Könnyek között idézte fel gyötrelmes kórházi napjait Delhusa Gjon

A vírustagadó énekes 23 napot volt kórházban, melyből majd egy hetet mesterséges kómában, lélegeztetőgépen töltött.

2021. december 16. 07:52

Delhusa Gjon borzasztó kínokat élt át tavaly ősszel, miután súlyos állapotban szállították kórházba koronavírus-fertőzés miatt. Az énekes legyőzte a betegséget, pedig kevés esélyt jósoltak neki a felépülésre. Gjon a Frizbi felvételén mesélt a kórházi élményeiről, ugyanis 23 napból majd egy hetet mesterséges kómában, lélegeztetőgépen töltött. Az énekes állítása szerint látta a pokol bugyrait, majd elindult az életet jelentő fényesség felé - írta meg a BorsOnline.

"Tíz napig rengeteg gyógyszert kaptam, de nem javult az állapotom, egy ponton már nem is ettem, ekkor jöttek az ápolók és felvittek az intenzív osztályra. Ekkor már nem igazán voltam magamnál. Arra emlékszem, hogy erős gumipántokkal leszorítottak, majd jött a sötét éjszaka, vagyis kómába tettek" - számolt be róla a zenész.

Gjon állítja, hogy álomszerű képeket látott, amíg lélegeztetőgépen volt, úgy érezte, hogy a pokol útján jár.

"Egy nagyon sötét, az Aggteleki Cseppkőbarlanghoz hasonló út volt ez. Lassan haladtam és jobbra-balra nyitva voltak ajtók. Arra emlékszem, hogy katlanszerű dolgokat láttam. Olyan volt, mint a kohókban, pattogott a felforrósított vas. Valami erő, mintha az ördög húzott volna befelé ezeken az ajtókon, de én megtámaszkodtam, és nem mentem. Csak haladtam tovább, és egyszer csak megláttam a folyosó végén a tündöklő fényt, és arrafelé húzott valami. A következő kép már az volt, hogy lassan nyitom a szemem, és meglátom az ablakot, az őszi leveleket, és csak annyit mondtam: Élek! - folytatta az énekes könnyeivel küzködve.

Fotó: FEM3 CAFÉ

Ezt követően egy hosszú gyógyulási időszak kezdődött, mivel napokig képtelen volt egyedül enni, vagy önállóan néhány métert sétálni.

"Napi 10-12 injekciót adtak onnantól kezdve és félóránként jött valaki, hogy ellenőrizze az állapotomat. Végül levittek a megfigyelőbe. Az volt az első nap, hogy már tudtam enni. Utána jött a második stádium, ami borzasztó volt. Elkezdett kitisztulni a sok antibiotikum, és minden jött ki belőlem, irányíthatatlanul. De akkor már tudtam, hogy megfogtam a talajt és túlélem. Napról napra lettem jobban. Összesen huszonhárom napot voltam kórházban, de a huszadikon már könyörögtem a dokiknak, hogy engedjenek haza" - mesélte a korábban vírustagadó zenész.

Az énekes sokáig nem hitt a vírusban, mivel úgy érezte, elég erős a szervezete ahhoz, hogy túlélje, ha megfertőződik. Ez így történt, viszont csak a szerencsének köszönheti az életét.

"Bevallom, a betegségem előtt semennyire sem vettem komolyan a koronavírust, egyenesen kiröhögtem. Sőt oltásellenes voltam! Ma már be vagyok oltva, mindhárom adagot felvettem, pedig világ életemben egy renitens pali voltam. Azt mondogattam, hogy adják be annak, akinek két anyja van! Ma már nem értem, miért csináltam ezt a sok hűhót! Felhagytam a sok összeesküvés-elmélet olvasásával, amivel tele van az internet. Egyet tudok, a lélegeztetőgépről tízből egy ember jön vissza" - magyarázta Gjon.

Az énekes azonban a mai napig szenved a koronavírus-fertőzés maradványtüneteivel.

"A betegség előtt simán el tudtam mondani egy hosszú mondatot levegővétel nélkül, most nagyon hamar kifogyok a szuflából. A gyógyulás nagyon-nagyon lassú, de hónapról hónapra jobban vagyok. Szerencsére az éneklésben tudok csalni, a beszédben nem. Érdekes ugyanakkor, hogy sportolás közben nem jelentkezik ez a fajta légszomj. Ma már ugyanúgy edzek, mint korábban" - folytatta Gjon.

Nem tudom, hogy mit láttam! - Rejtélyes videó készült a Csömöri úton - videó
A Budapesti Autósok Közössége egy rejtélyes és eddig megmagyarázhatatlan olvasói videót kapott a minap.
„Apa megölt” – ezek voltak egy 3 éves kislány utolsó szavai, 22-szer lőtt a férfi
Elfajult családi vita áldozatává vált a kicsi, a férfit most ítélték el.
A GPS miatt okozott brutális balesetet, mindent felvett egy kamera - videó
A GPS-t figyelte, emiatt okozott súlyos balesetet egy felelőtlen sofőr a 67-es úton.
Bikini body pár nap alatt? - Adunk pár tippet! - videóval
Valószínűleg ez lenne a legtöbb nő kívánsága a nyaralás előtt.
Döbbenetes, szétnyílt a társasház, rettegnek a pétfürdői lakók - videóval
Szétnyílt egy pétfürdői társasház egy vizesedés miatt.
Rezsimentes luxusvillák - Tények Plusz 18.45
Ellátogattunk egy házba, ahol a tulaj több mint 6 éve nem fizetett számlát... További részletek a Tények Pluszban 18...
Lezuhant egy artista a Szigeten - Tények 18.00
Még az is lehet, amputálni kell a lábait...További részletek a Tényekben 18.00-kor a TV2-n.
Egy nappal az esküvő előtt égett le a csárda terme - Tények 18.00
Már az utolsó simításokat végezték... További részletek a Tényekben 18.00-kor a TV2-n.
Újabb frontális, halálos baleset, ezúttal a 61-es főúton
Két autó ütközött a 61-es főúton Nagykanizsa közelében szombat délután. Az egyik kocsiban ülő nő a helyszínen meghal...
Halálos katasztrófa történt a fesztiválon, többen megsérültek
A rendezvényt felfüggesztették.