Novák Katalin: továbbra is fontos a külső határok védelme

A koronavírus okozta járvány végének közeledtével továbbra is fontos feladat az európai külső határok védelme és a belsők átjárhatóvá tétele, hogy a kontinensen ismét megvalósulhasson a szabad mozgás - jelentette ki Novák Katalin Fidesz-alelnök csütörtökön a röszkei tranzitzóna közelében.

2021. május 27. 17:24

A Santiago Abascallal, a spanyol VOX párt elnökével tartott sajtótájékoztatón Novák Katalin kiemelte: Spanyolországban is van egy markáns migrációellenes hang, ez pedig a VOX; tagjai a migrációval szemben határozottan fellépnek, és azt mondják, "meg kell védeni a külső határokat, hiszen ez tudja garantálni mindannyiunk biztonságát". Mint mondta, az Európai Unió külső határánál, Röszkénél a koronavírus-járvány lecsengésével a migrációs nyomás újbóli erősödésére számítanak. Ennek már láthatóak is a jelei, hiszen folyamatosan növekszik, az utóbbi időszakban megháromszorozódott az illegális határátlépések száma.

A magyar kormány a jövőben is meg fogja védeni az ország határait

Novák Katalin szerint "a napi szintű valóság tehát az, hogy egyre többen próbálnak meg bejönni Magyarországra, miközben ehhez nem lenne joguk".
A magyar kormány a jövőben is meg fogja védeni az ország határait, hiszen még nagyobb vonzerőt jelent majd a magas átoltottság, illetve a migránsoknak bizakodásra adhat okot, hogy Magyarországon beoltják őket, tehát ilyen értelemben az egészségüket is még inkább védve érezhetik - hangsúlyozta a kormánypárti politikus. Kitért arra is: Santiago Abascal pártelnökként látogatott Magyarországra, hiszen a Fidesz számára fontos, hogy legyen Európában olyan erős jobboldali szövetség, amely képes a valódi jobboldali értékek mellett kiállni, ezeket képviselni, és megszólítani azokat a választókat, akik ezeket a keresztény konzervatív értékeket nemcsak maguk, hanem Európa jövője szempontjából is fontosnak tartják. Ez közös célkitűzés a spanyol VOX párttal - tette hozzá.

A FIDESZ nemet mond a tömeges bevándorlásra

Nyomatékosította: a Fidesz az erős családokban és nemzetállamokban hisz, a biztonságos határokban, a szuverenitásban és az egymás iránti tiszteletben. Nemet mondanak viszont a tömeges bevándorlásra, az antiszemitizmusra, a birodalmi törekvésekre és a hegemóniára - sorolta.
Novák Katalin kiemelte: alapvetően abban hisznek, hogy Európa akkor lesz igazán gazdag, ha az erős nemzetállamok szuverén módon tudnak együttműködni egymással. Ebben is egyetértenek Santiago Abascallal és a VOX-szal, ezért bíznak abban, hogy az együttműködésük európai szinten is gyümölcsöző lesz.

Magyarország ellenállása példaértékű

A Fidesz alelnöke elmondta: a déli határon azt mutatták meg a spanyol párt vezetőjének és munkatársainak, hogy milyen hatékonysággal tudják Magyarországon megvédeni az ország és Európa külső határait. A kormánynak ugyanis "elemi érdeke, hogy biztonságot tudjon nyújtani országa állampolgárainak, és ezt fogják tenni a jövőben is". Santiago Abascal úgy fogalmazott: olyan pártokkal való együttműködés a céljuk, amelyek egyetértenek abban, hogy "a határok megvédése a jövőnk szempontjából a legfontosabb". Magyarország ellenállása a szuverenitását kikezdő brüsszeli törekvésekkel szemben példaértékű, amivel a VOX egyetért, és szeretné ezt Spanyolországban is elérni - hangsúlyozta. Mint mondta, Spanyolországnak tengeri határai vannak, illetve a magyarnál is magasabb kerítések védik az országot, de az illegális migráció visszaszorításához "hiányzott a kellő akarat". A pártelnök emlékeztetett: csak a múlt héten egy 80 ezres várost egy nap alatt egy 10 ezer bevándorlóból álló hullám ért el, aminek következtében az emberek nem akartak kimenni az utcára, illetve gyermekeiket iskolába vinni.

A gyenge intézkedések meghívást jelentettek a migránsok számára

Santiago Abascal szerint ez mind a brüsszeli politikának is köszönhető, amelyet a spanyol kormány is elfogadott. A "gyengébb intézkedések" gyakorlatilag meghívást jelentettek a migránsok számára - tette hozzá. "Azért vagyunk itt, hogy tanuljunk a magyaroktól, mert bár alacsonyabb kerítéseik vannak, de nagyobb akarattal védik meg az illegális bevándorlóktól, illetve a csempészmaffiától magukat" - hangoztatta a spanyol politikus, ellenzéki parlamenti képviselő.

 

MTI/címlapfotó: facebook.com/csaladesifjusag

Már az édesapjánál is jobban játszik Cristiano Ronaldo fia
A futballsztár édesanyja szerint unokája már most sokkal ügyesebben kezeli a labdát, mint Ronaldo 11 éves korában.
Lependerítette magáról a rablót az idős nő
A 70 éves nő táskáját próbálta megszerezni egy fiatal férfi, ám alul maradt a táskáért folyó küzdelemben.
Tönkretették a szupermodell arcát és ezzel az életét
Drámai vallomás: az egykor gyönyörű nő alig tud tükörbe nézni, annyira elborzasztja a látvány.
Szokatlan erdei állatok jelentek meg Róma belvárosában - Videó
Az örök városban élők nyugalmát olyasmi zavarta meg, amire ők sem számítottak.
21 karátos arannyal készült a hollóházi Nimród porcelán készlet a Vadászati és Természeti Világkiállításra
Új kollekciót mutatott be a Hollóházi Porcelánmanufaktúra csütörtökön Budapesten.
Tények teljes adás, 2021. szeptember 23, csütörtök
GYILKOS - Kirabolt egy trafikot és brutálisan összeverte az eladót egy mezőpeterdi férfi. Most kiderült, hogy Németo...
Elkényeszteti az unokáit Nagy Feró
Szabályosan elkényezteti unokáit Nagy Feró. A Beatrice frontembere szinte mindent megenged nekik. A három kisgyerek ...
Egyszer szerepelt, máris sztárrá vált
Akkorát énekelt a Sztárban Sztár Leszek! harmadik válogatóján, hogy Tóth Gabi harcba szállt érte: azért, hogy ő lehe...
Egy igazi férfira vágytak, megkapták
Már csak két nap van hátra és megnyitja táncparkettjét a Dancing with the Stars, ahol nemsokára mindenki táncol! Dob...
Árverezi a vagyonát Lagzi Lajcsi
Az elsőfokon letöltendő börtönbüntetésre ítélt mulatós zenész, Galambos Lajos a bírósági per lezárása után összeült ...