
Betelt a pohár: a magyarok imádott álompárja durván összeveszett
Több ezer sajtfajta létezik a világban, a trappistától a parenyicán át a camembertig mindenki meg tudja találni az ízlésének megfelelőt.
Ugyan mindegyiknek más az íze, a textúrája, a színe, az alakja és a tápértéke is, mégis leggyakrabban a jellegzetes, nagy lyukú, Svájcból származó ementáliként ábrázolják a sajtot.

A fotó illusztráció: Shutterstock
Sokan úgy ismerik, azt viszont csak kevesen tudják, hogy a lyukakat a gyártásnál felhasznált hasznos baktériumoknak, úgynevezett starterkultúránakköszönhetjük.
A „légbuborékokat” az érlelés során a sajt belsejében termelődő szén-dioxid gáz feszítő hatása hozza létre. Ez egy lassú, több hétig tartó folyamat.

Betelt a pohár: a magyarok imádott álompárja durván összeveszett

A tető fokára hág az izgalom: a 10 millióért kell helyesen felelnie a Legyen Ön is milliomos! versenyzőjének

Nagy a baj: Ádám Attila feladja a Megasztárt?

Figyelmeztetést adtak ki: Félelmetes, mi tart felénk

Cipruson romantikázik szerelmével a Házasság első látásra szereplője

Várandós a Házasság első látásra sztárja, így titkolja el a többiek elől!

Koncertje közben ájult el a világhírű énekesnő, semmire nem emlékezett

Nem kertelt Berki Mazsi: Ezt gondolja a mozaikcsaládról

,,Nincs magánéletem, egy unalmas lány vagyok” - Kihívásokkal teli időszakát éli Kárpáti Rebeka

Esküvő a láthatáron? – így készül Hajdú Péter a nagy napra

Csuti és szerelme nagy lépésre készülnek: gyerekszobát építenek az otthonukban

Üldözték a Next Top Model Hungary döntősét, videó is készült az esetről