Orbán: erősek, nagyok, szervezettek és elszántak vagyunk

"Mi, ha összefogunk, a legvastagabb falon is át fogunk menni", erősek, nagyok, szervezettek és elszántak vagyunk - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Székesfehérváron.

2022. április 01. 14:38


A kormányfő, a Fidesz elnöke a párt kampánygyűlésén kiemelte: "tizenhárom óránk lesz arra, hogy győzzünk vasárnap" reggel hattól este hét óráig. "Tanuljunk 2002 leckéjéből", legyenek ott és tegyenek rá még egy lapáttal, hogy vasárnap nyerjük meg ezt a választást! - fogalmazott.

Közölte: sokan mondják, hogy az ellenfél csal. "Mi ebben a meglepő?" - vetette fel.

Olyan csalást azonban, mint amilyen most történik, "még sosem láttunk", ez nyilvánvaló és egyértelmű törvénysértés - tette hozzá.


Orbán: a kérdés Magyarország számára, hogy háború vagy béke

A kérdés úgy hangzik Magyarország számára az ukrajnai háborúval kapcsolatban, hogy háború vagy béke - jelentette ki Orbán Viktor.

A kormányfő hangsúlyozta: azt gondolta volna, hogy Magyarországon pártállásra való tekintet nélkül mindenki a béke oldalán lesz majd. Azt gondolta, hogy mindenki azt fogja majd mondani: ez két másik nép háborúja, ez egy ukrán-orosz háború. Mi pedig magyarok vagyunk, ezért nekünk az a dolgunk, hogy ebből a háborúból kimaradjunk - tette hozzá.

Orbán Viktor kijelentette, csak a nemzeti oldal adja azt a választ erre a kérdésre, hogy ez két másik nép háborúja, Magyarországnak pedig ki kell abból maradnia. "A baloldal azonban úgy gondolja, hogy Ukrajna a mi háborúnkat vívja" - mutatott rá, hangsúlyozva: ez tévedés!

Ez nem a mi háborúnk, amiben mi semmit sem nyerhetünk, de mindent elveszíthetünk - jelentette ki. Azt is mondta: kimaradni úgy lehet, ha nem küldünk katonát, sem fegyvert és nem engedünk át fegyverszállítmányokat az országon.

A miniszterelnök hangsúlyozta: az ukrajnai háború kockázata összehasonlíthatatlanul nagyobb az 1999-es jugoszláviaival, mivel két hatalmas ország vívja, amelyek egyike atomnagyhatalom.


Ha a baloldal nyer, másnap megindulnak a fegyverszállítmányok

Ha a baloldal nyer, másnap megindulnak a fegyverszállítmányok, és támogatni fogják azokat a javaslatokat, hogy zárják el az Oroszországból érkező gáz- és olajvezetékek csapját - mondta Orbán Viktor.

A kormányfő, a Fidesz elnöke a székesfehérvári Városház téren összegyűlt hallgatósága előtt úgy fogalmazott: "ezt nem engedhetjük meg", Magyarország érdekét meg kell védeni. Arra figyelmeztetett: ha szankciók alá veszik az energiaszállítást, ha elzárják a csapokat, akkor megáll az ország. "Feléljük gyorsan a tartalékainkat", és nem lesz üzemanyag, be kell zárni a gyárakat, és nagyon sokan elveszíthetik az állásukat - tette hozzá.

Leszögezte: "nem kérhetik tőlünk az ukránok, hogy úgy segítsünk rajtuk, hogy közben tönkretesszük saját magunkat, és azt sem akarhatják, hogy ők mondják meg nekünk, hogy mi hogyan segítsünk rajtuk, amikor ők vannak bajban".

"A szívünk velük van", de Magyarországnak ki kell állnia az érdekei mellett, és ki kell maradnia ebből a háborúból - mondta Orbán Viktor.

A nyugalom, a tapasztalat és a kiszámíthatóság aranyat ér

A mostani helyzetben a nyugalom, a tapasztalat és a kiszámíthatóság aranyat ér, ne most kísérletezzünk - jelentette ki a miniszterelnök.

Orbán Viktor a nehézségek között azt említette, hogy az ország mögött van egy világjárvány, mellette egy háború és előtte egy egyre súlyosabb helyzetbe kerülő európai gazdaság.

Hozzátette: a kormány már látott néhány válságot, 2010 óta komoly erőpróbákat kellett kiállnia.

A Fidesz elnöke azt mondta, mindig is támogatta a kezdőket, miért ne jöhetne az Alföldről is bárki, aki úgy gondolja, átveszi az ország kormányrúdját, de ma "veszélyes időket élünk". Azt javaslom a magyaroknak, ne most kísérletezzünk - közölte.


A népszavazás legalább olyan fontos, mint a parlamenti választás

A gyermekvédelmi népszavazás legalább olyan fontos, mint a parlamenti választás - mondta.

Orbán Viktor azt mondta: "világosan ki kell mondanunk vasárnap is, hogy az anya nő, az apa férfi, a gyerekeinket pedig hagyják békén, meg kell védeni a családjainkat. Meg kell állítani azt a genderőrületet, amely jól láthatóan egyre nagyobb bajokat okoz tőlünk nyugatra".

Szerinte ez a népszavazás egy nagyon fontos kérdést hosszú időre elrendezhet Magyarországon.

"A gyerekek az egy vörös vonal", nem szabad megengedi, hogy a gyerekek nevelésének jogát bárki elvegye a szülőktől - jelentette ki.

MTI/Fotók: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Előkerült, szemeteszsákban találták meg M. Beáta holttestét
A magyar nő holttestére egy elhagyatott benzinkúton találtak rá.
Rájuk nyitottak szex közben, sokkot kaptak - videóval
Van, aki sosem mert beszélni róla, traumaként, sokkhatásként élte meg, hogy kiskorában látta szeretkezni a szüleit.
Árpa Attila kalandvágyból lesz A Nagy Ő
Idén újra megnyílik a Bachelor - A Nagy Ő rezidenciája, ahol ezúttal Árpa Attila keresi szíve választottját. A TV2 p...
Versenypályának nézték az M0-ást, vérlázító ámokfutást rendeztek
A két "versenyző" óriási tempóval szlalomozott az autók között.
Így vágta szájba az óriási kő a notórius kocsifeltörőt - videó
Arcon ütötte a visszapattanó kő a kocsifeltörőt – a XVIII. kerületi rendőrök elfogták. Több járművet is ellopott és ...
Milliárdos birodalmat épített a semmiből
Egy milliárd forintot költött saját brandje felépítésére Berki Krisztián. Ezt felesége, illetve most már az özvegye ...
A polgárpukkasztás volt az élete
Polgárpukkasztó botrányhős. A legtöbb ember kizárólag ezt az arcát látta. A teljes igazság nyilvánvalóan ennél sokka...
Nyomoznak a halála miatt
Még mindig kérdés, hogy ki a felelős Berki Krisztián haláláért. A médiaszemélyiség drogot fogyasztott halála előtt. ...
Felsírtak a szirénák Környén, sírva rohantak ki a gyerekek utcára
A hatóságok nagy erőkkel vonultak ki egy Komárom-Esztergom megyei általános iskolához.
Mi vezetett a tragédiához?
Benne volt a tragédia lehetősége az életében. Berki Krisztián szélsőséges életet élt, szerette, ha róla beszélnek mé...