Márpedig meggyógyulok – először mesélt Niki, a házomlás miatt lebénult táncművész

Egy évvel ezelőtt örökre megváltozott az élete. Azzal, hogy a Jókai utcai ház falai maga alá temették, nem csak az épület, hanem Tóth Nikolett álmai is romokba dőltek. Az akkor mindössze 26 éves balettművész a balesetet csodával határos módon túlélte, de kerekesszékbe került. A tragédia óta soha sehol nem adott interjút, állapotáról is csak nagyon keveset lehetett tudni. Most viszont elég erőt érzett ahhoz, hogy mindarról meséljen, amin tavaly június 27-e óta keresztülment.

„Most érzem magam rá késznek lelkileg... azért ehhez kellett gyűjtenem egy kis erőt, hogy megfelelően, megfelelő formában tudjak nyilatkozni erről az egészről...” – kezdte a beszélgetés Nikolett.

Kicsivel több, mint egy év után, először beszél nyilvánosan arról a tragédiáról Tóth Nikolett, ami örökre megváltoztatta az életét.

A fiatal balettművész élete meseszerűen alakult egészen 2022. június 27-ig. Az Operett Színház művészeként több nagyszabású főszerepet is eltáncolhatott. Ezeknek köszönhetően pedig még sok-sok lehetőség várt rá. Aztán az élet egyszer csak közbe szólt. Tavaly júniusban, mikor párjával próbálni indult az Operett Színházba, ráomlott egy társasház a Jókai utcában.

Nagyon súlyos koponya- és gerincsérülést szenvedett, sokáig küzdöttek az életéért.

A ház maga alá temette a törékeny lányt, akkori szerelme viszont ösztönösen ugrott félre. Csodával határos módon mindketten túlélték a balesetet. Benjámin karcolások nélkül megúszta, Nikolett viszont súlyos sérüléseket szenvedett...

„A baleset miatt én egyáltalán nem emlékszem az egész napomra. Már a reggelre sem egyáltalán...” – mesélte.

Niki emlékei máig homályosak. A baleset után csak sokkal később tért magához. Életveszélyes állapotban szállították kórházba és kómába került. A mentősök neki is csak később mesélték el, hogy nem adtak neki esélyt a túlélésre.

De a táncoslány nem sokkal később felébredt. Azt, hogy mi történt vele, akkori párja és édesanyja mesélték el neki. Nikit akkor sokkolta, hogy lebénult, de a szomorúságnak már akkor sem engedett nagy teret. Ebben a családja és a kórház dolgozói voltak a segítségére.

„Mindent, tényleg mindent megpróbáltak megtenni a kényelmem érdekében meg, hogy jobban érezzem magam. Mert hát ott mindenkit, az ott dolgozókat is sokkolta ez az egész eset, hogy ilyen fiatalon és ennyire súlyos sérüléseket szenvedtem. Úgyhogy igen, ott mindenki nagyon próbált rám vigyázni” – mondta.

Niki több műtéten is átesett, testi és lelki állapota miatt pedig nem volt még kész arra, hogy interjút adjon.

Tavaly decemberben azon a jótékonysági előadáson már megjelent, amit az Operett Színházban rendeztek azért, hogy a bevétellel támogathassák a rehabilitációját. Akkor még mindig nem szeretett volna kamerák elé állni. Azt most viszont elárulta, hogy boldogan nézte végig azt a jótékonysági előadást, amely egy részletének korábban a főszerepét még ő táncolta el.

Irigység, vagy düh soha nem volt Nikiben azzal kapcsolatban, ami vele történt. Azt mondja, ezt az ember feletti erőt a családjából és a barátaiból nyeri a baleset óta.

„Mindig ott vannak mellettem mindenhol, akárhova kell mennem. Bármelyik kórházba, bármelyik intézménybe, vagy haza, ők mindig mindent félre téve jönnek és támogatnak és mindenben próbálnak segíteni” – hangsúlyozta.

De van egyvalaki, aki már nem Niki mindennapjainak a része. Benjáminnal ugyanis már nem alkotnak egy párt, a jegyességet felbontották.

„Ez nem egy nagyon régóta tartó kapcsolat volt. Viszonylag egy friss. És mi már az elején azt gondoltuk, hogy szeretnénk lánykérést, de aztán mondhatni közös megegyezés alapján véget ért így a kapcsolatunk, igen. Azóta is tartjuk a kapcsolatot, mint barátok, de már nem vagyunk együtt” – árulta el.

Szakításuk részleteiről a fiatal táncoslány többet nem szeretett volna mondtani. Arról viszont őszintén beszél, hogy jelenleg milyen az állapota.

„Indult egy nem javulás, inkább romlás az állapotomban, mert először csak az egyik kezem, most már pedig a másik kezem kezdett el gyengülni és romlani. Úgyhogy most ezekkel van a legnagyobb probléma, meg a legnagyobb feladat” – fejtette ki.

A fiatal balettáncos ennek ellenére egy pillanatra sem inog meg. Még akkor sem, ha az orvosok mást mondanak.

„Az orvosok nem igazán biztattak soha. Mert egy nagyon súlyos gerincvelő sérülésem van és nagyon minimális esély van arra, hogy én felálljak, de egy nagyon minimális az van és én ebben hiszek” – mondta bizakodva.

Nikolett azt mondja, hogy annak ellenére, ami történt vele, igazi, komoly mélypontot nem élt át. Örök pozitivitása az elmúlt egy éven átsegítette. Azt is elfogata, hogy ugyanúgy, mint a baleset előtt már nem állhat színpadra.

Mindezzel viszont megbékélt. A gerincébe épített fémek, illetve csavarok miatt ugyanis a mozgása már sosem lesz a régi. De ez még nem jelenti azt, hogy örökre búcsút kell vennie a szakmájától. Nikolettnek ugyanis még sok terve van.

„Egyébként nem csak balettművész, hanem balettmester is vagyok. És az már felmerült bennem, hogy nagyon szívesen tartanék balett órákat a színházban. Úgyhogy igen... biztos, hogy ha lesz rá lehetőségem akkor ezt én szívesen csinálnám. És azért szeretnék még egy kicsit táncolni is, ha lehet... az is nagyon jó lenne...” – tette hozzá.

Mindehhez viszont segítségre és összefogásra van szüksége. Niki kezelése ugyanis az Országos Rehabilitációs Intézetben valószínűleg nemsokára a végéhez ér. Felépüléséhez viszont még sok időre és még annál is több anyagi forrásra van szüksége

Az orvostudomány fejlődésének hála, külföldön már volt arra is példa, hogy agyműtétek sora után ugyan, de olyan ember álljon lábra, aki már hosszú évek óta kerekesszékben éli az életét. Niki és családja akár ezt a műtét sorozatot is vállalnák, ha a pénzügyi hátterük ezt lehetővé tenné.

Az egykori balettáncos nem adja fel. A csillogás még mindig nem veszett ki a szeméből, csak a prioritás változott meg az életében: egyelőre nem egy újabb főszerep a cél, hanem az, hogy újra lábra állhasson.

Segítséget kérni persze Niki és családja számára sem egyszerű, mégis muszáj. Barátai is mellé álltak, hogy támogathassák őt. Az egykori balerina három barátnője egy alapítványt hozott létre, amin keresztül bárki támogathatja a fiatal lány rehabilitációját. (Tóth Nikolett Alapítvány: bsz. szám: 11714051-21460409)

„Őszintén szólva én erre az egészre úgy gondolok, hogy én azért kaptam ezt az egész borzalmas dolgot, mert én vagyok annyira erős, hogy ebből igenis ki tudok jönni és igenis meg tudok gyógyulni. És ezért adta az élet ezt a feladatot és az elejétől fogva igazából így állok hozzá. Minden fejben dől el és ha az ember saját maga eldönti, hogy már pedig meggyógyul és mindent megtesz ennek érdekében, akkor ez így is lesz. Ez valóra fog válni. Úgyhogy én mindenkinek, aki hasonló helyzetben van én azt üzenném, hogy fejben döntse el, hogy márpedig meggyógyul” – zárta a beszélgetést.

Niki és családja nagyon hálásak minden lelki és anyagi segítségért, amit eddig kaptak. Most viszont egy nagyobb összefogásra kérik az embereket, hogy az összeget a fiatal balettművész rehabilitációjára költhessék.

A táncosok is összefogtak. A Fergetes című előadást augusztus 4-én mutatják be a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, hogy a bevétellel Niki rehabilitációjához hozzájárulhassanak. Az előadásra jegyet váltók minden jegyből 1500 forinttal támogatják a Tóth Nikolett megsegítésére létrehozott alapítványt.

2023. július 26. 08:21
Finom és a fogyókúrába is tökéletesen beilleszthető, most lerántjuk a leplet egy sokoldalú zöldségről
Az utóbbi hónapokban felszedtél egy kis felesleget? Ne aggódj, ezt a növényt TÖKéletesen beillesztheted a diétádba i...
Ellepték a rendőrök a belvárost, kiderült, mi történt
Több mint 100 egyenruhás jelent meg az utcákon.
A szingli mérlegekre rámosolyoghat a szerencse – eláruljuk, mire számíthatnak a csillagjegyek
Sok meglepetést tartogat október első hete a csillagjegyek számára. Van, akinek a pénzügyeire kell odafigyelnie, más...
Feladjuk a leckét! Íme egy elsősöknek szánt matekfeladat, Ön meg tudja oldani?
Több ezer internetező próbálja megfejteni a rejtélyes házi feladatot, eddig nem túl sok sikerrel.
Kiderült, mi van Zimány Linda telefonján
Elébe ment a kíváncsiskodóknak.
Tudom, hogy életben van!
23 évvel ezelőtt eltűnt, azóta is hazavárják szülei Till Tamást. A fiú 11 éves volt, amikor egy vadasparkba indult g...
Szijjártó Péter: 4,5 milliárd forintos beruházással 120 új munkahely jön létre Győrben
A Melecs EWS GmbH osztrák elektronikai vállalat 4,5 milliárd forintos beruházásával 120 új munkahely jön létre Győrb...
Veszekedés után sírva fakadt
Ismét egymásnak esett a stúdióban Majoros Péter Majka és Tóth Gabi. A két mester szócsatája nem tűrt nyomdafestéket....
Újabb iskolai erőszak
Majdnem megöltek egy általános iskolás fiút a társai. Lefogták, majd földre teperték, füvet, homokot és kavicsot töm...
Borzalmas, mit találtak egy budapesti társasház kukájában, egy szomszéd figyelt fel a hangokra
Egy nő ellen büntetőeljárás indult.
Fontos üzenetet küldött a világnak Karikó Katalin - videók
Révész Attila olyan hírt jelentett be, ami megváltoztathatja a Kisvárda szezonját
Pokollá teszik egy farm lakóinak a mindennapjait a mindenre elszánt influenszerek
Szijjártó Péter: Egy patrióta fordulat az EP-választáson kihatással lehetne az ukrajnai háború menetére is
Ők az idei Nagy Ő barátnőjelöltjei - galéria

Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
A baleset helyszínén teljes útlezárás van érvényben - írták a police.hu oldalon
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Halálos baleset történt a 85-ösön, a szomszédos vármegyében
20:34 - A sofőr meghalt
Felborult egy autó a 84-esen főúton
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Felborult egy autó a 84-esen, Lövőnél
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Kamion és kisteherautó ütközött össze az 5-ösön, Lajosmizsénél
A 66-os és 65-ös kilométer között félpályán halad a forgalom.
Karambol a kórház közelében Nyíregyházán
Két személygépkocsi ütközött össze a Szent István utcán Nyíregyházán péntek délután. A vétlen autóból egy sérültet kórházba szállítottak. A baleset okát a rendőrség vizsgálja.
Baleset történt a 4-es főúton Kőlaposnál
Egy személy megsérült abban ráfutásos balesetben, ami pénteken délután történt a 4-es főúton Kőlapos közelében. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.
Kerékpározás közben telefonált egy nő Egerben, súlyos baleset lett a vége
Az ügyészség vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.
Baleset történt Zalaegerszegen
Baleset történt Zalaegerszegen a Hock János utca 92-nél péntek délután 4 óra tájt. A helyszíni szemle időtartama 1 órát vesz igénybe. Torlódás és lezárás nincs a helyszínen, de mindenki körültekintően vezessen. 

Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Szerelmükről adtak bizonyítékot.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most derült ki: június óta rákkal küzd a képernyőről eltűnt műsorvezető
Nagyon népszerű arca volt a híradónak.
Baleset történt a 85-ös főúton: a sofőr a helyszínen életét vesztette
A helyszínen életét vesztette a sofőr.
Baleset a Paksi Atomerőműnél: többen is megsérültek!
A rendőrség adott tájékoztatást a történtekről.
Kiderült a titok az Aldi pénztárosairól - ez minden egyes vásárlót érint!
Ez segít alacsonyan tartani az árakat.
Krausz Gábor fotóját máris egy társkeresőn látták viszont
A sztárt egy társkeresőn találták meg.
"41 éves vagyok, és hozzámentem a legjobb barátom iskolás fiához – ő 16 éves"
Legjobb barátja fiához ment feleségül egy 41 éves nő és állítja, ez legális.
Még csak 15 éves, de meseszép: Jázmin lehet Palvin Barbi utódja
Kifutóról álmodik.