
Idén is összefogott a Fradi-család
Az igazán jó húsvéti sonka nem túl száraz, ízletes, de nem is túl sós, és természetesen kellőképpen főtt
- írja meg a Glamour. A tökéletes húsvéti sonka elkészítésénél oda kell figyelni néhány szabály betartására, de ezekkel varázslatos ebédet készíthetünk a családunknak és a vendégeknek. A Glamour cikkéből kiderül, hogy mik a legfontosabb tényezők, amiket szem előtt kell tartani a főzésnél.
Az alapok:
Először is elengedhetetlen, hogy jó minőségű húst vásároljunk. Érdemes alaposan felmérni minden olyan helyet, ahol árulnak sonkát. Ez lehet élelmiszerbolt, termelői piac, vagy akár egy megbízható márka is. Ha megvettük a megfelelő sonkát, akkor első lépésben minden hálót, zsinórt el kell távolítani róla.

Az előkészítés:
Mielőtt a sonkát főzni kezdjük, érdemes egy egész éjszakán át pihentetni egy fazék vízben. Semmit nem kell hozzáadni, még sót sem, viszont a vizet cseréljük olyan sűrűn, ahogy csak tudjuk. Másnap a húst egy nagy lábasba tesszük, friss vízzel öntjük fel és már a forralást el is kezdhetjük. Most már adhatunk hozzá bármilyen fűszert, amit szeretnénk. Egy egy kilogrammos sonkához például remek választás:

A főzési idő:
A sonkát ideális esetben 1,5 - 2 órán át főzni kell, alacsony lángon. Jelen esetben egy egy kilogrammos sonkáról van szó, de érdemes arányosan növelni az időt, ha nagyobb a hús. Ezt követően levesszük a lábast a tűzhelyről, és a vízben hagyjuk kihűlni. Ezt a vizet nem érdemes kiönteni, mert a későbbiekben fel tudjuk használni akár leveshez is.
A tálalás:
Ha kihűlt a sonka, akkor ki kell venni a vízből, de minden zsírréteget el kell távolítani róla. Ezután hagyjuk megszáradni, majd szeletekre vágjuk. A hagyományos húsvéti zöldségek az újhagyma, lilahagyma, retek, paradicsom, paprika. Emellé kiváló a főtt tojás és torma is, de garantáltan nagy sikert arathatunk a kaszinótojással, tojáskrémmel, vagy akár a tojássalátával is.

A maradék:
A húsvéti sonka szinte sosem fogy el teljesen az ünnepek alatt, de nem szabad hagyni, hogy kárba vesszen. Kiváló lehet bableveshez, lencsefőzelékhez, vagy akár sonkás tésztát is készíthetünk belőle a következő napokon. Amennyiben betartjuk az elkészítéshez szükséges szabályokat, akkor biztosan tökéletes sonkával várhatjuk a locsolókat hétfőn.

Idén is összefogott a Fradi-család

Megviseli az ünnepi lakoma? - Így veheti vissza az irányítást

Kiderült, mikor látható a tv-ben a Hogyan tudnék élni nélküle Demjén-film

Eddig kellene bírniuk a férfiaknak az ágyban

Megvan az alföldi razzián talált kistigris neve, nagyon találó

Tömegverekedésbe fulladt egy esküvő, ütötte-rúgta egymást a násznép

Ünnepi csoda Bácsalmáson – Új esélyt kaptak az árván maradt gyerekek

„A pofám leszakad!” – Hajdú Péter kiborult Mark Rutte kijelentésén

Kiderült, mikor és hol temetik el a Kossuth- és Jászai Mari-díjas Balázs Pétert

Galambos Lajcsi: gondolom valaki ezzel állt bosszút - videóval

Mennyire okos Magyarország? - vasárnap este kiderül

Rudán Joe: Minden normális ember a háború ellen van