Harcos szerelem: A Muaythai hozta össze Ajsát és Zolit

Nemcsak a magánéletben, de a versenyeken is egymást támogatja a fiatal pár.

Nem mindennapi történet Nardelotti Zoltán és felesége Ajsa kapcsolatának indulása, hiszen a fiatalokat a thai harcművészet, a Muaythai hozta össze. A sportág két kiválósága 2018 óta alkot egy párt, tavalyi esküvőjük után pedig idén több nemzetközi versenyre is együtt készülnek fel.

A fiatal sportoló házaspár, Nardelotti Zoltán, és felesége Ajsa egy Muaythai edzésen találtak egymásra. A gyönyörű, fiatal lány, Ajsa ugyanis egy nem mindennapi sportágat választott: a thai boxban, vagyis a pusztakezes harcművészetben tette próbára magát. Ajsa ma is élénken emlékszik az első edzésre, amikor a sport szerelmese lett.


„Teljesen véletlenül kóstoltam bele a Muaythai világába. Egy barátnőm szerette volna kipróbálni ezt a sportot és megkért, hogy tartsak vele. Az első alkalom annyira megtetszett, hogy ezután rendszeresen eljártunk edzésekre, én pedig azonnal beleszerettem ebbe a sportba. Ennek már kilenc éve” -emlékezett vissza a kezdetekre Ajsa, aki arra a pillanatra is élénken emlékszik, amikor megpillantotta jövendőbeli férjét. - "Az egyik edzésen a barátnőm hívta fel a figyelmem arra, milyen tehetséges Zoli. Emlékszem, az első gondolatom nekem is ez volt, ám utána már nem csak a tehetséges sportolót láttam benne, hanem sokkal többet. 2018 óta pedig egy párt alkotunk és közösen készülünk a versenyeinkre” - meséli Nardelotti Ajsa.

Zoltán azt is elárulta, kapcsolatuk tulajdonképpen már a megismerkedésük előtt elkezdődött, hiszen közös fodrászuk is megpróbálta közelebb hozni őket egymáshoz.

„Én már sokkal előbb felfigyeltem Ajsára, mint ő rám, sőt még a közös fodrászunk is régóta próbált minket összeboronálni. Az Európa-bajnokság után elkezdtük tartani a kapcsolatot, találkoztunk a közös vacsorákon, és így ismerkedtünk meg jobban egymással. Tavaly augusztusban volt az esküvőnk, és nem is lehetnénk boldogabbak”- meséli Zoltán, aki mindössze kilenc éves volt, amikor belecsöppent a küzdősportok világába. Előbb kempózott, majd kick-boxolt, végül a Muaythai-nál állapodott meg 2012-ben. A sportoló a kétszeres Világbajnoki második helyére a legbüszkébb, amit az elit kategóriában szerzett meg, emellett az Arafurai játékokon való részvétel is felejthetetlen emlék számára.

„Sportkarrierem során az Arafurai Games volt az egyik legmeghatározóbb élmény számomra. Négyen utaztunk ki Ausztráliába a nemzetközi játékokra, jómagam még sosem voltam ilyen távol Magyarországtól, ezért már maga az út is megérte. Végül azonban nem jöttünk haza üres kézzel: Spéth Norbival sikerült elhoznunk az első helyet” - mesélte a sportoló.


Sorra érik el a helyezéseket a bajnokságokon

Zoltán és Ajsa nem csak szerelmükre, de sportteljesítményeikre is méltán lehetnek büszkék, hiszen mára mindketten a sportág álló csillagai, számos sikeres versennyel a hátuk mögött. Nardelotti Zoltán Világbajnoki ezüstérmes, és Európa-bajnok, felesége Ajsa pedig a 2022-es Világjátékokon és az Európa-Bajnokságon is harmadik helyezést ért el, emellett Ifjúsági Európa-Bajnok és Világbajnoki bronzéremmel is büszkélkedhet.

A Magyar Muaythai Szakszövetség nemcsak a fiatal házaspár sikereire, de a kapcsolatukra is büszke, hiszen a küzdősportok világában meglehetősen ritka, hogy egy házaspár mindkét tagja ilyen rendkívüli eredményeket érjen el.

„Ajsa nemcsak egy fiatal, szép és csinos nő, de élsportoló is, hatalmas tehetséggel és kitartással. Zoli pedig alaposan rácáfol a küzdősportot űzőkkel szembeni sztereotípiákra, hiszen a sport mellett programozással is foglalkozik. Ketten együtt pedig igazi példaképek a sportolók számára, a Muaythai-on belül pedig régi családtagnak számítanak ” - fejtette ki Hajós István, a Magyar Muaythai Szakszövetség gazdasági- és kommunikációs vezetője.


A Világjátékokon szeretnének bizonyítani

A fiatalok most együtt készülnek gőzerővel a következő megmérettetésükre: a Világjátékokat szeretnék megnyerni.

„Két év múlva rendezik meg ismét a Világjátékokat, amin mindenképp részt kívánok venni, de ezúttal aranyéremmel szeretnék haza térni” - fogalmazott Ajsa. Zoltán súlycsoportját az idei versenyből ugyan kivették, ám a sportoló reménykedik abban, hogy hamarosan ő is bizonyíthat majd itt.

„Sajnos az én súlycsoportomat kivették a Világjátékokból, de bízom benne, hogy a jövőben ezt a kategóriát is vissza fogják tenni, és én is részese lehetek az élménynek, mert ez tenné fel számomra az i-re a pontot” - tette hozzá a tehetséges sportoló.

A Muaythai mára már teljes jogú olimpiai sportággá vált, így nagyon komoly életpálya modellt kínál a fiataloknak. Sőt, ma már egyetemi szinten, a felsőoktatás kereteiben is elérhető ez a sportág, színvonalas elméleti és gyakorlati oktatás formájában.

Fotók: Magyar Muaythai Szakszövetség

2023. március 22. 10:33
Túrázók haltak meg a rendkívüli hőségben az Egyesült Államok nyugati részén
Eltévedtek és a rendkívüli hőségben kiszáradtak.
Donald Trump hivatalosan is a republikánusok elnökjelöltje
Megnevezte alelnökjelöltjét is a 78 éves politikus.
Medvetámadás ért egy francia turistát Olaszországban
Erdőben sétáló francia turistát támadott meg egy medve kedden reggel Olaszország északi részén, Trentino megyében - ...
Több mint negyven magyarországi turista került kórházba ételmérgezési tünetekkel Romániában
Egy 44-tagú magyarországi turistacsoport, egy idegenvezető és két buszsofőr került kórházba Romániában ételmérgezési...
Lenullázta a benzinkutat egy 84 éves autós, az üzletben állt meg kocsijával – Fotók
Óriási a kár.
Tények reggel teljes adás, 2024. július 17., szerda
BORZALMAS - Felrúgott egy kisfiút egy férfi a szolnoki kalandparkban, a gyerek felrepült, majd a földnek csapódott, ...
Súlyos baleset érte Nyertes Zsuzsa anyukáját, a színésznő könnyeit visszafojtva mesélt róla
A színésznő remegő hangon, könnyek között számolt be a részletekről.
Ursula von der Leyent elmeszelte az Európai Unió Bírósága: saját korrupciós botrányába fullad bele egy nappal a sorsdöntő választás előtt
A hírhedt Covid-19 vakcinaszerződésekkel kapcsolatban találtak szabálytalanságokat.
Kicsit enyhül az extrém forróság
időjárás-jelentés, 2024. július 17., szerda, reggel
Horrorba torkollott egy magyar közvetítés, láncfűrésszél esett magának egy férfi
A nézők hívtak mentőt.

Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
A baleset helyszínén teljes útlezárás van érvényben - írták a police.hu oldalon
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Halálos baleset történt a 85-ösön, a szomszédos vármegyében
20:34 - A sofőr meghalt
Felborult egy autó a 84-esen főúton
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Felborult egy autó a 84-esen, Lövőnél
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Kamion és kisteherautó ütközött össze az 5-ösön, Lajosmizsénél
A 66-os és 65-ös kilométer között félpályán halad a forgalom.
Karambol a kórház közelében Nyíregyházán
Két személygépkocsi ütközött össze a Szent István utcán Nyíregyházán péntek délután. A vétlen autóból egy sérültet kórházba szállítottak. A baleset okát a rendőrség vizsgálja.
Baleset történt a 4-es főúton Kőlaposnál
Egy személy megsérült abban ráfutásos balesetben, ami pénteken délután történt a 4-es főúton Kőlapos közelében. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.
Kerékpározás közben telefonált egy nő Egerben, súlyos baleset lett a vége
Az ügyészség vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.
Baleset történt Zalaegerszegen
Baleset történt Zalaegerszegen a Hock János utca 92-nél péntek délután 4 óra tájt. A helyszíni szemle időtartama 1 órát vesz igénybe. Torlódás és lezárás nincs a helyszínen, de mindenki körültekintően vezessen. 

Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Szerelmükről adtak bizonyítékot.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most derült ki: június óta rákkal küzd a képernyőről eltűnt műsorvezető
Nagyon népszerű arca volt a híradónak.
Baleset történt a 85-ös főúton: a sofőr a helyszínen életét vesztette
A helyszínen életét vesztette a sofőr.
Baleset a Paksi Atomerőműnél: többen is megsérültek!
A rendőrség adott tájékoztatást a történtekről.
Kiderült a titok az Aldi pénztárosairól - ez minden egyes vásárlót érint!
Ez segít alacsonyan tartani az árakat.
Krausz Gábor fotóját máris egy társkeresőn látták viszont
A sztárt egy társkeresőn találták meg.
"41 éves vagyok, és hozzámentem a legjobb barátom iskolás fiához – ő 16 éves"
Legjobb barátja fiához ment feleségül egy 41 éves nő és állítja, ez legális.
Még csak 15 éves, de meseszép: Jázmin lehet Palvin Barbi utódja
Kifutóról álmodik.