
Stohl András Kevin csapdáit is kivédené? – Jön a várva várt 2. rész!
A legtöbben nem szeretnek már ebéd után bíbelődni az étellel, és felszabadítanának némi helyet a konyhában. Kézenfekvő megoldás lenne rögtön bepakolni mindent a hűtőszekrénybe, ha nem lenne elképesztően veszélyes.
Hogy miért nem szabad azonnal hűvösre küldeni a meleg ételt, rendkívül egyszerű oka van. A hűtés lényege ugyanis, hogy megóvjuk a maradékot, vagy az egyéb élelmiszereket a gyors romlástól és a kórokozóktól, viszont ha melegen tesszük be őket a frigóba, éppen ellenkezően sülhet el a dolog, ami komoly egészségügyi kockázattal járhat.

A fotó illusztráció: Shutterstock
A forró ételek a hűtőben hűlve ugyanis veszítenek tápanyagértékükből, a szalmonella baktérium pedig gyors terjedésnek indulhat. Ám a többi dolog, főként a tejtermékek, a húsok és a tojás is könnyen megromolhat a szétáradó meleg levegőtől.
Ugyanakkor két óránál tovább kint hagyni sem érdemes az ebédet, hiszen ennyi idő alatt a szabad levegőben is megteszik a hatásukat a baktériumok, ezért a langyos ételeket már nyugodtan be lehet tenni a hűtőszekrénybe.

Stohl András Kevin csapdáit is kivédené? – Jön a várva várt 2. rész!

Így kerülhetjük el a túlevést az ünnepek alatt – dietetikus ad tanácsokat

„Karácsonyi angyalkánk” – ritka családi fotókat osztott meg Szoboszlai Dominik és felesége

Meglepő kulisszatitkok a Reszkessetek, betörők! ikonikus jeleneteiről

Leleményes gazdi tippek, amikkel túljártak a szőrös ,,Grincsek” eszén

A karácsonyfa-szindrómának komoly tünetei lehetnek

Miért esszük ezeket az ételeket az egyik legnagyobb ünnepünkön?

Íme, a világ legbizarrabb ünnepi szokásai - Miért lépkednek fejszére a csehek?

Boszorkányok, szalma, jóslás - egészen más volt régen az ünnep Magyarországon

Nem csak a gyomor bánhatja, a szív is jelezhet az ünnepek alatt

Uborka a feldíszített fenyőbe rejtve?

Ez a világ legnagyobb karácsonyi slágere - lehetetlen elmenekülni előle