
Végleg búcsút int a színpadtól a magyar zeneipar ikonikus szerelmespárja
Az igazán jó húsvéti sonka nem túl száraz, ízletes, de nem is túl sós, és természetesen kellőképpen főtt
- írja meg a Glamour. A tökéletes húsvéti sonka elkészítésénél oda kell figyelni néhány szabály betartására, de ezekkel varázslatos ebédet készíthetünk a családunknak és a vendégeknek. A Glamour cikkéből kiderül, hogy mik a legfontosabb tényezők, amiket szem előtt kell tartani a főzésnél.
Az alapok:
Először is elengedhetetlen, hogy jó minőségű húst vásároljunk. Érdemes alaposan felmérni minden olyan helyet, ahol árulnak sonkát. Ez lehet élelmiszerbolt, termelői piac, vagy akár egy megbízható márka is. Ha megvettük a megfelelő sonkát, akkor első lépésben minden hálót, zsinórt el kell távolítani róla.

Az előkészítés:
Mielőtt a sonkát főzni kezdjük, érdemes egy egész éjszakán át pihentetni egy fazék vízben. Semmit nem kell hozzáadni, még sót sem, viszont a vizet cseréljük olyan sűrűn, ahogy csak tudjuk. Másnap a húst egy nagy lábasba tesszük, friss vízzel öntjük fel és már a forralást el is kezdhetjük. Most már adhatunk hozzá bármilyen fűszert, amit szeretnénk. Egy egy kilogrammos sonkához például remek választás:

A főzési idő:
A sonkát ideális esetben 1,5 - 2 órán át főzni kell, alacsony lángon. Jelen esetben egy egy kilogrammos sonkáról van szó, de érdemes arányosan növelni az időt, ha nagyobb a hús. Ezt követően levesszük a lábast a tűzhelyről, és a vízben hagyjuk kihűlni. Ezt a vizet nem érdemes kiönteni, mert a későbbiekben fel tudjuk használni akár leveshez is.
A tálalás:
Ha kihűlt a sonka, akkor ki kell venni a vízből, de minden zsírréteget el kell távolítani róla. Ezután hagyjuk megszáradni, majd szeletekre vágjuk. A hagyományos húsvéti zöldségek az újhagyma, lilahagyma, retek, paradicsom, paprika. Emellé kiváló a főtt tojás és torma is, de garantáltan nagy sikert arathatunk a kaszinótojással, tojáskrémmel, vagy akár a tojássalátával is.

A maradék:
A húsvéti sonka szinte sosem fogy el teljesen az ünnepek alatt, de nem szabad hagyni, hogy kárba vesszen. Kiváló lehet bableveshez, lencsefőzelékhez, vagy akár sonkás tésztát is készíthetünk belőle a következő napokon. Amennyiben betartjuk az elkészítéshez szükséges szabályokat, akkor biztosan tökéletes sonkával várhatjuk a locsolókat hétfőn.

Végleg búcsút int a színpadtól a magyar zeneipar ikonikus szerelmespárja

Álomotthonát keresi a Szerencselány, a Lakásvadászok segítségét kérte

Elcsukló hangon adott interjút Rudolf Péter a Mokkában, így emlékezett meg Kálloy Molnár Péterről

Nagy dobásra készül Barta Sylvia, tanítványaival nemes célért küzdenek

Előkerültek a halála előtt készült utolsó képek Kálloy Molnár Péterről

Meghalt Kálloy Molnár Péter

Cooky a többkulcsos adórendszer bevezetése ellen: Ha valami jól működik, ne nyúlj hozzá!

„Egy királylányt vittem táncba” – Videón Demcsák Zsuzsa és szalagavatós lánya

Kiderült, mire költi nyereményét Lengyel Johanna

Újabb énekes távozott a Sztárban Sztár All Starsból, megvannak a döntősök

Újabb sztárok lepik el a TV 2 színpadát, vasárnap este minden kiderül

Lekerül a képernyőről a TV 2 sikerműsora, jövő héten már nem látható