Könnyek között idézte fel gyötrelmes kórházi napjait Delhusa Gjon

A vírustagadó énekes 23 napot volt kórházban, melyből majd egy hetet mesterséges kómában, lélegeztetőgépen töltött.

2021. december 16. 08:52

Delhusa Gjon borzasztó kínokat élt át tavaly ősszel, miután súlyos állapotban szállították kórházba koronavírus-fertőzés miatt. Az énekes legyőzte a betegséget, pedig kevés esélyt jósoltak neki a felépülésre. Gjon a Frizbi felvételén mesélt a kórházi élményeiről, ugyanis 23 napból majd egy hetet mesterséges kómában, lélegeztetőgépen töltött. Az énekes állítása szerint látta a pokol bugyrait, majd elindult az életet jelentő fényesség felé - írta meg a BorsOnline.

"Tíz napig rengeteg gyógyszert kaptam, de nem javult az állapotom, egy ponton már nem is ettem, ekkor jöttek az ápolók és felvittek az intenzív osztályra. Ekkor már nem igazán voltam magamnál. Arra emlékszem, hogy erős gumipántokkal leszorítottak, majd jött a sötét éjszaka, vagyis kómába tettek" - számolt be róla a zenész.

Gjon állítja, hogy álomszerű képeket látott, amíg lélegeztetőgépen volt, úgy érezte, hogy a pokol útján jár.

"Egy nagyon sötét, az Aggteleki Cseppkőbarlanghoz hasonló út volt ez. Lassan haladtam és jobbra-balra nyitva voltak ajtók. Arra emlékszem, hogy katlanszerű dolgokat láttam. Olyan volt, mint a kohókban, pattogott a felforrósított vas. Valami erő, mintha az ördög húzott volna befelé ezeken az ajtókon, de én megtámaszkodtam, és nem mentem. Csak haladtam tovább, és egyszer csak megláttam a folyosó végén a tündöklő fényt, és arrafelé húzott valami. A következő kép már az volt, hogy lassan nyitom a szemem, és meglátom az ablakot, az őszi leveleket, és csak annyit mondtam: Élek! - folytatta az énekes könnyeivel küzködve.

Fotó: FEM3 CAFÉ

Ezt követően egy hosszú gyógyulási időszak kezdődött, mivel napokig képtelen volt egyedül enni, vagy önállóan néhány métert sétálni.

"Napi 10-12 injekciót adtak onnantól kezdve és félóránként jött valaki, hogy ellenőrizze az állapotomat. Végül levittek a megfigyelőbe. Az volt az első nap, hogy már tudtam enni. Utána jött a második stádium, ami borzasztó volt. Elkezdett kitisztulni a sok antibiotikum, és minden jött ki belőlem, irányíthatatlanul. De akkor már tudtam, hogy megfogtam a talajt és túlélem. Napról napra lettem jobban. Összesen huszonhárom napot voltam kórházban, de a huszadikon már könyörögtem a dokiknak, hogy engedjenek haza" - mesélte a korábban vírustagadó zenész.

Az énekes sokáig nem hitt a vírusban, mivel úgy érezte, elég erős a szervezete ahhoz, hogy túlélje, ha megfertőződik. Ez így történt, viszont csak a szerencsének köszönheti az életét.

"Bevallom, a betegségem előtt semennyire sem vettem komolyan a koronavírust, egyenesen kiröhögtem. Sőt oltásellenes voltam! Ma már be vagyok oltva, mindhárom adagot felvettem, pedig világ életemben egy renitens pali voltam. Azt mondogattam, hogy adják be annak, akinek két anyja van! Ma már nem értem, miért csináltam ezt a sok hűhót! Felhagytam a sok összeesküvés-elmélet olvasásával, amivel tele van az internet. Egyet tudok, a lélegeztetőgépről tízből egy ember jön vissza" - magyarázta Gjon.

Az énekes azonban a mai napig szenved a koronavírus-fertőzés maradványtüneteivel.

"A betegség előtt simán el tudtam mondani egy hosszú mondatot levegővétel nélkül, most nagyon hamar kifogyok a szuflából. A gyógyulás nagyon-nagyon lassú, de hónapról hónapra jobban vagyok. Szerencsére az éneklésben tudok csalni, a beszédben nem. Érdekes ugyanakkor, hogy sportolás közben nem jelentkezik ez a fajta légszomj. Ma már ugyanúgy edzek, mint korábban" - folytatta Gjon.

Tömegeket vonzott a tengerpartra egy több tonnás óriás tetem
Több száz ember lepte el a tengerpartot, miközben nagy erőkkel dolgoztak az illetékesek a tetem elszállításán.
A falak és a föld is csupa vér volt - brutális látvány fogadott egy biztonsági őrt Somogy megyében
Sokkoló fotók érkeztek a pár napja történt vérengzésről.
Valóságos borzalom fogadta a rendőröket egy csepeli háznál
Elszörnyedtünk a videón láttán. Csak erős idegzetűeknek!
Végleg betelt nála a pohár, kikelt magából G.w.M
A zenészt megviselték az elmúlt pár nap történései.
Kizárták Bangóné Borbély Ildikót az MSZP-ből
Diplomabotránya miatt kizárta az MSZP a volt országgyűlési képviselőt.
19 évesen repülte körbe a Földet
19 évesen repülte körbe a Földet egy fiatal lány, Zara Rutherford, ezzel pedig ő lett a világon a legfiatalabb nő, a...
Turisták rekedtek a romvárosban
Több száz turista rekedt Machu Picchu romvárosában, azután, hogy sárlavina pusztított a vidéken. Az elmúlt napok hev...
Hármas ikrek születtek Gyöngyösön
Teljesen egészségesek és jól vannak a hármas ikrek, akik Gyöngyösön születtek január 22-én. Édesanyjuk elmondta, hog...
Napokon belül tetőzik a járvány
Napokon belül tetőzhet az ötödik járványhullám. Egy hét múlva már kevesebb koronavírus fertőzöttel számolnak a szake...
Templomban gyújtogatott, börtönbe mehet
Motorolajjal és alkohollal gyújtotta fel a gödöllői templomot egy 28 éves férfi. A rongálást ráadásul a gyújtogatás ...