Az egészségünk megőrzése érdekében a rendszeres testmozgás és a megfelelő folyadékbevitel mellett rendkívül fontos a vitaminban és fehérjében dús táplálkozás is.
Azonban arra, hogy mely élelmiszerek a legegészségesebbek, a német GLAMOUR oldalán olvasható tanulmányban derül fény.
A kutatók egy olyan listát készítettek, amely megmutatja, mely finomságokból érdemes minél többet fogyasztanunk.
Érdekesség, hogy a világ legegészségesebb ételei között egyáltalán nem szerepelnek gyümölcsfélék.
Egészséges és tápláló
Az amerikai New Jersey-i William Paterson Egyetem kutatói 41 élelmiszer tápanyagsűrűségét vizsgálták - pontosabban 17 esszenciális tápanyag koncentrációját ellenőrizték a vizsgált élelmiszerekben. A tápanyagok, például az A-, B12-vitamin vagy a rost ezen arányát a kalóriák számához viszonyították. Egy étel annál egészségesebb, minél magasabb ez az érték. Meglepő módon csak egyetlen élelmiszernek sikerült 100 kalóriával a napi szükségletek tápanyagainak 100 százalékát biztosítani, az azonban minden fajtában közös, hogy nagyon alacsony kalóriatartalmúak, tápanyagokban azonban annál gazdagabbak – írta meg a lap.
1. Vízitorma