Háborúba sodorná Európát Soros György fia, Alexander

Amerikát és annak európai szövetségeseit is belesodorná az ukrajnai háborúba Soros György fia. Alexander Soros az alapítványbirodalmuk egyik fő fórumának számító Európai Külkapcsolati Tanácsán úgy vélte, hogy nem lehetséges békekötés a hadviselő felek között, és azt sürgette, hogy a Nyugat katonákat is küldjön a konfliktuszónába - írta meg az Origo.

2022. július 01. 09:34

Soros György fia háborúpárti előadást tartott az Európai Külkapcsolati Tanácsán (ECFR). A Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) által finanszírozott szervezet minapi ülésén Alexander Soros úgy vélte, hogy Nyugat-Európának és az USA-nak már rég háborúznia kellene Oroszországgal, s ha utóbbi nem rendelkezne atomarzenállal, akkor már megtörtént volna egy ahhoz hasonló katonai beavatkozás, mint amilyet a Nyugat hajtott végre az egykori Jugoszlávia területén az 1990-es években, a délszláv háború idején.

Alexander Soros szerint békekötés sem lehetséges az ukrajnai konfliktus szerepelői között. Mint kifejtette, nem hisz abban, hogy a két fél tárgyalóasztal mellett rendezheti a helyzetet, s szerinte az a fő kérdés, hogy ki fog előbb „megfagyni", vagyis abbahagyni a hadviselést. Ijfabb Soros a jelenleginél nagyobb nyugati szerepvállalást nevezett kívánatosnak, és bírálta, hogy az USA, valamint az európai országok nem segítenek katonákkal is Ukrajnának.

Fotó: Soros Alexander Hivatalos Instagram-oldala

Soros előrelépésként említett különböző ellentmondásos nyugati intézkedéseket – köztük az ukrán félnek küldött fegyverszállítmányokat, és az Oroszország ellen bevezetett szankciókat –, ráadásul mindezt kevesellte.

Szerinte Amerikának és nyugati szövetségeseinek cselekvő – vagyis katonailag aktívabb – félként kellene fellépniük az ukrajnai konfliktusban, ahelyett, hogy a „szokásos szerelemünnepeiken" a saját kultúrájukat éltetik.

Ugyancsak jelzés értékű, hogy az OSF elnökhelyettese pozitívumnak nevezte, hogy „Németország többé már nem pacifista".


A Külkapcsolati Tanács a Soros-hálózat egyik fontos, háttéremberekből álló fóruma, ahol a számukra legfontosabb politikai kérdésekről egyeztetnek. A think tank ülésein időnként magyar tagok – például Bajnai Gordon egykori baloldali miniszterelnök, valamint Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc felesége – is képviseltetik magukat, s maga Soros György is rendszeresen mond ott beszédeket.

Az ukrajnai konfliktus kapcsán a tőzsdepekuláns egy másik kedvelt szócsövén, a Project Syndicate nevű portálon szólalt meg először, erősen militarista álláspontot képviselve. A március első felében kelt írásában a harmadik világháború kitörésével riogatott, s vadászgépek szállítását is sürgette Ukrajnába. Úgy vélte, hogy a MiG típusú repülők bevetése döntheti el a fegyveres konfliktust.

Fotó: Soros Alexander Hivatalos Facebook-oldala

Soros György a májusi, Davosban tartott Világgazdasági Fórumon is háborúpárti nézeteinek adott hangot: ismét a harmadik világháború kitörésének lehetőségét emlegette, s a "szabad világ" megőrzésének előfeltételének nevezte Vlagyimir Putyin orosz elnök erőire mért vereséget. A milliárdos üzletember az ukrajnai konfliktust a nyílt és a zárt társadalmak küzdelmeként állította be.

Mindezt árnyalja, hogy a Soros-hálózathoz kötődő egyik brókercég komoly anyagi érdekekkel rendelkezik Ukrajnában. A Tomas Fiala tulajdonában álló Dragon Capital mára az egyik legnagyobb ilyen vállalat a keleti szomszédunknál, s több szektorban is jegyez befektetéseket. Fiala eközben a Transparency International Ukraine vezetőségének is a tagja, az általa vezetett brókercég pedig a Soros Alapítvánnyal közösen hozta létre az Új Ukrajna Alapot (New Ukraine Fund), még 2015-ben.

Ugyancsak érdekes egybeesés, hogy mintegy két hónappal ezelőtt, épp azt megelőzően tárgyalt Soros György brüsszeli szövetségese, az Európai Bizottságot alelnöklő Frans Timmermans a Shell olajipari vállalattal, hogy Alexander Soros egyértelmű utasítást adott az Európa Uniónak, kövesse a Shell példáját, és szigorítsa az Oroszországból történő olajbeszerzésre vonatkozó korlátozásokat.

Videón a kerepesi önkielégítő tette közben, keresik
Beváltotta ígéretét a kerepesi polgármester, közzétette a felháborító esetről készült felvételt.
Brutálisan megerőszakoltak egy 7 éves kislányt, majd kidobták az erdőben
A tett színhelyén egy másik gyanúsított is jelen volt, őt még keresi a rendőrség.
Nem indult be a kocsi, beindult helyette a sofőr, kalapáccsal verte szét saját autóját - Videó
Saját autóját verte szét látványosan egy esztergomi férfi egy lakótelep kellős közepén. A bíróság most kiszabta rá a...
A németek nagyon elrontották, saját maguknak okoztak hatalmas energiaválságot
A németek valójában azért fizetnek ilyen sokat, mert meghajoltak az amerikai nyomás előtt, és az amerikaiak azok, ak...
Elkezdődtek az augusztus 20-i ünnephez kapcsolódó programok
Elkezdődtek csütörtökön az augusztus 20-ai ünnephez kapcsolódó programok - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Közpo...
Viharok alakulhatnak ki
időjárás-jelentés, 2022. augusztus 18., csütörtök
Oroszország energiaexport-bevétele 38 százalékkal nőhet az idén
Oroszország idei energiaexport-bevétele 337,5 milliárd dollár lehet, 38 százalékkal meghaladva a tavalyit, miután em...
Tények teljes adás, 2022. augusztus 18., csütörtök
DARUBALESET - Perceken múlt az élete egy családnak, amikor a lakásukra dőlt egy daru Budapesten. Hatalmas volt a káo...
Felrobbant egy gázpalack, házakat veszélyeztet a gyorsan terjedő tűz Pécsen - Videó
A nagy szél miatt folyamatosan terjed a tűz a Mecsekben.
Egyszer már becsődölt, most újra belevág
Tudja, hogy milyen a létbizonytalanság, ezért arra esküszik Kökény Attila, hogy több lábon kell állni. Az énekes tíz...