Napi tény: Ebből készül a disznósajt

Mutatjuk, mi minden kerülhet a disznótorok egyik „sztárjába”.

Míg sokan fintorogva közelítenek egy szelet disznósajt felé, és talán csak a legszörnyűbb rémálmaikban jelenik meg, addig mások igazi ínyencségként tekintenek rá.

Egy biztos: a magyar és számos európai konyha egyik jellegzetes ételének számít, aminek házi változatát rendszerint disznóvágások alkalmával készítik.

A hozzávalók mindig is vita tárgyát képezték, mondhatni, ahány ház, annyi szokás, ám a kollagénben gazdag fejhús és bőr semmiképpen sem maradhat ki belőle, mint ahogy helyenként a vér sem.

A füstölt tarja és a füstölt csülök is kiválóan illik bele, de vannak, akik egy kis borjúhússal vagy kacsamájjal is szeretik megbolondítani.

A fotó illusztráció: Shutterstock

Ezután jön a fűszerezés, ami során különösen arra kell odafigyelni, nehogy megcsússzon a kezünk a fokhagymát és a pirospaprikát illetően, és valami kolbászszerű süljön ki belőle.

Végül jól összekeverik a tál tartalmát, majd disznógyomorba töltik, megfőzik, préselik, füstölik, mielőtt a kamrába kerülne.

2024. március 03. 18:31
A magyar miniszterelnök XIV. Leó pápával találkozott. A békemisszión lévő Orbán Viktort személyesen fogadta az egyhá...
Különleges aukciót indított Molnár Viktor. A Kincsvadászok kereskedője egy tragikus körülmények között árván maradt ...
Sikeresen lezárult az élelmiszer-utalványok kézbesítése. A program keretében több mint 2,3 millió nyugdíjas kapott 3...
Világmárkák nevei alatt silány hamisítványokra bukkantak.
Külföldi turistákat szállító kisrepülőgép zuhant le kedd reggel. A hatóságok szerint félő, hogy a fedélzeten tartózk...
A családokért felelős államtitkár szerint mi, magyarok a kezdetektől fogva békét szeretnénk.
A kötelező szolgálatot 2011-ben függesztették fel Németországban, és azóta folyamatos vita zajlott arról, hogyan leh...
Összevesztek szalonnasütés után Hajdúszoboszlón.