Ugyan a bor tárolásának egyik legegyszerűbb módja, ha megisszuk és nem kell tárolni, azonban vannak olyan bevált trükkök, melyekkel akár a bor ereje is megőrizhető.
Mivel az oxigén igazi „borgyilkos”, így olyan módszerekhez kell folyamodnunk, melyek során az nem érintkezik a szőlőből készült nedűvel – írta meg a Metro szombaton.
Íme 5 tipp, hogyan tároljuk annak érdekében, hogy megőrizze az erejét és a minőségét!
1. Töltse üvegbe!
A megmaradt bort sokan az eredeti üvegében szokták hagyni, melybe visszadugják a parafadugót. Ez azonban nem a legjobb ötlet, ugyanis számos oxigén kerül így a palackba, mely „kárt tehet” a borban. Így, ha teheti, inkább töltse át zárható üvegbe (például befőttes üvegbe, vagy fémkupakos palackba), ám figyeljen, hogy a nemes folyadék színültig legyen. Ezzel megakadályozva az oxigénnel való érintkezést.
2. Tárolja hűtőben!
Miután zárható palackba öntötte a maradék bort, segít megőrizni a frissességét, ha hűtve tárolja. Az alacsony hőmérséklet ugyanis meggátolja az erjedési, bomlási folyamatok elindulását.