Hármas jubileumot ünnepel a Mandoki Soulmates

 „Maradjunk fiatalok, lázadók és élvezzük az életet!”- Leslie Mandoki Reményteli dal az új évre a mérföldköves Mandoki Soulmates-től és Takáts Tamástól! 

2023. január 18. 13:15

„Tegnapi lázadók” című közösét emeli ki az új évben többszörösen jubiláló Mandoki Soulmates és a Máté Péter-díjas Takáts Tamás. Ez az egyik legfülbemászóbb és legbiztatóbb szerzemény a zenei hírességekből álló formáció új korongjáról, a ’Magyar Képek’-ről, ami hatalmas löketet adhat a 2023-as évkezdéshez. 


A hazai blues ikonikus énekesével, a Takáts Tamás közreműködésével készült „Tegnapi lázadóknak” épp most van a legnagyobb aktualitása: „A tapasztalt és fiatal lázadók összefogásáról szól ez a dal egy jobb világért, ahol a generációk közösen harcolnak az emberségért” – osztotta meg a Fonogram Életműdíjas szerző/producer/előadó, egyben a felvétel szövegírója és zeneszerzője, Leslie Mandoki gondolatát, aki szerint frissen megjelent, „lelkitársakkal” közösen megalkotott lemeze, a ‘Magyar Képek’ eddigi legnagyobb munkája. A zenei anyag hatalmas sikerrel debütált: a megjelenéstől számított első héten a legtöbbet eladott albumként felkerült a MAHASZ által jegyzett hivatalos toplista élére és mostanra aranylemez lett. Az ikonikus legendákból álló Mandoki Soulmates zenekar tagjainak összesen 35 Grammy-díjuk van és harminc éve dolgoznak az angol progresszív rock és az amerikai fusion jazz művészi ötvözésén. Ám nemcsak e világsztárok (köztük van például Al Di Meola, Ian Anderson, a Jethro Tull vezetője is), hanem olyan magyar kiválóságok működtek együtt, mint Ákos, Horváth Charlie, Mező Misi, Molnár Ferenc Caramel, Pápai Joci, a néhai Szakcsi Lakatos Béla, Takáts Tamás valamint egyedüli női előadóként Zséda. A kiadvány előzménye egyébként egy angol nyelven írt duplalemez, amely az Egyesült Államokban 'Utopia For Realists', Európában pedig 'Living In The Gap & Hungarian Pictures' címen híresült el – amikre szintén joggal lehet fergeteges sikerként hivatkozni. 


Hármas jubileumot ünnepel a Mandoki Soulmates „Úgy látszik ebben az évben sok 7-es szám jött össze. Január 7: 30 éves a Mandoki Soulmates, 40 éves a stúdióm a Red Rock, összeadva: 70, 70 éves születésnapom 2023 évet írunk, összeadva a számokat: 7. Legyen ez egy jó, eredményes, pozitív szám és év mindannyiunk számára” ­– így köszöntötte az évet és adott számot eddigi, egészen elképesztő eredményeiről Leslie. „Most olyan világot élünk, hogy hidak törnek, biztonságok összeomlanak, és mindannyian joggal aggódunk a jövő miatt. Elfeledtetik velünk, milyen jó is volt összejönni, ünnepelni és csak szeretni az életet. A Mandoki Soulmates a progresszív rock és az élő amerikai fúziós jazz ikonjainkkal a Mandoki Soulmates fennállásának 30. évfordulóját egy nagyszabású szabadtéri koncerttel indította 2022. augusztus 19-én Budapesten, a Budai Várban a Szentháromság téren. A zenész örök fiatal és mint tudjuk soha nem öregszik. Amikor az utolsó szabadtéri koncertünkön játszottuk, 20 000 - 30 000 néző előtt, az volt az érzésem - már a próbák alatt, de még inkább a színpadon, hogy még mindig 30 évesnek érzem magam."- nyilatkozta Leslie.


Néhány éve volt, amikor Udo Lindenberg barátja kerek születésnapját ünnepelték a legszűkebb körben. Udo azt mondta, milyen szörnyű volt elérni ezt a számot, de még szörnyűbb lenne, ha egyáltalán nem érte volna meg. A mostani jubileumi ünnep az élet szeretete, boldogsága, és az, hogy együtt élhetjük át a szeretteinkkel akikhez közönségük is beletartozik. A találkozások, az azokból szövődő barátságoknak megvan a maga varázsa és nekünk csak annyi a dolgunk, hogy élvezzük "lélektársaink" vidámságának inspiráló erejét. „A baráti, társas, művészek, tervezők, szabadgondolkodók, kreatív értelmiségiek és a nagyra becsült közönség köreiben várjuk, hogy kicsit kiszabaduljunk a napi nyomás alól, és élvezzük a zenét, a művészetet és azokat a pillanatokat, amikor a legkülönbözőbb világok tükröződnek intenzív beszélgetésekben, zenében, szívesen megvitatva azt is, hogy mi mozgat bennünket. Ahogy barátom, Steingart Gábor idézi Hannah Arendt: "Az igazság csak kettesben jár", mert ha mindannyian egyformán gondolkodnánk, akkor kiderülne, hogy voltaképpen senki sem gondolkodik. Az a fontos, hogy mindannyian értékközösséget alkossunk, mindannyiunk szívében a szabadságvágy, és az én életem is szívesen formálja ezt a vágyat. 

Címlapfotó: Mandoki Soulmates hivatalos Facebook-oldala

Fejbe lőtte magát egy tinédzser fiú Rákosmentén
A fiút egy fővárosi kórházba szállították.
Kizuhant az ablakból egy nő Gyöngyösön
A pontos körülmények egyelőre nem ismertek.
Szintet lépett Tóth Andi és Marics Peti kapcsolata
Újabb mérföldkőhöz értek a fiatalok.
Borzalmas felvételek készültek a törökországi katasztrófáról, már közel 1000 halott van
Legkevesebb 912 halottjuk és 5385 sérültjük van a hajnali törökországi földrengéseknek - közölte Recep Tayyip Erdoga...
Csomagtartóba tuszkolta párját, majd felgyújtotta a kocsit a férfi
Egy szántóföldön találtak rá az égő autóra.
Adománnyal segítik a menekült családokat
Élménydélelőttöt szervezett az Ukrajnából menekült óvodásoknak a Váci Reménység Egyesülete az Ökumenikus Segélyszerv...
Majdnem elütötte a gyereket a zebrán
Fedélzeti kamera rögzítette, ahogy egy autós kis híján elüt egy gyereket az egyik budapesti zebrán. Sárgán villogtak...
Lezuhanó jégtáblák okoztak balesetet
Kamionról leszakadó, hatalmas jégdarabok okoztak balesetet Kiskunfélegyházánál. Egy másik teherautó szélvédőjét szak...
Verekedő utas miatt szállt le a gép
Egy verekedő magyar turista miatt kellett kényszerleszállást végrehajtania egy Budapestre tartó Wizz Air járatnak. Ú...
Új esélyt akar a Molotov-koktélos támadó
Bízik az igazságos ítéletben, mert az talán ad neki még egy esélyt az életben. Ezt mondta az utolsó szó jogán a bíró...
Leomlottak egy 2000 éves fellegvár falai Törökországban
Elindult a Hunor mentőszervezet csapata Törökországba
Megszólalt Zámbó Krisztián, miután hirtelen szakított a menyasszonyával
Ronaldo egykori edzője veszi át a vb-bohóccsapatát
Tilos árulni a világ egyik leghíresebb whiskyjét abban a városban, ahol készítik