Magyar Muaythai Szakszövetség: Történelmet írtak a magyarok Törökországban

 Kiváló eredményekkel tért haza a magyar muaythai válogatott. Húsz éremmel és három Európa bajnokkal tért haza az ifjúsági és az U23-as Magyar Muaythai válogatott a Törökországban megrendezett Európa-bajnokságról. A fiatalok eredményesen zárták a bajnokságot, hiszen három aranyérmet, hat ezüstérmet, és tizenegy darab bronzérmet sikerült hazahozniuk. Most először került Magyarország az éremtáblázat harmadik fokára. 

A Magyar Muaythai Szakszövetség 32 fős delegációval utazott ki a törökországi Európa-bajnokságra, a válogatott utánpótlás és U23-as csapatával. Büszke lehet az ország a fiatal sportolókra, hiszen rendkívül eredményesen zárták a mérkőzéseket, összességében három aranyérmet, öt ezüstérmet, és hat darab bronzérmet sikerült bezsebelniük.

Az eredményekkel az összesített éremtáblázat harmadik fokára sikerült felküzdeniük magukat, ezzel történelmet írva a magyar muaythai életében. 


Hajós István, a Magyar Muaythai Szakszövetség elnökségi tagja, gazdasági- és kommunikációs vezetője is rendkívül büszke a válogatott sikereire. 

Ebben az erős mezőnyben ilyen sikereket elérni én úgy gondolom, hogy hatalmas eredmény. Az a rengeteg befektetett munka végre megtérült, és büszke vagyok arra, hogy mind a 18 év alatti korosztály, mind az U23-as csapat ilyen szépen helytállt, mindenkinek nagyon gratulálok. Jönnek a következő megmérettetések, de most fürdőzünk kicsit az örömben

- mondta a gazdasági- és kommunikációs vezető.

Az U23-as válogatott következő állomása májusi Világbajnokság Bangkokban, azt követően Európa kupa, majd az Ifjúsági Világbajnokság. Az egyik aranyérmes a 15 éves Nyári László lett, aki arról mesélt, hogyan élte meg a felkészülést és a győzelmet.

A felkészülési időszakban rengeteget edzettem, heti 7-10 alkalommal, de szerencsére nem sérültem le közben. Jelenleg nagyon boldog vagyok, sőt azt érzem ennél boldogabb már nem is lehetnék

” – monda az aranyérmes Nyári László. A bajnok azt is elárulta, hogy mi a következő célkitűzése sport karrierjében. 

Szeretnék sok-sok versenyen részt venni tapasztalat szerzés céljából a következő években, és a legfőbb célom az, hogy profi világbajnok váljon belőlem

- tette hozzá László. 


Az U23-as kategóriában induló Ladover Bálintnak nem ismeretlen a versenyzés világa, hiszen a most megszerzett Európa-bajnoki aranyérem mellett, már egy világbajnoki címet is a magáénak tudhat. Bálint 2015-ben került a muaythai küzdősport világába, és azóta karrierje felfelé szárnyal.

Nagyon sokat jelentenek nekem ezek az eredmények, egy pozitív visszajelzés arról, hogy megéri a sok kemény munka, amit beleteszek a mindennapokban. A muaythai pedig úgy érzem örökre egy fontos része lesz az életemnek, most élsportolóként, de a későbbiekben akár edzőként is

- mondta a Világbajnok és Európa-bajnok Ladover Bálint, aki elárulta, a legfőbb célja kijutni az olimpiára. 13 évesen küzdeni a hazáért A versenykeretben szerepelnek egészen fiatal versenyzők is, akiknek életükben ez a bajnokság volt az első komolyabb megmérettetés.

A 13 éves ezüstérmet szerző Hordós Hedvig Henrietta mesélt arról, milyen érzés volt ilyen fiatalon részt venni az Európa-bajnokságon.

Az egész bajnokság alatt azt éreztem, hogy a hazámért küzdök

- mondta Henrietta, aki 2021-ben a magyar bajnoki címet tudhatta magáénak. A csapatnak nem volt egyszerű feladata idén, sőt Nagy Balázs, az utánpótlás válogatott csapatkapitánya elmondta, akadtak nehézségek a verseny előtt. 

Ebben az évben egy nagyobb kerettel és egy rendkívül összetartó csapattal sikerült kiállnunk a bajnokságon. Akadt egy kis nehézség, mert több csapattag is lebetegedett a verseny előtt közvetlenül, akiknek bár végül sikerült kiállniuk, mégis úgy gondolom, hogy maradt még egy-két aranyérem a csapatban. A mezőny nagyon erős volt, illetve még azért szoknunk kell ezt az új légkört a fiatalokkal, de büszke vagyok egytől-egyig mindenkire

- fogalmazott Nagy Balázs. 


A csapatkapitány azt is elárulta, az idei nyáron két edzőtábort is terveznek, amelyből az egyiket szeretnék nemzetközi szinten megvalósítani. Az utánpótlás csapata legközelebb a szeptemberi Világbajnokságon mérkőzik meg újból, amelyet szintén Törökországban rendeznek meg.

Fotók: Magyar Muaythai Szakszövetség

2023. március 30. 19:03
Anyaszült meztelenül ment be a Szent Péter-bazilikába egy férfi, döbbenetes fotók készültek
A biztonságiak vitték el.
Érkező vonat elé hajtott barátaival egy 19 éves sofőr, a legfiatalabb utas még csak 16 volt
Az egyik utas életét már nem tudták megmenteni.
Suhajda Szilárd tragédiája: A legfontosabb kérdésre találhatták meg a választ
A hegymászó eddigi teljesítménye is csak a csodával magyarázható.
Robbantással fenyegették a bíróságot
Bombarobbantással fenyegették meg a kispesti bíróságot szerda reggel, ezért ki kellett üríteni az épületet. Összesen...
A bicikliúton ment több mint 100-zal
Hajmeresztő felvételt rögzített egy autós Győr és Komárom között. Egy elektromos autó legalább 100-zal száguldott a ...
Fordulat Berki Krisztián ügyében, két férfi beismerő vallomást tett
Több mint egy évvel a tragédia után előrelépés történt az ügyben.
Székkel támadtak az El-döntő bírójára a ferihegyi reptéren - Videó
A játékvezető családja sem volt biztonságban.
Működnek az árakciók, csökkennek az árak a hazai üzletekben
Csütörtöktől lépett életbe az infláció letörése érdekében hozott újabb kormányzati intézkedés: elindult az élelmisze...
Veszélyes lehet a klímahasználat, pár dologra érdemes odafigyelni
A nyári hőségben rengetegen előszeretettel menekülnek a klíma által lehűtött helyiségekbe, azonban ez sem teljesen v...
Tények reggel teljes adás, 2023. június 2., péntek
GYILKOSSÁG - Rabszolgaként tartották a 25 éves nőt, akit unokatestvére ölt meg Tengelicen. Többször meg is erőszakol...
A világhírű rapper rasszizmussal vádol egy alkoholgyártó óriáscéget
Ilyen orosz fenyegetésre senki sem számított
Két év börtönt is kaphat a drogos magyar énekesnő
Nem mindennapi albínó pandát észleltek Kínában
Köllő Babett: Egyáltalán nem volt mellem