mind a kétszer félre lett értve a “kiabálásom” és a mondandóm. Lehetne rugózni a hosszan kisípolt reakciókon, a használt nyelvezeten, de azt gondolom, ezt a vonalat könnyebb elengedni, de a színtiszta hazugságokat és ami velük járt, már nehezebb. Nem kaptam lehetőséget megbeszélni a problémát így Viki “szabadon” hergelhette ellenem a csapattársaimat. Az operatőröknek ezúton is hálás vagyok, hogy legalább így utólag látszik mi zajlott a háttérben. Viki szisztematikusan, módszeres hazugságokkal sokakat ellenem fordított, aminek eredményeképp a becsületemet megtépázták és kiestem a játékból. Az intrika a reality része, de azt gondolom van egy határ.

Szerencsés vagyok. Mert a neveltetésemnek és a több évtizedes harcművész múltnak köszönhetően higgadt tudtam maradni. De mivel is játszott Viki? Mi történik, ha nem maradok feddhetetlen? Egy olyan multinál vagyok vezető beosztásban, aminek alapelve az empátia, s azt hirdeti is. Ha ez a rágalomhadjárat célt ér, akkor a jó hírnevemnek és a karrieremnek egy csapásra vége. Én nem vagyok megélhetési celeb. Szeretek szerepelni, de a szakmai karrierem az alapja az életemnek. Viki a megélhetésemet kockáztatta a hazugságaival. Ha félni kell attól, hogy “beleállítom a vasvillát a hátába”, akkor a gladiátor bemutatóknak is búcsút mondhatok. Ugyanis ott ténylegesen egymás életével játszunk és senki nem szavatolhatná az ellenfeleim és egyben barátaim testi épségét.

Azt gondolom, lehet hibázni. Viki is hibázhat. Felelősségvállalással, őszinte és nyílt kommunikációval helyre lehet hozni a hibákat. De csak így. Ugyanakkor, ha “okos enged” szemléletmóddal háttérbe húzódók, akkor legitimizálom az iskolai bullingot, a bántalmazó kapcsolatokat és így tovább. A konfliktus felvállalásával az a célom, hogy erőt adjak azoknak, akik ilyen teherrel élik a mindennapjaikat. Hiszem, hogy az ilyen jellegű viselkedésnek egyetlen ellenszere van. Nyílt és őszinte kommunikáció, szükség esetén segítség kéréssel. Mindig van, aki segít. Ha csak egy ember is példát vesz, felveszi a kesztyűt és ezzel jobbá tudom tenni az életét, akkor megérte és százszor is vállalom a megpróbáltatásokat.

Elvárom, hogy Viki nyilvánosan bocsánatot kérjen és (noha a TV már megtette a műsorral), tisztázza az engem ért valótlan vádakat. Barátok nem leszünk és nem fogom meghívni az otthonomba teázni, de egy műsorban még szerepelhetünk. Nem célom Vikinek kárt okozni, mert mint mondtam, ő is hibázhat. Ha ezt megteszi, nem indítok rágalmazási pert és nem fogom feljelenteni. Ellenkező esetben viszont a jogi lépés az egyetlen eszközöm, hogy ki legyen mondva: ez nem fér bele a társadalmi normákba."

Címlapfotó: TV2 Play

Rengeteg embert temetett maga alá a lavina, tovább nőtt a halálos áldozatok száma
Újabb öt halálos áldozata van a lavináknak Ausztriában, így a hétvégén már nyolcan vesztették életüket az ország nyu...
Míg máshol hóvihar, addig Olaszországban erdőtűz tombol
Erdőtűz tombol Olaszország turisták körében kedvelt Dél-Tirol régiójának hegyeiben.
Felborult egy utasokkal teli busz, sokan a roncs alatt ragadtak - Fotó
Az elsődleges információk szerint elaludhatott a sofőr, ez okozhatta a balesetet.
Felrobbanhatott egy pálinkafőzde Bükkszenterzsébeten, mentőhelikopter landolt a helyszínen
Az elsődleges információk szerint egy idős férfi súlyosan megégett a baleset során.
30 autó ütközött az ítéletidőben, fotók érkeztek a helyszínről
Ráadásul a tömegszerencsétlenségtől nem messze egy másik tömegbaleset is történt.
Már 23-an haltak meg a brutális tűzben
Már 23-ra nőtt a chilei erdőtűz áldozatainak száma, és sokan vannak kórházban súlyos állapotban. A lángok napok óta ...
Folyóban ölte meg a cápa a 16 éves lányt
Cápa marcangolt szét egy 16 éves lányt Perthben, Ausztrália nyugati részén. A tinédzser barátaival jetskizett a Swan...
14 éves gyerek halt meg a hóviharban
Meghalt egy 14 éves fiú a hatalmas hóviharban Krassó megyében, Románia dél-nyugati részén. A gyerek síelés után a sz...
Kutyáját kereste a nő, végül ő tűnt el
A kutyáját indult megkeresni egy 70 éves asszony, akinek nyoma veszett a Zala Vármegyei Gősfán. Helybeliek, rendőrök...
Cigaretta miatt verték majdnem halálra
Két tizenéves és egy felnőtt vert meg, majd rabolt ki egy férfit Miskolcon még tavaly májusban. Bár korábban együtt ...
Csányi Sándor: várakozáson felül szerepelt tavaly a válogatott
Kétségbeesetten keresi fiát egy békéscsabai édesanya
Fejbe lőtték a koronggal, ömlött a vér a DEAC hokisának a fejéből - videó
Húsz perc alatt kiütötte ellenfelét, majd egy csodagólt is lőtt a Bayern München
Ezrek tüntettek Dániában egy munkaszüneti nap tervezett eltörlése miatt