
Közel 30 kiló halból készít halászlét a Kincsvadászok műkereskedője
Míg sokan fintorogva közelítenek egy szelet disznósajt felé, és talán csak a legszörnyűbb rémálmaikban jelenik meg, addig mások igazi ínyencségként tekintenek rá.
Egy biztos: a magyar és számos európai konyha egyik jellegzetes ételének számít, aminek házi változatát rendszerint disznóvágások alkalmával készítik.
A hozzávalók mindig is vita tárgyát képezték, mondhatni, ahány ház, annyi szokás, ám a kollagénben gazdag fejhús és bőr semmiképpen sem maradhat ki belőle, mint ahogy helyenként a vér sem.
A füstölt tarja és a füstölt csülök is kiválóan illik bele, de vannak, akik egy kis borjúhússal vagy kacsamájjal is szeretik megbolondítani.

A fotó illusztráció: Shutterstock
Ezután jön a fűszerezés, ami során különösen arra kell odafigyelni, nehogy megcsússzon a kezünk a fokhagymát és a pirospaprikát illetően, és valami kolbászszerű süljön ki belőle.
Végül jól összekeverik a tál tartalmát, majd disznógyomorba töltik, megfőzik, préselik, füstölik, mielőtt a kamrába kerülne.

Közel 30 kiló halból készít halászlét a Kincsvadászok műkereskedője

Konyhájából üzent Szentkirályi Alexandra

Egyetlen apró dolog, ami nem hiányozhat az ünnepi kézipoggyászból sem

Bölöni László: A franciák egyáltalán nem értik, hogyan tudja ennyire támogatni a magyar kormány a családokat

Miért jó választás egy belsőépítész? – A Sunny Side Up Studio szerint így spórolhatunk időt, pénzt és idegeskedést

Rubint Réka négyhetes életmódváltó program indít

Új év, új remény - Mága Zoltán egyedülálló kezdeményezéssel segít a rászoruló gyerekeken

74 éves korában meghalt Chris Rea

Íme a TV 2 Csoport karácsonyi filmkínálata

„Nem 5 perc volt, de megérte!” – Tilla már karácsonyi hangulatban van

Senki sem hallotta még: hétfőn debütál egy új Queen-dal

Újra képernyőn Galambos Lajcsi, kiderült, mikor fog debütálni