2025. november 02. vasárnap, Achilles
12°C Budapest

Íme a legjobb italok a csípős ételek okozta fájdalmak enyhítésére

Továbbá egy ok, miért ne válasszunk soha jeges vizet.
Tenyek.hu
2024. június 15., szombat 19:11
Vágólapra másolva!

Daniel Eldridge, a Swinburne Műszaki Egyetem Kémia Tanszékének vezető oktatója egy tudományos cikkében árulta el, melyek a legjobb és legrosszabb italok fűszeres ételek mellé - szúrta ki a Daily Mail.

Most, hogy beköszöntött a nyár és kezdődnek a hétvégi grillezések, bográcsozások, nem árt tudni, mivel öblítsük le a csípős, fűszeres ételeket.

Ha ég a szánk, biztosan jéghideg vízért nyúlnánk, azonban a szakértő azt tanácsolja, ne tegyük. Eldridge inkább azt javasolja, igyunk egy korty olajat vagy tejet, sőt a jégkrém is tökéletes választása lehet.

A fotó illusztráció: Shutterstock

Legyen szó curryről, chiliszószról vagy bármilyen más csípős fűszerről, mind tarrtalmazza ugyanazt a vegyületcsaládot, amely csupán égő érzést okoz, de valójában nem melegíti fel a szánkat. A víz ezzel a vegyülettel azonban nehezen tud keveredni, - ellentétben a felsorolt hatásos opciókkal - így nem igen hozhat hosszútávú enyhülést.

A kulcs tehát az ital vegyületének összetételében keresendő. 

+Ez is érdekelheti

+Címoldalról ajánljuk