
Gyermekkórházban járt Kapu Tibor - mindenkit meglepett a látogatása
Felmelegítve csak a töltött káposzta jó – szokták mondani a párkapcsolatokról. Viccet félre téve azonban van benne valami, ugyanis a kávét sem ajánlott újramelegíteni.
Szakértők szerint ugyanis semmi jó nem sülhet ki abból, ha a koffeintartalmú italunkat mikrohullámú sütőben forrósítjuk fel.
A kávé természetes formában tartalmaz bizonyos savakat – köztük klorogénsavat, kininsavat és kávésavat –, amelyek a főzés közben felszabadulva hozzák létre az ital jellegzetes, kesernyés ízprofilját.
Azonban, amikor a kávét mikróba tesszük, több történik annál, hogy felmelegítjük. Ilyenkor lényegében újraindítjuk a főzési folyamatot, ami azt jelenti, hogy még több keserűséget okozó vegyület képződik.

A fotó illusztráció: Shutterstock
Bár az újramelegítése egészségügyi szempontból nem hordoz különösebb kockázatot, a fentiek miatt nem egészen olyan lesz az íze, mint amire vágyunk.
Így érdemes termoszt vagy termobögrét alkalmazni, mely nem csupán eredeti ízét, de hőmérsékletét is megőrzi a népszerű italnak.
A főzött kávé azonban 4-6 óra után veszít az aromájából és az erejéből, illetve értékes hatóanyagainak mennyisége is csökken.

Gyermekkórházban járt Kapu Tibor - mindenkit meglepett a látogatása

Hihetetlen, hogy mennyi időt töltünk netes videókkal

Karácsonyi gesztus: György herceg apja nyomdokaiba lépett

Meghalt Kemenes Fanni

Megható üzenet: Leslie Mandoki Demjén Ferencet köszöntötte születésnapján

Karácsonyi csoda a nappaliban: Ettől marad sokáig friss az élő fenyő

Hihetetlen gyorsan felnőtt Szandi fia, szalagavatós fotón mutatta meg Csabit a büszke anyuka

Hihetetlen, kit szúrt ki Gáspár Győző, egy ismerős arc tűnt fel a közönség soraiban

Rendkívüli ünnepekre készül a Vatikán: XIV. Leó pápa első karácsonya egybeesik a szentév lezárásával

Rubint Réka is elmondta a véleményét az ausztráliai terrortámadásról

Meghan Markle megható családi képpel kívánt boldog ünnepeket

Ő sem kivétel: Ünnepi készülődéséről posztolt Ördög Nóra