Horror, kifilézte az ujját a magyar bűvész, a félrement trükk után megszólalt - videóval

Levágta, egészen pontosan kifilézte az ujját Lui, a magyar bűvész; előadás közben; a színpadon. Félresikerült a produkció - legalábbis ezt így értékelik a bűvészvilágban. Mert a trükk lenne a lényeg. Nem pedig az, hogy az illúzióból valóság kerekedjen. A Tények Plusz megkereste az illuzionistát, vissza kellett varrni az ujját.

Szerencséje volt, hogy meg tudták menteni, mert a baleset ellenére ő nem hagyta abba a produkciót, végigcsinálta a műsort, csak utána fordult orvoshoz a levágott ujjával. Most kameránk előtt is bemutatja a trükköt, ami egyébként a történtek ellenére sem kerül le a repertoárjáról.

Lui segítője Damian a helyszínen végignézte. Látta hogy társa megsérült, de akkor nem gondolta, hogy ekkora a baj, hisz folytatták az előadást.

„Hátul segédkeztem a technikával, szólt a zene és minden, Lui a trükk közben a végén hátrajött, és csak annyit hallottam, hogy elvágta az ujját. Kért zsebkendőt, gyorsan becsavarni. Nekem csak akkor lett gyanús, hogy itt komolyabb dolog lehet, hogy a zsebkendőben nagyobb mennyiségű vér volt, mint amennyi egy sima vágás után lett volna” – mondta Damian White.

A balesetet a közönség egyébként nem vette észre, a mutatvány sikerült. Lui ujját pedig visszavarrták egy közeli kórház sürgősségi osztályán.


Luinak egyébként egyből mentőt kellett volna hívnia, és szakszerűen csillapítani vérzést a kifilézett ujján. Ehelyett a bűvész úgy fejezte be a mutatványt, hogy nem csillapította a vérzést, és nem is hívott mentőt.

„Nem függesztettem fel a mutatványt, mert ilyen furcsa ember vagyok, így évek óta, aki ismer az tudja, hogy amit én elvállalok azt végigcsinálom annak bármi is az ára. Bármi történjék is. Első körben nem az volt nekem a fontos, hogy velem mi van, hanem az, hogy amit elvállaltam azt teljesítsem a nézők felé” – árulta el a Tények Pluszban.

Szívroham mutatvány közben, felrobbanó gázpalack, ki nem cserélt éles töltények és megannyi végzetesnek bizonyult tévedés. A nézők féktelen szórakoztatása az elmúlt 100 évben számtalan sérülést, sőt mi több áldozatot is szedett szerte a nagyvilágban. Hajnóczy Soma bűvész világbajnok azt mondta, igen ez egy ilyen szakma, itt bizony történhetnek balesetek.

„Nyilván ahol fát vágnak, ott hullik a forgács, talán a legveszélyesebb bűvésztrükk az a bullet catch volt, ami úgy történik, hogy a puskagolyó elkapása szájjal, foggal, ebben a mutatványba több mint 20-an belehaltak az utóbbi 100 évben. Voltak olyan banális hibák, amikor a töltényt egy vaktöltényre elfelejtették kicserélni, de volt olyan incidens is, hogy a bűvész beharangozta, hogy jön ez a nagy finálé, hogy ő el fogja kapni a puskagolyót, amivel rálőnek, és egy néző úgy gondolta, hogy erre rápróbál, elővett egy pisztolyt, rálőtt a csávóra, aki összeesett a helyszínen, és meghalt” – részletezte Soma.

Hasonló történt a híres Houdinivel is, akinek azt állítva magáról, hogy bármekkora ütést kibír, mégis egy néző által bevitt óriási gyomrosnak lett az áldozata. Soma elmondása szerint neki is volt már félresikerült trükkje, egyik pont a TV2 stúdiójában.

„Van ez a trükk, amit jó páran csinálnak, én is csinálom, Czippán Anettel az egyik reggeli műsorban elő is adtam, hogy egy szöget elrejtünk valahova egy zacskó alá, majd megpróbáljuk eltalálni, hogy melyik zacskó alatt nincs a szög. Ez is ment félre, még tévéműsorban is ment félre” – árulta el.

Szerencsére az adásban akkor nem sérült meg senki. A produkció ugyanakkor elérte a célját, mert sikerült, vagyis félelmet keltett. A bűvészetnek ugyanis alkotóeleme a félelemkeltés, ami a mutatványok végén magának a katarzisnak is az előidézője. Ami végül feloldozza a nézőben keltett félelmet, a veszélyt, ezzel sikeressé téve magát a produkciót.

„A veszélyes produkcióknál nem az a feladatunk, hogy az tényleg veszélyes legyen. A mi feladatunk bűvészként, hogy a veszély látszatát keltsük. Ki kell váltani a félelemérzést a nézőből, de nem feltétlenül kell veszélybe legyünk” – hangsúlyozta.

Vagyis, ha egy bűvész bármilyen mutatvány közben nagyobb veszélyben van, mint otthon a fotelban, az valamit nagyon rosszul csinál, mondta a bűvész világbajnok, aki hozzátette, hogy az, ami Luival történt, nem veszélyhelyzet, hanem baleset volt, ami bárhol, bárkivel megtörténhet.

2024. január 04. 08:52
Kiürítették a kaposvári Virágfürdőt, 50 embert kellett biztonságba helyezni
Az eset kapcsán további vizsgálatok folynak.
Takács Péter: Átlagosan 20 százalékkal emelkedik az egészségügyi szakdolgozók alapbére
Március 1-jétől átlagosan 20 százalékkal nő az egészségügyi szakdolgozók alapbére.
Döbbenetes tábla díszeleg Szeged határában, világos üzenet fogadja az arra járókat
Egyelőre nem tudni, ki tette oda.
Csontvázakra bukkantak a Kodály Intézet felújításán, helyszíni fotók készültek
Az elhunytak túlnyomó többsége gyermek volt.
Beosontak Fásy Ádámékhoz, Zsüliett nem tudta elkerülni a betörőt
Zsüliett félelmében először mozdulni sem bírt.
Hatalmasat borult egy futár Egerben, nem úszta meg sérülés nélkül
A fotó láttán a legtöbben elképzelni sem tudják, mégis hogyan sikerült ezt összehozni.
Így lettünk Megasztárok!
Otthon, a fotelből nézték ők is a versenyt, így kezdődött minden. Azt gondolták, hogy: talán nekem is meg kéne mutat...
Hogy éltétek ezt túl?
Senki sem értette, hogyan kerültek elő élve. A mentésüket döbbenten bámulta az egész világ. Televíziók és rádiók sza...
Tények teljes adás, 2024. március 02., szombat
GYOMORFORGATÓ - Borzalmas bűncselekmény, óvodást molesztált egy pedagógussegéd az egyik újbudai óvodában, feljelente...
Ezt soha ne tegye - hangsúlyozza a Nemzeti Védelmi Szolgálat
Online csalókra figyelmeztet a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ): a csalók az Anydesk nevű programot próbálják meg le...
Két magyar is játszott a Borussia Dortmund ellen
Újabb megsemmisítő magyar győzelem az olimpiai selejtezőtornán
Székely Norbert: Olyan szurkolást kaptunk, amilyet én még sohasem éltem át
A magyar kosárcsoda hőse: Majdnem elsírtam magam, de inkább majd vasárnap - videó
Krausz Gábornak üzenhetett Tóth Gabi

Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
A baleset helyszínén teljes útlezárás van érvényben - írták a police.hu oldalon
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Halálos baleset történt a 85-ösön, a szomszédos vármegyében
20:34 - A sofőr meghalt
Felborult egy autó a 84-esen főúton
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Felborult egy autó a 84-esen, Lövőnél
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Kamion és kisteherautó ütközött össze az 5-ösön, Lajosmizsénél
A 66-os és 65-ös kilométer között félpályán halad a forgalom.
Karambol a kórház közelében Nyíregyházán
Két személygépkocsi ütközött össze a Szent István utcán Nyíregyházán péntek délután. A vétlen autóból egy sérültet kórházba szállítottak. A baleset okát a rendőrség vizsgálja.
Baleset történt a 4-es főúton Kőlaposnál
Egy személy megsérült abban ráfutásos balesetben, ami pénteken délután történt a 4-es főúton Kőlapos közelében. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.
Kerékpározás közben telefonált egy nő Egerben, súlyos baleset lett a vége
Az ügyészség vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.
Baleset történt Zalaegerszegen
Baleset történt Zalaegerszegen a Hock János utca 92-nél péntek délután 4 óra tájt. A helyszíni szemle időtartama 1 órát vesz igénybe. Torlódás és lezárás nincs a helyszínen, de mindenki körültekintően vezessen. 

Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Szerelmükről adtak bizonyítékot.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most derült ki: június óta rákkal küzd a képernyőről eltűnt műsorvezető
Nagyon népszerű arca volt a híradónak.
Baleset történt a 85-ös főúton: a sofőr a helyszínen életét vesztette
A helyszínen életét vesztette a sofőr.
Baleset a Paksi Atomerőműnél: többen is megsérültek!
A rendőrség adott tájékoztatást a történtekről.
Kiderült a titok az Aldi pénztárosairól - ez minden egyes vásárlót érint!
Ez segít alacsonyan tartani az árakat.
Krausz Gábor fotóját máris egy társkeresőn látták viszont
A sztárt egy társkeresőn találták meg.
"41 éves vagyok, és hozzámentem a legjobb barátom iskolás fiához – ő 16 éves"
Legjobb barátja fiához ment feleségül egy 41 éves nő és állítja, ez legális.
Még csak 15 éves, de meseszép: Jázmin lehet Palvin Barbi utódja
Kifutóról álmodik.