Megszólalt a csantavéri mészáros, fordulatot hozhat egy szövevényes ügyben

Megszólal a három ember megöléséért elítélt, csantavéri mészárosként elhíresült gyilkos. Dér Csaba biztonsági kamerák előtt követte el kegyetlen tettét. A halálosztó miatt újabb emberek sorsa pecsételődhet meg örökre. A Szegedi Fegyház és Börtön állandó lakója ezúttal a rácsok mögül hozhat nem várt fordulatot egy igencsak szövevényes ügyben.

Harangozó Réka és édesanyja élete akkor ment tönkre, amikor megbíztak egy csalóban, akinek jó üzlet reményében az összes pénzüket odaadták. A Tények Plusz is bemutatta a történetüket decemberben, ami most folyatódik, méghozzá nem várt fordulatot vesz. Egy olyan jótevő ígért nekik segítséget, akire soha nem számítottak: a csantavéri mészáros néven elhíresült háromszoros gyilkos, Dér Csaba.

A csantavéri mészáros azért ül börtönben, mert három ember vére tapad bizonyítottan a kezéhez. Először 2004-ben Szerbiában ölt, majd 15 évvel később megint és egy év múlva megint.

„Én úgy nézek a dolgokra, hogy nem születtünk mindannyian szerencsés csillag alatt, valaki azért született, hogy tanár, orvos, sportoló legyen, idillikus harmonikus életben, én háborús körülmények között születtem, extrém családi körülmények között, ahol baltákkal, vascsővel, késsel hadonászott apám artikulálatlanul beszélt” – mesélte a gyilkos, aki várhatóan élete végéig a Szegedi Fegyház és Börtönben marad.

A Tények Plusz története azonban nem csak róla szól. Hanem arról, hogy a sors néha milyen különös utakat ír.

„A börtönből próbál segíteni nekünk. A társadalom által egy kivetett és egy elítélt ember. Egy paradoxon az, hogy pont nekünk. Nagyon jól esik nyilvánvaló. Szinte felfoghatatlanul jól esik” – kezdte történetét Harangozó Réka.

A csantavéri mészáros ugyanis a börtönből szeretné anyagilag támogatni Rékát és édesanyját. A család élete ugyanis az elmúlt években szinte teljesen tönkrement. Történetüket tavaly decemberben mesélték el a Tények Plusznak. Azt állítják, hogy egy csaló hálózta be őket kecsegtető ajánlatokkal, aminek a vége az lett, hogy több mint 300 millió forintnyi vagyonuk úszott el.

Réka a nővérén keresztül 2018-ban ismerte meg egy családos, 40 éves vállalkozót, aki első látásra szimpatikus volt neki. Azt mondja: arra tett ajánlatot, hogy szálljanak be csendestársként egy telefon szaküzletbe, amiért cserébe kap a bevételből. Elmondása szerint a férfi először gyártógépekre kért tőle 8 millió forintot, majd újra 17 millió forintot. Megbíztak benne, hiszen egy darabig havonta küldött nekik vissza pénzt. Mindent pénzzé tettek a kecsegtető vállalkozási lehetőség miatt. Réka négy év alatt minden megtakarítását, és két ingatlan árát odaadta a siker reményében. Azt állítja: a vállalkozó mindig épp csak annyi pénzt adott nekik, hogy a gyanakvásukat elaltassa. Ám amikor már csak morzsákat kaptak, már az édesanyja házát is eladták. Míg bevételből egyre kevesebbet kaptak a vállalkozótól, az adósságuk csak nőtt: kilakoltatták őket, fél évig egy kertben éltek, most pedig egy apró garzonban együtt édesanyjával és három kutyával.

„Az ilyen témákra nagyon érzékeny vagyok, úgy érzem, hogy ezzel hogy elvesztette a házát embertelen szenvedésnek lettek kiadva, embertelen kínzásnak. Az ilyen átverések, hogy kettő nőt, egy anyukát meg a lányát az utcára tegyék, ez még az alvilági körökben sem elfogadható” – hangsúlyozta Dér Csaba, aki kiemelte, hogy sosem bántott nőket, gyerekeket és mindig szerette volna megvédeni azt, aki bajbajutott. Az első gyilkosságát is ezért követte el. Mindössze 24 éves volt.

A szerbiai csantavérről származó elítéltet már 13 évesen az utca nevelte. A délszláv háború idején csempészettel foglalkozott. Ruhával, cigivel, élelmiszerrel kereskedett és megszedte magát: több autója, lakása volt. A fejébe vette, hogy 1 milliárd német márkát szerez bűnözéssel és segíteni fog belőle embereknek. Ekkor még élénken kísértette a gyerekkora.

„Apám anyámat rendszerszerűen szidalmazta, artikulálatlanul ordibált rá, pofozta, ütötte, rugdosta, taposta. Próbálta kinyomni a szemét, fojtogatta. Fején sokszor szétverte a sörösüveget, a pálinkásüveget, volt, hogy baltával fejbe verte” – részletezte.

„Dér Attila testvéremet is, mikor megtalálták a holttestét Budapesten, a sebeiből lett felismerve, mert apám egy vaspálcával széthasította a fejét. Nagyon kegyetlenül bánt vele” – tette hozzá.

A háború mellett Szerbiában folyamatosan erősödtek a maffiaszervezetek. A csantavéri férfi úgy emlékszik vissza, hogy ezek a bandák félelemben tartották egész Szerbiát, ezért ő úgy érezte, meg kell védenie a baráti körét tőlük.

Azért ölte meg első áldozatát, mert egy ilyen szervezet vadászott rá és egy barátjára. Egy luxusétteremben négy lövéssel végezte ki az üldözőjüket.

„Nem úgy néztem én azt, hogy bűnözőket szabad megölni, úgy néztem, hogy aki engem vagy a barátomat meg akarja ölni, más módszerrel nem lehet védekezni. Az ő eszközét kell használni” – magarázta.

A halálosztó két másik bizonyított gyilkosságát is úgy írja le: megelőző csapások voltak, mivel bérgyilkosok akarták őt eltenni láb alól. 2018-ban Amszterdamban gyilkolt, majd 2019-ben Belgrádban, egy babakocsit pakoló maffiózóval végzett.

„Tüzet nyitottak volna rám a rendőrök szeme láttára, az utcán, bárhol, mint ahogy az történik az igazi maffiózós leszámolásokban. És akkor én megelőző csapásként elmentem az étterembe, oszt lelőttem az Ivan Serdarosicot, hogy zűrzavart csináljak, nem az volt a tervem, hogy lelőjem, de úgy alakult. Akartam frászt hozni rá, megijeszteni, mellélőni meg ilyesmi” – fogalmazott.

A férfit életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélik, amit legkorábban 40 év múlva tárgyalhatnak újra.

De nem csak egyféle börtön létezik. Bizonyos értelemben Harangozó Réka is rácsok mögött él. A megbánás és a kilátástalanság fogságában. És ebben a helyzetben akkor is elfogadja a segítséget, ha az egyenesen a pokolból jön.

A vállalkozó, aki átverte őket azóta "Tender-csaló" néven híresült el, ugyanis többeket is átvert. Rékáék december jelentették fel, de az ügyben még nem történt fejlemény.

Rékáék reménykednek, de a remény is egyre csak fogy. Azonban egy apró hajszálnyit belőle most éppen az elítélt gyilkos, Dér Csaba ígérete jelenti. A csantavéri mészáros ugyanis azt ígérte: mindenképpen szeretne segíteni nekik. Azt mondja: már készül az életéről szóló könyv, aminek a bevételéből egy nagy összeget adna a csaló által kisemmizett családnak.

Nem ez az első alkalom, hogy Dér Csaba a rácsok mögül jótékonykodik.

Tavaly áprilisban Dér Csaba egy millió forinttal támogatott egy nőt, aki a lakásmaffia miatt veszítette el otthonát. Szigeti Mónikával a jó tett után levelezni is kezdtek, sőt! Csaba és Mónika állítólag már az esküvőt tervezik. Hogy a jótékonyság elfedheti-e a bűnös múltat, azt már nekik kell tudniuk, annyi biztos, hogy Dér Csaba újabb kiszemeltjére, Harangozó Rékára is ráférne a segítség.

Bankszámlaszám: Harangozó Réka 11600006-00000000-42395148

2023. július 29. 10:02
Szelfizés közben halt meg egy magyar fitneszedzőnő Jordániában
A fiatal, népszerű fitnesztréner egy szerencsétlen baleset következtében zuhant a mélybe.
Kvíz: Mesterséges intelligencia vs. valódi fotó
Tesztelje magát!
Napi tény: Ezért csíkos a zebra
Sokak által feltett kérdésre adunk választ.
Szeret meztelenül jönni-menni a bombázó szupermodell, gyerekei kiakadtak - Fotók
Heidi Klum ruhák nélkül érzi jól magát.
Elítélték a Viking Sigyn tömegszerencsétlenséget okozó kapitányát
Halálos tömegszerencsétlenséget eredményező vízi közlekedés gondatlan veszélyeztetésének vétsége miatt első fokon 5 ...
Pén*sz került a sztárséf szájába
Nagy érdeklődéssel ízlelgette.
Szijjártó Péter: A Szövetséggel való megállapodás alapján a kormány folytatja a felvidéki magyar közösséget támogató programjait
A kormány ezentúl is folytatni fogja a felvidéki magyarság támogatása szempontjából kulcsfontosságú programjait a Sz...
Tények este teljes adás, 2023. szeptember 18., hétfő
MEGRÁZÓ - Megrázó videón az M3-ason történt halálos tömegbaleset. Néhány napja hét kocsi ütközött össze, egy autós t...
Horrorbabát tartóztattak le a rendőrök, többé nem ijesztgetheti a lakosságot – Videó
A két kezét megbilincselték, a nála lévő kést pedig elvették.
Tények délben teljes adás, 2023. szeptember 26., kedd
CSAPDA - Alagutat ásott, illegális vegyszereket és gázmaszkot is vett, így várta a rendőröket az esztergomi robbantó...
Brutálisan megvert egy nőt egy férfi Nyíregyházán, mert a nő visszautasította
Itt a bizonyíték, hogy Szoboszlai Dominik a Liverpool egyik legjobb focistája
Soha nem gondolta volna, hogy gyártanak majd ilyen chipset, de megtörtént
Mérgező alkoholt készítettek és ezt árulták Iránban, halálra ítélték őket
Itt a lelepleződés: véletlenül beismerték az amerikaiak, hazudtak a háborúról

Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
A baleset helyszínén teljes útlezárás van érvényben - írták a police.hu oldalon
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Halálos baleset történt a 85-ösön, a szomszédos vármegyében
20:34 - A sofőr meghalt
Felborult egy autó a 84-esen főúton
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Felborult egy autó a 84-esen, Lövőnél
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Kamion és kisteherautó ütközött össze az 5-ösön, Lajosmizsénél
A 66-os és 65-ös kilométer között félpályán halad a forgalom.
Karambol a kórház közelében Nyíregyházán
Két személygépkocsi ütközött össze a Szent István utcán Nyíregyházán péntek délután. A vétlen autóból egy sérültet kórházba szállítottak. A baleset okát a rendőrség vizsgálja.
Baleset történt a 4-es főúton Kőlaposnál
Egy személy megsérült abban ráfutásos balesetben, ami pénteken délután történt a 4-es főúton Kőlapos közelében. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.
Kerékpározás közben telefonált egy nő Egerben, súlyos baleset lett a vége
Az ügyészség vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.
Baleset történt Zalaegerszegen
Baleset történt Zalaegerszegen a Hock János utca 92-nél péntek délután 4 óra tájt. A helyszíni szemle időtartama 1 órát vesz igénybe. Torlódás és lezárás nincs a helyszínen, de mindenki körültekintően vezessen. 

Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Szerelmükről adtak bizonyítékot.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most derült ki: június óta rákkal küzd a képernyőről eltűnt műsorvezető
Nagyon népszerű arca volt a híradónak.
Baleset történt a 85-ös főúton: a sofőr a helyszínen életét vesztette
A helyszínen életét vesztette a sofőr.
Baleset a Paksi Atomerőműnél: többen is megsérültek!
A rendőrség adott tájékoztatást a történtekről.
Kiderült a titok az Aldi pénztárosairól - ez minden egyes vásárlót érint!
Ez segít alacsonyan tartani az árakat.
Krausz Gábor fotóját máris egy társkeresőn látták viszont
A sztárt egy társkeresőn találták meg.
"41 éves vagyok, és hozzámentem a legjobb barátom iskolás fiához – ő 16 éves"
Legjobb barátja fiához ment feleségül egy 41 éves nő és állítja, ez legális.
Még csak 15 éves, de meseszép: Jázmin lehet Palvin Barbi utódja
Kifutóról álmodik.