
Fémből készült szettben hódít este Liptai Claudia
A legtöbben nem szeretnek már ebéd után bíbelődni az étellel, és felszabadítanának némi helyet a konyhában. Kézenfekvő megoldás lenne rögtön bepakolni mindent a hűtőszekrénybe, ha nem lenne elképesztően veszélyes.
Hogy miért nem szabad azonnal hűvösre küldeni a meleg ételt, rendkívül egyszerű oka van. A hűtés lényege ugyanis, hogy megóvjuk a maradékot, vagy az egyéb élelmiszereket a gyors romlástól és a kórokozóktól, viszont ha melegen tesszük be őket a frigóba, éppen ellenkezően sülhet el a dolog, ami komoly egészségügyi kockázattal járhat.

A fotó illusztráció: Shutterstock
A forró ételek a hűtőben hűlve ugyanis veszítenek tápanyagértékükből, a szalmonella baktérium pedig gyors terjedésnek indulhat. Ám a többi dolog, főként a tejtermékek, a húsok és a tojás is könnyen megromolhat a szétáradó meleg levegőtől.
Ugyanakkor két óránál tovább kint hagyni sem érdemes az ebédet, hiszen ennyi idő alatt a szabad levegőben is megteszik a hatásukat a baktériumok, ezért a langyos ételeket már nyugodtan be lehet tenni a hűtőszekrénybe.

Fémből készült szettben hódít este Liptai Claudia

Kifakadt a megasztáros: Azt mondják, hogy lefizeti a családom ezt az egészet

Minden eddiginél nehezebb feladat előtt áll Freddie

Álmon felüli összeget kapott beteg unokája támogatásához egy pécsi nagymama

Ádám Attila váratlan húzással szórakoztatta Herceg Erikát

Ezekben a szakmákban dolgozók csalják meg párjukat leggyakrabban

Újra fénykorát éli a magyar bor

Hoppá! Nem hiszi el, hol fog feltűnni Curtis és Müller Péter!

Vége a féktelen bulizásnak: MC Hawer új életet kezdett

„Nem felejtem el, honnan jöttem” – múltja árnyékként kíséri Fásy Ádámot

Látványos videó: Így újul meg a legendás Körszálló

Új műsorvezető a láthatáron! Óriási név csatlakozik a TV 2 csapatához