
Nem akárki lépett be a TV 2 stúdiójába, még Fejes Tominak is leesett az álla
Több ezer sajtfajta létezik a világban, a trappistától a parenyicán át a camembertig mindenki meg tudja találni az ízlésének megfelelőt.
Ugyan mindegyiknek más az íze, a textúrája, a színe, az alakja és a tápértéke is, mégis leggyakrabban a jellegzetes, nagy lyukú, Svájcból származó ementáliként ábrázolják a sajtot.

A fotó illusztráció: Shutterstock
Sokan úgy ismerik, azt viszont csak kevesen tudják, hogy a lyukakat a gyártásnál felhasznált hasznos baktériumoknak, úgynevezett starterkultúránakköszönhetjük.
A „légbuborékokat” az érlelés során a sajt belsejében termelődő szén-dioxid gáz feszítő hatása hozza létre. Ez egy lassú, több hétig tartó folyamat.

Nem akárki lépett be a TV 2 stúdiójába, még Fejes Tominak is leesett az álla

Megható pillanatok az Újratervezésben

Kasza Tibi: a forgatás egy bábeli zűrzavarra emlékeztetett

Újratervezés karácsonyi különkiadás: Új otthon, új remények a bácsalmási tragédia után

Kedvenc magyar éttermében járt Leslie Mandoki, Andy Vajnáról is megemlékezett

Kéményből jött a segélykiáltás: A pomázi tűzoltók ledöbbentek, ki rekedt odabent

Őrült pillanat lett a világ legviccesebb természetfotója

Hétvégi meteorözön: Minden eddiginél fényesebb égi show-t ígérnek a Geminidák

Megkezdődött az Adni Öröm! adománygyűjtő akció

Féltávnál a MikulásGyár

Az 1% Klub - Jakupcsek Gabriella és Szulák Andrea mélyvízben

Rátalált önmagára Kanadában Lakatos Yvette, de valami mégis hiányzik az életéből