Így tapsolta el a százmilliókat a lottónyertes győri pár - videóval

Valószínűleg sokan eljátszottak már a lottómilliomosság gondolatával, egy hajléktalan győri házaspár viszont át is élte. Egy csapásra változott tündérmesévé az életük. Ám ennek a mesének vége lett és nem happy end-del. Élnek, de az elképesztő nyeremény pokollá tette az életüket.

Néhány évvel ezelőtt tőlük visszhangzott a sajtó. Ők voltak az a hajléktalan házaspár, akik elvitték a Skandináv lottó főnyereményét. Így a hajléktalan szállókat is megjárt pár egyszercsak multimilliomos lett.

Ám az akkor mesés 636 millió forintos főnyeremény nem csak örömkönnyeket hozott az életükbe. A házaspár jó ideje igyekszik kerülni a nyilvánosságot, most mégis az egyik budapesti moziban találkoztunk velük. Életükről dokumentum film készült, amit ők is most láthattak meg először. Az idős egykor milliomos házaspár egymást támogatva foglalta el a helyét, ahol levetítették nekik életük csodálatos mégis tragikus történetét.

László és Anikó élete gyerekkoruk óta tragikus volt. Anikót csecsemő korában puszta kézzel akarta megölni édesanyja. A sorozatos tragédiák és szívfacsaró emlékek miatt Anikó pánikbeteg lett. 25 évig ki sem tette a lábát a lakásból. Aztán jött László. Akinek múltja legalább annyira sötét volt, mint amilyen Anikóé. Megjárta a börtönt. Lopás miatt 8 hónapot töltött a rácsok mögött. Aztán az italozó életmódja miatt hamar az utcán találta magát, hajléktalan lett. Ekkor úgy érzete, hogy nincs tovább, feladja, végső elkeseredésében véget akart vetni az életének...

Életük érzelmileg azután rendeződött, hogy egymásra találtak.

Anikó és László tündérmesébe illő története 2013-ban kezdődött, amikor László egyik délután besétált a lottózóba. Máig emlékszik rá, hogy mit írt ki a gép: Extra nagy nyeremény. Mire hazaért azonban már az egész környék tudta, hogy az akkor napról napra élő, hajléktalan szállót is megjárt házaspár milliomos lett.


Egy luxusautó söfőrrel, balatoni nyaraló, ház, több ingatlan. Ezek voltak az első vásárlásaik. Korábban a Tényeknek azt nyilatkozták, hogy többen azt tanácsolták nekik, hogy ingatlanba fektessék a nyereményt.

„Ingatlanokba fektettük, mert ehhez olyan különös szakértelem nem kell, új építésű lakásokat vásároltunk, azokat kiadtuk albérletbe, abból jön a havi bevételi forrás, aztán banki befektetésbe van pénzünk, ami szintén már hozamot termel” – mesélték.

De egyik nagy álmát is megvalósította a győri házaspár. Nyitottak egy kávézót. Az álom azonban mindössze két évig tartott, ugyanis szeretett kávézójuk havi 600.000 forint minuszt termelt. Erre pedig még rájött egy, egy millió forintos adótartozás is.

László és Anikó elárulta, hogy rengetegen átverték őket. Hamis barátok, veszteséges üzletek és rossz tanácsok. Több száz milliójuk bánta ezeket a próbálkozásokat.

László 10 év után rájött, hogy ha visszaforgathatná az idő kerekét már senkiben sem bízna. Pénzét pedig jó alaposan elrejtené mindenki elől.

A történet egyáltalán nem mondható happy end-nek. Tanulságosnak viszont mindenképpen. A győri pár tudja, hogy rengeteg hibát vétett az elmúlt tíz évben, és hiába nyerték már meg egyszer a hatalmas fődíjat, Laci még mindig reménykedik a szerencsében, és továbbra is játszik bízva abban, hogy másodszorra már jobban csinálná.

2023. január 31. 09:37
Lepereghetett egy autós előtt élete filmje, egy pillanatra a madarak közé emelkedett - Videó
Brutális felvétel készült.
Félmeztelen holttestekre bukkantak a hatóságok, már azt is tudni, hogy kik lehetnek
A halál pontos okát hivatalosan azóta sem közölték.
Elszabadult a pokol egy menekültközpontban, az elmúlt évtizedek legsúlyosabb migránstragédiájaként tartják számon a történteket
Rengeteg halálos áldozata és 30 sérültje van az incidensnek.
Egy kézdivásárhelyi tinit odaadtak egy láda sörért az ördögnek, saját apja bűntudat nélkül a pokolba küldte
A napokban hoztak ítéletet az ügyben.
Vérre menő harc tört ki nyugdíjasok között a Lidlben, videón, ahogy egymást lökdösve izmoznak
Az akciós termékért taposták el egymást.
Nem a győzni akarás hajtja előre
Éjt nappallá téve próbálnak a Sztárban sztár versenyzői, vasárnap ugyanis ismét két produkcióval kell színpadra álln...
Tények teljes adás, 2023. március 31., péntek
EMBERÖLÉS - Mosolygott a letartóztatásán a férfi, aki a tizedik emeltről lökte ki a barátnőjét Győrben. A kétgyereke...
Minden titokra fény derül
Napról napra egyre nagyobb a feszültség Farkasligeten, Tamás nem nyugszik addig, amíg újabb bizonyítékot nem talál. ...
Kaszált a Panda
Egy pandajelmezbe bújt játékos vitte el a Zsákbamacska főnyereményét, a kilencmillió forint értékű autót. A bátor dö...
Orbán Viktor: A háborúpártiak veszélybe sodorták az egész Európai Uniót
Az európai emberek elindultak a béke irányába, azonban Európa vezetői továbbra is a háború pártján állnak – mondta p...
Több ember meghalt a Norvégiában pusztító lavinákban
Kialakult az elődöntő mezőnye a női kosárlabda NB I-ben
Kiadták a riasztást: érkezik a jégeső és a szélvihar
Pap Dorci elárulta, van-e most barátja
Hasi görcsök terhesség során- mi minden okozhatja?